Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (838)

plakát

Zhulený bratři (2021) (seriál) 

Njvíc si mi na tom líbili ty malovaný pozadí. Zbytek byl mix přežitku z doby zčazenejch hipíků a nějaká tádoby kritika moderní doby. Nejlepší byla jejich kočka namluvená vod Tiffany Haddish. Skvělej hlas. Zbytek je plonkovej.

plakát

Já, robot (2004) 

Profláklej Will Smith to nakonec zvládnul dobře a tedle komerční trhák kupodivu ustál nápor hollywoodské produkce i product placementu a udržel si původní inteligentní filozofickej rozměr v očekávané velkorozpočtové akci a to včetně nečekané rozpolcenosti hlavního hrdiny. Má to spád, pěkně to vodsejpá a velkolepé finále vás nezklame. No ale točit to Ridley Scott mohl to bejt biják století.

plakát

Tvář vody (2017) 

Pěkná varianta na Panu a netvora. Poetické, dojemné ale místy skoro zoofilně ichtiofilní. Saly Hawkinsové roli naprosto věříte. Škoda že neměla ve scénáři víc místa jak zazářit ještě víc. Taky záporák byl takovej zabržděnej, měl být víc akční a být větším ohařem. Pak to film moh být ješte víc emotivním. Tím se tomu ubralo dost napětí. Navíc si ještě si splet povolání. Místo agenta bezpečáka měl jít dělat někam reverenda či kazatele. To by mu šlo líp. Možná se to mělo jmenovat Amélie z bažiny. :))

plakát

Watchmen (2019) (seriál) 

Celý je to přitažený za vlasy a když se to náhodou rozjede, tak to vzápětí zabředne do nostalgie. Násilí a hromada amerických problémů zasypaná hromadou hlavonožců. Možná je to vyfetovanost střiknutá verneovkou, ale spíš je to jen bravurně natočená slátanina.

plakát

Gerardova dobrodružství (1970) 

Jéžiš to je tak křečovitě tupý, jak když se Rusové snaží o třeskutou hollywůdskou komedii.

plakát

Tělo mého nepřítele (1976) 

Hrdina se zřejmě vyrovnává s prohnilostí mocných a rozdílnými sociálními poměry, ale mě to nějak nebere. Děj se prolíná od současnosti do minulosti, tam a zpátky až z toho mám občas problém kde jsem. Výrazným prvkem jsou scény vylidněných prázdných ulic, města, nadraží či krajiny jen s jednou opuštěnou postavou, teskná hudba a hlas vyprávěče. Zachmuřený Bebél se dějem s klidem a elegancí proplétá a občas i profackuje. Vše je celkejm fajn, ale já jsem se do toho nějak furt nemoh emotivně zapojit, ani když jsem to zkouknul podruhé. Škoda.

plakát

Jako jed (1985) 

Tak todle je to špička, která mě rozsekala už tehdy za socíku a rozsekává mě pokaždé ji znova vidím. U tohodle už naprosto nechápu, že je to dílo toho prapodivného seladona Olmera. Ta krize hlavního hrdiny je totálně reálná. Svěrák je snad nejvíc opravdovej a civilní co jsem kdy viděl a ten koncert vedlejších postav a charakterů které vytvořili je fenomenální a to včetně čarovné cikánky zo Slovenska, která ale v reálu žádná cikánka není, ale je to ta inspirační blondýna z Co je vám doktore. V této roli ji to teda seklo víc. Ten film je nádhera, úplná báseň života. Prostě jako jed.

plakát

Co je vám, doktore? (1984) 

Tedle film je fenomenální. Vůbec nechápu, že je to dílo toho prapodivnýho seladona Olmera.

plakát

Druhý tah pěšcem (1984) 

Případ ve velkém stylu o ničem. Kriminálka ze socíku pátrá a patrá až něco nudnýho vypátrá. Katarze nula. Aspoň že ta ideologie té doby z toho naštětí moc nečouhá. Zato zachycení doby 80. let je naprosto perfektní. Úplná časová konzerva. Co mě ale hodně zaujalo je ta super kamera. Ta práce s obrazem je parádní. Koukám kameraman Ota Kopřiva se dožil jen 40 let. Škoda ho. Děsně mě baví jak Heřmánek hraje, zato Paulová v příšerným mulet sestřihu působí spíš jako husička. Pro mě to byl super výlet do zpět do historie. Digitálky, videokazety, sálové počítače, všichni furt kouří a velkej svět je jen šmíra v Alhambře. Ta doba byla zachycená dobře. Zato pan skladatel se s hudbou moc nepředřel. Aha von to byl Ondra Soukup. Tak to chápu, ten napíše jen tolik not kolik mu daj korun.  Osobní zkušenost.

plakát

Vzpomínky (2006) 

Tedle film mě fakt bere. Hrátky s časem, famózní Tonyho kamera v kombinaci s perfektním střihem, promakanej scénář, super budovaný napětí plus troška patetickýho melodramatu, ale jen tolik kolik bezpečně unesu. Pokaždý když na to narazím v TV tak to dokoukám. Hrůza. :D Ake pokaždý si čím dál víc uvědomuju jak je to dobrý a jaký jsou ty jiný filmy mizerný.