Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 3 (2024) (série) 

Dokud bude v Survivoru planout nehasnoucí hvězda Lorda Mikynskeho, má třetí Survivor 100 jednotek mé pozornosti. Pokud vypadne, pošlu na vás Čmolíka. P.S.: Kolují zvěsti o tom, že pokud dám 5 hvězdiček, přestanu krvácet z konečníku. A to prostě musím zkusit.

plakát

Percy Jackson a Olympané - Navštívíme říši zahradních trpaslíků (2023) (epizoda) 

Dobře. Ač jsem byl po dvou epizodách lehce na rozpacích, tady si to už sedlo. Chemie mezi hlavní trojkou funguje a režijně se epizoda taky výrazně zvedla. Chápu, že někomu může vadit, že se Percy chová jako dítě, ale kde je problém? On je dítě. Co čekáte od dvanáctiletého kluka, který před pár dny zjistil, že je polobůh? Ten vývoj tam postupem času přijde (sledovanost to má, takže další série budou), ale teď je na něj ještě docela brzy... Snad si další epizody budou držet kvalitu a ideálně ještě trochu vyladí souboje.

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Jsem sice u páté epizody, ale protože se tady do hodnocení evidentně pustila skupina maniaků, kteří si ani neumí přečíst, že se dívají na reality-show a ne na druhou sérii seriálu, musím se vyjádřit. Jděte do háje. Když přijdete do restaurace na guláš, ale z menu si ze své blbosti vyberete svíčkovou, tak překvapivě nedostanete guláš. Divné, že? Osobně jsem od tohoto projektu nic nečekal, ale neskutečně mě překvapil. Když pominu zákulisní problémy, ta show je skvělá. Tím, že má 456 hráčů, je docela velká šance, že si oblíbíte někoho, kdo poletí domů už v první, druhé nebo třetí epizodě. Což je super... Jako divák tak úplně nevíte, co máte vlastně čekat. A to je hlavní faktor, který vás nutí koukat dál a dál. Nechci srovnávat produkci ani nic jiného, ale ve výsledku je to takový dynamičtější Survivor. Já si to užívám a nestydím se za to.

plakát

Barbie (2023) 

Definice pojmu guilty pleasure. S příchodem reálného světa a korporátních cápků od Mattelu jsem čekal brutální propad kvality, jenže... Ono se to nestalo. Jasně, Barbie obsahuje dost nefunkční "matka/dcera" linku, ale ten zbytek je brutální nářez. Kreativní růžová apokalypsa, která skvěle pracuje s jednotlivými motivy a dokáže vás upřímně rozesmát. Už ani nepamatuji, kdy naposledy jsem seděl v kině, kde by všichni jeli na stejné vlně ujetosti a hekali nad každým druhým bizárem. Pecka - miluji to. Barbenheimer je ultimátní zážitek. (Objektivně 4* a souhlasím s komentářem J*A*S*M. Ale vzhledem ke zdejším hodnocením si asi můžu dovolit nadhodnotit.)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Promítat Oppenheimera v jiném formátu než je IMAX 70mm by mělo být nelegální... Sice z mnoha důvodů nebudu souhlasit s tím, že Nolan natočil svůj nejlepší film, ale to nemění nic na tom, že výsledkem je něco naprosto fenomenálního.

plakát

Ďáblova hodina - Série 1 (2022) (série) 

Naprosto famózní záležitost. Ďáblova hodina je vedle Andora jedním z nejlepších seriálů roku 2022. Asi bych tady mohl zbytečně tlachat o tom, jak je to super, ale po přečtení vyčerpávajícího komentáře od Slunečnice jen přikládám >ODKAZ< k povinnému přečtení. Takže jo, těším se na další sérii a neuvěřitelně mě štve, že si ji nemůžu dát hned.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Poslední přání je osudovým příběhem, který sází na perfektní animaci, skvělé postavy a svět, který vás prostě baví. V úvodu se sice zbytečně dlouho (avšak naposledy) zpívá, ale dejme tomu. Protože ono začne relativně brzo přituhovat. Velká část jednotlivých témat je totiž celkem dospělá a samotný příběh je příjemně temný a ponurý. Krásně to ilustrují i kapky krve, které pomalu stékají po Kocourově tváři a zlověstné hvízdání blížícího se Vlka... Scénář navíc skvěle pracuje s motivacemi jednotlivých postav, takže až na jednostranně psaného Jacka Hornera každý charakter na plátně dýchá a má co nabídnout. Druhý Kocour tak nádherně buduje myšlenku touhy a očekávání, což následně díky poutavým příběhům postav zručně splétá do pavučiny lidskosti, která ve „velkém finále" hned několikrát nefalšovaně dojme. Na závěr tak už jen cítím povinnost dodat, že i přes přítomnost motivů, které si užijí hlavně dospělí je tady spousta atrakcí i pro ty nejmenší. Jinak řečeno – tohle je film pro všechny věkové kategorie. A vzhledem k tomu, že já si tuhle jízdu opravdu užil, nepřestávám doufat, že to nakonec vydělá. Takže všichni povinně do kina!

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Nejsem velkým fanouškem SW a neviděl jsem jediný seriál z jeho světa na D+ (na Mandaloriana se ale chystám). To však nic nemění na tom, že Andor je absolutní peckou a jednou z nejlepších televizních produkcí letošního roku. I když mě třeba první epizoda nepohltila tak, jak bych očekával, od druhé šla kvalita prudce nahoru a já si tuhle vesmírnou jízdu neuvěřitelně užíval. Mám sice několik problémů s většími akcemi, které se odehrávají na Ferrixu (logika trochu pokulhává), ale jinak jsem doslova chrochtal blahem. Rád bych tak jen dodal, že pokud hardcore fans Star Wars nejsou schopni ocenit tento masterpiece a brblají nad tím, že tam je málo světelných mečů a různých ras mimozemšťanů, nezaslouží si nic jiného, než aby jim Disney rvalo do chřtánu jeden "kvalitní" Vzestup Skywalkera za druhým. A klidně se tím udavte, protože mě to trápit nebude (konec toxického okénka - díky za pozornost).

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Tohle je Spielberg v mistrovské formě. Fabelmanovi jsou citlivou a intimní zpovědí člověka, jehož kardinální přínos kinematografii nemůže zpochybnit snad nikdo. A hlavně díky němu vznikl žhavý kandidát na film roku, který dojímá a baví po celých 151 minut...

plakát

Rod Draka - Náplavomarka (2022) (epizoda) 

Od časového skoku má Rod draka úplně jiné grády. Jo, to zelené plátno na lodích je do očí bijící, ale do p*dele! Jak byla první polovina série jen mírně nadprůměrnou podívanou, odteď mají tvůrci mou plnou pozornost.