Recenze (2 469)
Zámek v Čechách (1993) (TV film)
Tragický dobový snímek s excelentním hereckým výkonem paní Jiráskové a pana Heřmánka. Sbohem.
Deadpool & Wolverine (2024)
Po letech jsem dal šanci Marvelu v kině a zas dlouho takovou chybu neudělám. Pořád stejná nenápaditá mizérie multi/meta/časo vesmírů 🤢. Pár vtípků/narážek se sice povedlo, hodně pokusů o ně těžce nepovedlo a jádro dalšího z nudné řady meta příběhu je děsný hovno protáhnuté mnohdy hodně nezáživným sprostým kecáním. Kdyby tak to X universum radši umřelo a mrtvé zůstalo mrtvým. Takhle je to furt nějaký oslí můstek pro spojování variant a variantů. A k tomu bitky hlavních nesmrtelných postav na nějakou známou písničku = samá digikrev a absolutně bez napětí a gradace, jen rádoby atrakce. U tohoto si strčí ruku do kalhot potahat si jen opravdový nerdi. Lituji, že jsem do toho taky investoval, takhle se těch časovýtokových čuripind nezbavíme. Disney sice vydělá, ale souhrnně ani s tímto duem D&W nenastal absolutně žádný posun k lepším filmovým zážitkům. 💩💩
Operace Poštmistr (2024)
Repetitivní střílečka bez napětí. Nacisté nudně padají i při pohledu této elegantní diverzní skupinky na ně. Nenápaditý scénář a celkově to slabší z tématiky WWII, což u tohoto tvůrce sakra zamrzí.
Zápisník alkoholičky (2024)
Po megahitu Ženy v běhu tu máme dalšího adepta na prolomení některých diváckých rekordů - tentokrát snímek o opačném pólu velkého zájmu, Ženy v lihu. ___ Vyobrazený příběh, na motivy života vypité blogerky Míši Dufkové, je podán velice útržkovitě, zkratkovitě či zrychleně a spousta důležitých části z jejího alkoholistického života je jen nastíněna a je nutné si dost domýšlet a spousta motivů je jen povrchně nastíněna. Čemuž nepomáhá ani střih těchto sekvencí. Pochvalu zaslouží Tereza Ramba, která se do role opravdu ponořila a že se dotkla dna (nejedné láhve Prosecca) podává dostatečně přesvědčivě. Ve výsledku je proto film hodnotnější tématem a apelem na tento obrovský a rostoucí společenský problém v ženském spektru obyvatelstva, než svým samotným řemeslným a scenáristickým zpracováním. Lepší 3*.
Kaskadér (2024)
Příklad krize Hollywoodu. Stupidní akční romance. Supr obsazení ústřední dvojice, tolik (poctivé) práce a přitom taková blbost. Tímhle budou kina plnit stěží.
Její tělo (2023)
Poje(b)dnání o dívce, co se ráda sprchuje..
Barvy zla: Červená (2024)
Pěkná "severská" krimi jen pro začátečníky.
Vrah naoko (2023)
Tom Cruise z Wishe a latinská kráska v pozvolném, minimalisticky komediálním filmu, který je plný poctivě scenáristické práce.
Krev a zlato (2023)
Nazi-stern (v dobrém i zlém) s výraznou českou filmařskou stopou.
DogMan (2023)
Celkově cajk, haf. Čekal jsem sice trochu jiný vývoj a děj, ale do zvoleného konceptu na konci filmu znící - v českém znění: Ondřej Gregor Brzobohatý - pobavilo nejvíc.