Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Dracula (2020) (seriál) 

Dracula trochu jinak, skvělý nápad a také kladně hodnotím netradičně pojatý závěr :) Pokud by to bylo trochu lépe natočeno, neměla bych problém ani s upířím využitím moderních technologií. Bohužel herecký představitel Draculy mi je krajně nesympatický, tedy ani z tohoto důvodu nemohu hodnotit vysoko, jinak je Dracula ovšem lepší než stokrát viděné a do určité míry vyčpělé "klasické" verze a jejich kopie.

plakát

The Haunting - Dům na kopci (2018) (série) 

Budu v menšině, ale Dům na kopci se mi nelíbil, znovu se na něho dívat nebudu. Není to ani horor, spíš jedna velká vleklá deprese, duchové nejsou strašidelní, spíš nechutní a je jich zbytečně moc. Nejhorší bývá zlo, které nevidíme. Tady se tím zrovna dvakrát neřídili. Dům na kopci je překombinovaný a přestřelený v množství živých i zesnulých, příliš efektní, příliš depresivní, přitom málo věrohodný (spíš bych tu uvěřila oné zátěži v podobě duševní choroby) a nedostatečně atmosférický. *Dále možný spoiler********************************************************************************************** Sídlo Bly je (ve srovnání s Hill House) za mne mnohem, mnohem lepší. Zkrátka Dům na kopci neměl být podle mého názoru hororem, ale v první řadě rodinným dramatem bez "reálných" duchů, zato s množstvím psychiatrických diagnóz (což by bylo ve výsledků děsivější než zástupy návštěvníků z onoho světa)

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

House Hill mne neoslovil, na můj vkus je až příliš depresivní a hnusně ponurý (víc deprese než horroru), naopak Bly se mi lépe trefil do momentálního rozpoložení i do podzimních plískanic. Poslední díl mohl sice vypadat trochu jinak, možná méně "americky", přesto jako celek zdařilá a příjemná připomínka klasického gotického hororu. Skoro perfectly splendid.

plakát

Ratchedová (2020) (seriál) 

Pohádkově úchylná parodie, to je můj dojem po zhlédnutí první řady. S Ratchedovou z Přeletu (Vyhoďme ho z kola ven) má společný možná tak název. Toto je pohádková Ratchedová, která není ztělesněným zlem, ale s níž budete místy i soucítit (už to značí naprosto tragické uchopení předlohy), vůbec charaktery jsou natolik přehnané, až působí naprosto nerealisticky a stávají se karikaturami sebe samých. Atmosféra není hororová, ale spíš jako kdybyste se ocitli v poněkud úchylné pohádce. Při tanečním vystoupení dr. Hanovera jsem se opravdu musela smát. Seriál je těžko zařaditelný, díky kostýmům a doslova barvami hrajícímu prostředí se na něho dobře dívá, ale navzdory snaze i slušnému hereckému obsazení - atmosféru zkrátka nemá. Prostě taková úchylná oddechovka, kterou nelze brát vážně a na kterou zřejmě brzo zapomenete. Ratchedová je něco jako telenovela pro pokročilé.

plakát

Potichu (2019) 

Ač mají prakticky stejný námět, hodnotím jako zdařilejší než Tiché místo. Ale pořád je to béčko béčkovaté.

plakát

Za stínem noci (2020) (seriál) 

Má to atmosféru a jako kulisa ke cvičení mi seriál skvěle posloužil. Postavy nejsou tak hrozné, jak zaznívá v řadě komentářů. Jen to nejsou klasické hollywoodské krasavice a hezouni, ale to u tohoto béčkového žánru vůbec nevadí, navíc právě z tohoto důvodu protagonisté působí realističtěji. Je vidět, jak jsou lidi Hollywoodem zblblí. V ČR na ulici potkáte občas mnohem horší zjevy. Tři a půl *

plakát

Geniální přítelkyně (2018) (seriál) 

Skvělé herecké výkony, hmatatelná melancholická atmosféra a brilantní hudba. Seriál hodnotím nejen díky hudebnímu podkresu prozatím jako působivější než knižní zpracování (hodnocena první série). Nemyslím, že je seriál přespříliš italský, podle mne dokáže oslovit mnohem širší spektrum publika, snad jen pro mladší generace vyrůstající ve sterilním online prostředí bude barvitost života hlavních protagonistů a omšelost prostředí hůře stravitelná. Po dlouhé době mimořádný seriál, který snadno probudí vzpomínky na dětství, na to, kým jsme kdysi byli, a už nejsme.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) odpad!

Zhanobení legendy aneb Do důchodu je lepší odejít včas. Slabší než všechna terminátoří pokračování dohromady. Mohli to zkrátit a Rev-9 mohl dostat všechny během 15 minut, nebyla by to žádná škoda. Směšné ani úsměvné zde není nic, jedině trapné. Jako fanoušek Dne zúčtování se budu raději tvářit, že tento paskvil nikdy nevznikl. Terminátor bez gulí a v ***

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Zatím těžko hodnotit, jsem v první třetině. První díl se mi vcelku líbil, u druhého už to bylo horší ... Jedno se seriálu upřít nedá, Geralt je vybraný výborně, bohužel to kazí ten zbytek (včetně politické korektnosti... je to jako v tom známém vtipu "tančíš a piješ jak Rus, ale ty nejsi Rus" :D ...) Celou knižní sérii neznám, četla jsem jen povídky, ale asi nebýt toho, nevím, jak bych seriál vnímala. Ať tak či onak, lepší než seriál je určitě audioverze (dramatizace) Posledního přání v podání J. Dvořáka a J. Plachého. * Po zhlédnutí první série hodnotím asi jako nejzdařilejší šestou epizodu inspirovanou povídkou Hranice možností (která je mnohem, mnohem lepší než seriál) Závěrečná osmá epizoda ke konci sklouzává k žánru telenovel, doufám, že to nebude typický rys i druhé série. Celkově lze první řadu hodnotit jako hodně roztříštěnou, dějově i kvalitativně - a málo zaklínačskou. Lidem Zaklínačem zcela nepolíbeným asi seriál příliš neřekne, ale možná v lepším případě nainspiruje alespoň k četbě, dobré jsou i audioknihy. Polský seriál jsem viděla sporadicky a pamatuji si ho tak matně, že mám dojem, že nový Zaklínač je lepší. Minimálně o vzhledových kladech Geralta nelze pochybovat :)

plakát

Who am I - žádný systém není bezpečný (2014) 

Zde zřejmě získáte odpověď na to, jak vznikl Mr. Robot. Doporučuji zhlédnout až po Mr. Robotovi, protože inspirace tímto snímkem je víc než patologická.