Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (562)

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Ale jo. V rámci možností jde pořád o celkem obstojnou zábavu (pacifikace Banána je skvělá a Ibrovo cameo taktéž). Problémem však je, že celá Říše středu dost dojíždí na nevýrazného představitele Asterixe a pochybné scénáristické vsuvky, které nemají žádné příběhové opodstatnění (eskapáda v podání Karaoky je naprosto mimo). Největší zážitek tak mám ze solidního dabingu, díky kterému jsem si po většinu filmu představoval Suchánka v roli Asterixe. Bože, ten chlap by byl pro tu roli jako dělaný! Schválně si to zkuste představit...

plakát

Posedlost (2022) 

Tohle je umění. Umění, jehož hlavním posláním je unudit diváka k smrti (nekecám - reálně máte pocit, že je to delší než Babylon a Avatar dohromady). Při snaze nekoukat na hodinky (protože pak se ten čas vleče ještě pomaleji) tak jen zoufale dumám nad tím, proč ten film sakra vznikl. Výsledkem je totiž mdlá a nezajímavá kreatura, která sice čas od času zahrozí fajn atmosférou, ale do půl minuty už se zase plácá na místě... Takže pokud se mě někdo zeptá, proč si před Scandi příště radši přečtu nějaké ty recenze, tohle je přesně ten důvod.

plakát

Ďáblova hodina - Série 1 (2022) (série) 

Naprosto famózní záležitost. Ďáblova hodina je vedle Andora jedním z nejlepších seriálů roku 2022. Asi bych tady mohl zbytečně tlachat o tom, jak je to super, ale po přečtení vyčerpávajícího komentáře od Slunečnice jen přikládám >ODKAZ< k povinnému přečtení. Takže jo, těším se na další sérii a neuvěřitelně mě štve, že si ji nemůžu dát hned.

plakát

Operace Fortune: Ruse de guerre (2023) 

Já tomu vlastně nemám moc co vytknout. Ritchie je šílenec a opět dokazuje, že se jedná o jednoho z nejtalentovanějších filmařů současnosti. Operace Fortune je hlavně díky němu špionážní lahůdkou, která těží z perfektního castingu, srší hravými dialogy a sází na precizně natočenou akci. Samozřejmě, v jádru je to pořád klasický akční film, ale sakra... Pokud by všechny akčnáky vypadaly takhle, bylo by to fajn. P.S.: Jestli jste zatím neměli o existenci Aubrey Plaza ani ponětí, díky tomuhle si ji musíte zákonitě zamilovat (fanoušci Legiona a Scotta Pilgrima moc dobře ví).

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Poslední přání je osudovým příběhem, který sází na perfektní animaci, skvělé postavy a svět, který vás prostě baví. V úvodu se sice zbytečně dlouho (avšak naposledy) zpívá, ale dejme tomu. Protože ono začne relativně brzo přituhovat. Velká část jednotlivých témat je totiž celkem dospělá a samotný příběh je příjemně temný a ponurý. Krásně to ilustrují i kapky krve, které pomalu stékají po Kocourově tváři a zlověstné hvízdání blížícího se Vlka... Scénář navíc skvěle pracuje s motivacemi jednotlivých postav, takže až na jednostranně psaného Jacka Hornera každý charakter na plátně dýchá a má co nabídnout. Druhý Kocour tak nádherně buduje myšlenku touhy a očekávání, což následně díky poutavým příběhům postav zručně splétá do pavučiny lidskosti, která ve „velkém finále" hned několikrát nefalšovaně dojme. Na závěr tak už jen cítím povinnost dodat, že i přes přítomnost motivů, které si užijí hlavně dospělí je tady spousta atrakcí i pro ty nejmenší. Jinak řečeno – tohle je film pro všechny věkové kategorie. A vzhledem k tomu, že já si tuhle jízdu opravdu užil, nepřestávám doufat, že to nakonec vydělá. Takže všichni povinně do kina!

plakát

Imawa no kuni no Alice - Episode 7 (2022) (epizoda) odpad!

Vážně? Čekal jsem tady bídné hodnocení, ale evidentně jsem jedním z mála, kterým pikový král přijde fakt na hlavu. Rovnou varuji, že komentář obsahuje SPOILERy a hromadu nadávek, takže s tím počítejte. Normálně jsem celkem klidný a mírumilovný člověk, ale tohle mi zkazilo večer. Celá druhá série je moc fajn, ale vždyť tohle sakra nedává smysl. Týpek, na kterého si můžete počkat někde za rohem, dát mu jednu dobře mířenou mezi oči a on jen tak pobíhá kolem? Celou dobu není schopný trefit žádnou z hlavních postav, ale tvůrci potřebují v závěru šokovat, tak najednou borec všechny rozseká na maděru a borka, které udělá z nohou kebab si to kulhá vesele dál? O zbytku epizody a rozhodnutích jednotlivých postav snad nebudu ani mluvit. Veškerá logika je zapomenuta a potenciál, který prý pikový král v manze má, spláchnut do záchodu. Tak zhnusený jsem nebyl hodně dlouho. Naprosto tragická a dehonestující epizoda plná sra*ek. Normálně nejsem vulgární, ale tohle mi řádně hnulo žlučí. I když existují horší věci a objektivně to třeba na jednu až dvě hvězdy je, tasím z kapsy odpad, protože u jedné z epizod si to dovolit můžu. A pokud s tím máte problém, klidně mi napište zprávu, kde o tom můžeme pokecat.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Solidní, avšak na mě až moc ponurá pohádka. Neříkám, že bych z toho stylu vyprávění měl vyloženě depku, ale asi jsem se prostě nenaladil na stejnou notu jako Bebjak. Až na protivnou Blanku jsem však s Krakonošem problém neměl... Takže pokud máte náladu, můžete být po zhlédnutí mile překvapeni.

plakát

Imawa no kuni no Alice - Episode 3 (2022) (epizoda) 

Srdcové hry jsou nářez. Narozdíl od akčních úkolů v nich většinou nepokulhává logika a psychologicky fungují perfektně. Nebýt toho, že tady půlku epizody dobíhala linka s křížovým králem, dal bych klidně i pět hvězd. Sloupy jsou totiž zábavná hra, ale místy trochu nedávají smysl (což nic nemění na tom, že jsem si je užil).

plakát

Šílená noc (2022) 

Jako vánoční řezničinka Violent Night bez problémů obstojí. Nemůžu se však zbavit dojmu, že těch hluchých míst tam bylo na můj vkus až moc. Přitom se v prostřední části dalo v pohodě krátit a ušetřený čas mohli tvůrci věnovat třeba flashbackům ze Santova a Vidřigrošova mládí. Umím si totiž představit, že nasrané kladivo drtící lebky pohanů a děduldův kaskadérský kousek na schodech by tomu rozhodně prospěly. A hlavně by zabavily lépe než charakterově průměrná rodinka s hrozně "cool a drsnou babčou" (ta postava by zasloužila narvat granát do řiti). Harbour je však díky bohu skvělý a jeho dětská kolegyně je taky překvapivě sympatická (rozhodně to není jedno z těch typicky protivných děcek, které byste nejraději zabalili do balíku a poslali ho expresní poštou někam za polární kruh). Pokud by se někdo rozhodl vysvětlit "jak to funguje", pak bych se pokračování nebránil. Jinak ale další nášup nutně nepotřebuji.

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Nejsem velkým fanouškem SW a neviděl jsem jediný seriál z jeho světa na D+ (na Mandaloriana se ale chystám). To však nic nemění na tom, že Andor je absolutní peckou a jednou z nejlepších televizních produkcí letošního roku. I když mě třeba první epizoda nepohltila tak, jak bych očekával, od druhé šla kvalita prudce nahoru a já si tuhle vesmírnou jízdu neuvěřitelně užíval. Mám sice několik problémů s většími akcemi, které se odehrávají na Ferrixu (logika trochu pokulhává), ale jinak jsem doslova chrochtal blahem. Rád bych tak jen dodal, že pokud hardcore fans Star Wars nejsou schopni ocenit tento masterpiece a brblají nad tím, že tam je málo světelných mečů a různých ras mimozemšťanů, nezaslouží si nic jiného, než aby jim Disney rvalo do chřtánu jeden "kvalitní" Vzestup Skywalkera za druhým. A klidně se tím udavte, protože mě to trápit nebude (konec toxického okénka - díky za pozornost).