Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Halloween

Halloween (1978)

Tenhle Carpenterův snímek mě opravdu uchvátil a stal se jedním z mých nejoblíbenějších hororů i filmů vůbec. Už úvodní scéna, kdy si malý Michael jde pro svou starší sestru naznačuje, že s tím chlapcem nebude něco v pořádku. No a další minuty to jen potvrzují, útěk z psychiatrické léčebny a sestřička Laurie v podání Jamie Lee Curtis se může začít třást o svůj život.. První polovina filmu se nese v pomalejším tempu, ale člověk je celou dobu napjatý, protože nikdy neví, jestli se Michael právě tady nebo tam neobjeví. A ve druhé polovině, o halloweenské noci se to opravdu rozjede. Michael jen pomalu chodí, nikam nespěchá a ví, že svoje oběti stejně jednou dostane, tím je napětí vygradované až do maximálních výšin, protože člověk nikdy neví, kdy to právě může přijít. Parádně hutná atmosféra, neuvěřitelné napětí a všudypřítomný strach, opravdu jsem se u toho filmu bál... Dokonale to Carpenter natočil a dal skvělý podklad pro hororovou sérii, která snad nikdy neskončí... A ta hudba! Už jen když jí slyším při úvodních titulkách jde mi mráz po zádech.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Skvělý začátek jedné z nejlepší trilogií všech dob! Propracovaný scénář, výborná Zemeckisova režie, nikdy jsem se v čase neztratil a byl jsem v obraze co se děje, což je důležité :) a výborné herecké výkony Michaela J. Foxe v roli Martyho a Christophera Lloyda v roli šíleného doktora! Prostě skvělá vtipná a napínavá jízda...

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Jedna telefonní budka, Colin Farrell, hlas Kiefera Sutherlanda a na světě je film, který si mě svým dechberoucím napětím naprosto podmanil a po cca 80 minut mě nenechal vydechnout! Super! _____ Nedalo mi to a druhý den ráno jsem se na Phone Booth prostě musel podívat znovu. A výsledek opět vynikající! Znovu 80 minut plných nervydrásajícího napětí i přesto, že už jsem věděl o co běží. Jednoduše skvělé.

Old Boy

Old Boy (2003)

Uaaa Jižní Korea rulez! O-Daesu v podání Min-sik Choie je na 15 let zavřený v jedné místnosti, neví proč je tam zavřený, neví kdo ho tam zavřel... Po 15-ti letech se ale ocitne na svobodě a může všemu přijít na kloub... V celém filmu se objevuje notné množství opravdu hodně drsných scén, sjezení živé chobotnice, trhání zubů... To jsou opravdu scény pro silné žaludky. No a např. už zde několikrát zmiňovaná skvělá akční scéna bez jediného střihu, to je opravdu bomba! První tři čtvrtiny filmu jsem byl mírně na pochybách o pětihvězdičkovém hodnocení, ovšem poslední půl hodinka, kdy jsem nemohl odtrhnout oči od obrazovky a hltal každou scénu, která mi byla nabídnuta mé pochyby jasně ukončila a musím dát Oldboyovi plné hodnocení i přesto, že scénář (nutno dodat že opravdu propracovaný) byl občas až příliš překombinovaný a složitý na to, aby se daly všechny jeho faktory pobrat na jedno shlédnutí, tedy alespoň mě se to určitě nepodařilo a určité složky příběhu zůstaly pro mě ještě neobjevené. Už jen kvůli tomu se budu muset na Oldboye někdy v brzké budoucnosti určitě podívat znovu.

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Nejočekávanější film LFŠ 2006 už od jejího začátku.. Před začátkem jsem se bál že to bude zklamání, bál jsem se že usnu, ale naštěstí nepřišlo ani jedno.. Přitom, co se dělo na plátně to snad ani nešlo! 11/9... Obavy z toho, že když jsem víceméně, jako asi každý věděl, o co ve filmu půjde a tím pádem nebudu v napětí, byly úplně zbytečné. Někomu se mohl zdát rozjezd filmu příliš pomalý, mě to nepřišlo.. Vtáhlo mě to hned od začátku a jen sem s napětím čekal na situace, které jsem věděl že nastanou... A když nastaly přišlo čekání na další.. Greengrass to natočil opravdu božsky, roztřesená kamera a časté střihy přidávaly na neuvěřitelné autentičnosti.. Greengrass nechal herce hrát tak, jak by se chovali opravdu při takové situaci, dával jim moře volného prostoru a to se ukázalo taky jako výborná volba, cíl dosáhnout co nejpřirozenějšího chování se taky vydařil.. No a závěrečných deset minut? To se nedá popsat, to se musí vidět, takovéhle napětí, které mě připoutalo neuvěřitelným způsobem do sedačky jsem ještě v kině nezažil.. A když přišel konec měl jsem hodně práce s tím to v klidu rozdejchat, taky se mi to hned nepodařilo, notnou dobu jsem byl pořádně otřesený.. Nedá se popsat.. MUST SEE, jednoznačných 100% a půjdu na to do kina znova.. // Jsem docela v očekávání v to, co natočí Stone ve svém World Trade Center, bude to sice pohled úplně z jiného úhlu na celou věc, ale po takovémhle zážitku mě filmy o 11/9 budou zajímat čím dál víc, i když pochybuju že United 93 něco překoná..