Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (11)

plakát

Duna (2021) 

Nečekal jsem od remaku tak atmosférického filmu mnoho, ale těšil jsem se. Jsem zklamaný. Jediná sympatická postava je Leto Atreid. Zbytek je jak posbiraný levný komparz. Nejsmutnější na tom je, že ani hlavní postava není sympatická. Jedná se o rozmazleneho spratka, který nezná své místo, nezná kodex, místo slechtice se jedná o ublíženého puberťáka, ke kterému jsou všichni nespravedliví. Zatímco v originále se jednalo o charizmatickeho, skromného a inteligentního muže. Postava Paula Atreida se postupně vyvíjela, získávala zkušenosti, které predavala dál. Místo toho, aby se Paul v Shizac Haderaka vybudoval, je jím už od narození a už od 30. minuty se ví, že jim je. Takže nějaké stupňování příběhu absolutne neexistuje. Atmosféra hrdiny neexistuje. Atmosféra šlechty, králů, knížete atd. neexistuje. Žádná úcta k vládcům, žádný kodex. Celkově atmosféra není. Harkoneni jsou jen banda skinheadů. Žádní ohavní roboti, co se ničeho neštítí. Baron je jen buřt, jinak celkem normální. V originále to byl odporný perverzní deviant ohavně napadený chorobami, díky kterým měl bizarní bolaky a vypadal a choval se opravdu nechutně. Opět atmosféra harkonenů nulová. To samé jeho synovec, kulturista ze Strážců Galaxie. Postava bez smyslu, bez podstaty. Kdyby ve filmu nebyl, nebylo by to znát.  Hlavní postavou se misto Paula Atreida stává oholený Aquamen, který všechno rozseká level Steven Segal nebo Chuck Norris.  I sem museli nacpat Zendayu. Ta holka z Jetixu musí být snad v každým 2. filmu. Zase je tam moc černých.  Režisér nezvládl: 1) vybrat sympatické / nesympatické herce 2) vybrat herce vhodné pro charaktery postav 3) budovat atmosféru příběhu  4) růst charakterů  5) neřešit rasy 6) pracovat s divákem ve smyslu odporu k Harkonenům Kdybych si mel vybrat, originál je jasnou volbou. Remake už víckrát vidět nemusím.

plakát

Matrix Resurrections (2021) odpad!

Stojí to za hovno. Tahle věta kompletně a detailně vystihuje úroveň a kvalitu filmu. Nevěřil jsem, že by se pokračování Matrixu mohlo sprznit na tak nízkou úroveň. Ten příběh byl přece tak jednoduchý. Režisér s producentem by měli být soudně trestaní za hanobení tak skvělé trilogie a práce lidí, kteří mají narozdíl od nich nějaký talent. V prvnich 20 minutách jsem si říkal, jestli to je amatérský film svěřený studentům 1. ročníku umělecké školy nebo parodie na Matrix. Morfeus je kašpárek bez charisma, s komplexem méněcennosti, který si hraje na frajírka, aby všem okolo a především sám sobě dokázal, že není nějaká nula. Niobe je stará zapšklá nafoukaná ježibaba, která plive na všechny. Nějaká 18ka, generálka nebo co má za hodnost, vypadá jak lezba, 1/3 filmu je jak chlap, 2/3 filmu je opak, naprosto submisivní a 3/3 filmu je prakticky neviditelná. 90% charakterů je krajně nesympatických. Celý film je uměle barevný, jako by šlo o nějaké video na Instagram. Příběh nemá strukturu, uprostřed filmu evidentně nevěděli, co dál, tak tam dali zombiky, vrtulníky, rakety. Celkově mi přijde, že ten film natočili z donucení za 2 dny, protože už to všichni chtěli mít z krku. Agent Smith teď sám najednou dává Neovi nakládačku, přitom ten umí ovládat Matrix. Kamsi se ztratilo oslovení "Pane Andersone" a oslovuje ho Tome. Silně to evokuje dojem, že herci pořádně nevysvětlili jeho roli a vlastně ani neviděl filmy Matrix. Jako, když k vam v práci do týmu naberou nového zamestnance a ten neví čí je. Celý film je iracionální. Vlastně ani pořádně nevím, o co v něm šlo. Trinity najednou umí lítat a je z ní vyvolená taky. 60 letá bába tam lítá s 60 letým Keanu Reevesem. Naprostá ztráta času. Nedivejte se na to. Šetřím vám čas. Odpad a hanobení umění předchozích režisérů.

plakát

Marianne (2019) (seriál) 

Stupidní horor, stupidní lidi a naprosto nerealistické chování postav. Nesympatická babochlapoidní hlavní postava. 2 dementní lidi odejdou nahý v noci do lesa a nikomu to nepřijde divný, nikdo nevolá policii, nikdo nevolá psychiatry, oba si můžou žít dál. Ve městě je bába, která si myslí, že je čarodejnice, pochčije se a tahá cizí lidi, aby jí hrabali do rozkroku, trhá zuby a do kůže smotává váčky, vyhrožuje likvidací, ale nikomu to nepřijde divný, nikdo nevolá policii, nikdo nevolá psychiatry. Jak by řekl Šerminátor: "To je ale blbost"

Poslední hodnocení (213)

Duna (2021)

11.07.2023

Matrix Resurrections (2021)

odpad! 10.07.2023

Marianne (2019) (seriál)

12.01.2023

Alice in Borderland (2020) (seriál)

31.12.2022

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál)

odpad! 28.12.2022

Wednesday (2022) (seriál)

12.12.2022

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)

07.12.2019

V zajetí démonů 2 (2016)

21.10.2019

Simpsonovi - Série 30 (2018) (série) (S30)

odpad! 17.10.2019

Reklama