Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (6)

Zkrocená hora

Zkrocená hora (2005)

„Zkrocená hora“ je neuvěřitelný filmový zážitek, který mě nikdy nenechá klidnou, a vždy mi dokáže svou naprostou bravurnost. Tématu, s nímž je film spojen, jsem se zprvu bála, ale už prvních pět minut mě naprosto utvrdilo v tom, že se bude jednat o film, na který dlouho nezapomenu. Herecký výkon Ledgera a Gyllenhaala je naprosto úžasný. Stejně jako charaktery postav, zde chci zmínit hlavně Ennise Del Mara v podání Heatha Ledgera, který si mě získal. Příběh zasazen do šedesátých let, i ona atmosféra ranče je nedílnou součástí Brockebacku a třebaže je film sám osobě skvostem, i sama hudba je skvělým doplňkem. Zkrocená hora je jedním z největších diamantů filmového světa, který jsem viděla. 5*

Amadeus

Amadeus (1984)

Víte, hrozně bych si přála umět popsat ten neuvěřitelný zážitek slovy. Ale ono to nějak nejde. Popsat totiž všechny pocity, které z Amadea vycházejí, trvalo by to déle, než film sám. Amadeus je výsledkem práce geniálního režiséra Miloše Formana. Je to snad jen úryvek z ještě geniálnějšího Mozarta. A hlavně děj ukazuje, jak daleko může dojít touha po dokonalosti, jak tenká je hranice mezi láskou a nenávistí. Zasloužený oscarový film, řekla bych, že můj největší filmový zážitek vůbec. Perfektní hudba, neuvěřitelný Tom Hulce a jeho smích, nádherné kostýmy, skvělý scénář. Myslím, že více superlativ už říct nejde. Samozřejmě, F. Murray Abraham, jeho Salieri - ať už v mladší či starší podobě, byl bravurní. Film je zprvu fascinující, doprovázen díly Mozarta, ale ke konci... Díky Requiem je až mrazivý. Chtěla bych dodat snad jen poslední věc. Poté, co jsem Amadea zhlédla poprvé jsem udělala to, co se mi mnohokrát nestalo: okamžitě jsem se dívala znovu!

Candy

Candy (2006)

Příběh "Candy" by sám o sobě ani nebyl nějak odlišný od průměrných amerických dramat, jeho velkou silou je Heath Ledger, který film od začátku až do konce táhne. Nedá se však říct, že by kromě Heatha film neměl co nabídnout. Jeho rozdělení na tři části (nebe, země, peklo..) podle životních situací je velice dobře využitou myšlenkou, která se právě do filmu o feťácích více než hodí. Dále mohu pochválit dobře vybranou hudbu - jednoduchá, hodící se do drogového opojení. Abbie je v roli Candy také velice dobrá, obvzvlášť její přírodně bledá pleť (později ještě posílena líčidly), která působí až mrazivě nezdravě. Scény filmu se prakticky zúžují do beznadějné touhy sehnat prachy na dávku a rychle si ji dát, to vše ještě komplikuje láska obou hrdinů. 5* dávám kvůli tomu, že mám ráda filmy s touto tématikou, oba herci na sebe perfektně reagovali a díky úžasnému Ledgerovi z většiny scén až mrazí.