Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (370)

plakát

$#*! My Dad Says (2010) (seriál) 

It´s shotgun time!! Ačkoliv je to trochu předčasné, mám dojem, že se mi tenhle sitcom bude líbit :-)

plakát

Absurdistán (2006) 

Jedna z recenzí zde (od Mattyho) začíná slovy "Máte pocit, že současný svět je plný idiotů? Potom buďte rádi, že nežijete v roce 2505." Well, je rok 2024 a vypadá to, že rozhodně nebudeme muset čekat dalších 481 let. Bohužel.

plakát

A Fantastic Fear of Everything (2012) 

Stejně jako Hyperdrive stojí a padá na Nicku Frostovi, tak tohle zase závisí na Simonu Peggovi... A v obou případech to funguje skvěle :-)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Hodnoceno po šestnácti dílech a i když jsem to chtěl po příšerném druém díle zabalit a vytrval jen díky setrvačnosti, tak nakonec toho nelituju. Imho to má stejný "problém" jako Buffy - slabý rozjezd. Jen doufám, že se to bude držet stejného konceptu a dál už nás čeká jen větší a větší nářez :-)

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Proč je kurva český název Agresivní Virus?!? To je k zblití ještě navíc, když tady dááááávno před seriálem byla povedená knižní předloha s jednoduchým a věcným názvem Nákaza.

plakát

Achiwa Ssipak (2006) 

Příběh o hovně... teda vlastně o hovnech :-D

plakát

Aka x Pinku (2014) 

Wow, člověk dá něčemu plnou palbu a z modré je rázem červená :-D Snímek Aka x Pinku, doslovně přeloženo jako Červená vs. Růžová, distributorem jako Girl´s Blood je dle popisu japonský akční erotický snímek. A ano, snímek je bez debaty japonský. Je rozhodně akční, jak by taky snímek o tajném undergroundovém dojo, ve ktrém probíhají souboje sex asiatek v ecchi kostýmcích mohl nebýt akční. Nutno uznat, že souboje jsou opravdu choreograficky propracované. Rozhodně víc, než by člověk čekal od snímku označeného jako erotický. A opět ano, snímek je také erotický, ale poslednímu aspektu se věnuje zdaleka nejméně. V celém filmu jsou všehovšudy asi dvě, nebo tři softcore lesbické scény a pár těch obnažených poprsí a bobříků. To ale rozhodně není všechno. Snímek totiž dokáže překvapit nejen po soubojové stránce, ale především dějově. Málokdo by asi od obdobně stylizovaného filmu očekával, že se bude věnovat i takovým sociálním tématům, jako je domácí násilí (!), genderová svoboda (!!) a feminismus (!!!)!! Ano, já vím. Je divné tvrdit o erotickém snímku, že se věnuje feminismu, ale... kdo neviděl, neuvěří. Film koždopádně věnuje výše uvedeným aspektům více prostoru, než onomu výše zmiňovanému erotičnu. COŽ ALE NENÍ NA ŠKODU!!!! Příběh čtyř bojovnic, a posléze kamarádek (a možná i více), které do soubojového ringu vehnaly traumata nejen z dětství, ale i dospívání, je překvapivě citlivý a inteligentní. Miko, Mayu, Chinatsu a Satsuki jsou čtyři ženy, které si každá prošly různými traumaty. Ať už jde o vlastní genderovou nerozhodnost, násilnického manžela, či pološílené rodiče, všechny čtyři hledají útěchu a zapomění v ringu. A i když ne vždy skrze vítězství, každá z hrdinek najde na tak překvapivém místě nejen onu vytouženou útěchu, ale především nečekanou sílu a rozhodnost nenechat se ovládat minulostí a čelit všemu, co jim život vmete do cesty. Nebudu popírat, že, podobně jako hlavní hrdinky v ringu, jsem ve filmu hledal něco úplně jiného, než jsem nakonec našel. Ale to, co jsem našel, nepředčilo moje očekávání v tom nejlepším slova smyslu. (Pro ty pomalejší - očekával jsem něco úplně jiného ;-) )

plakát

Alien Apocalypse (2005) (TV film) 

Ok ok, dementní příběh (mimozemšťani ovládnou planetu kvůli dřevu, které je, hned po lidských prstech a hlavách, jejich delikatesou), dementní prostředí (všechno se to odehrává v nějakém lese, který bych mohl klidně mít i za barákem), dementní scény ( týpek se vrhne na borku, tři vteřiny se na ní oblečený pohybuje, pak mu druhý skočí na krk, načež je násilníkem odhozen a pronese směrem k hlavnímu hrdinovi: "Právě jí znásilnil, nemohl jsem tomu zabránit, promiň."), dokonce i jedna z hrdinek, vypadá, že jí to myslí o hodně pomaleji, než ostatním. Ploché postavy ani nezmiňuju ("Já jsem rybář Bob, klidně si ty ryby vem, rád je lovím, ale nechutnají mi."), ale... Má to hlášky ("Tak jiný plán... Sedneme si k největšímu ohni." "A když zase všichni utečou?" "Tak aspoň budeme seďět u největšího ohně." "To se mi líbí.") a má to Božského Bruce, kterému pařtří devadesát procent hlášek ("Neví, co je to doktor, ještě pořád můžu být znám jako velký léčitel.") zatímco zbylí herci opakují většinu filmu to samé dokola ("Svoboda, svoboda, svoboda!" nebo "PRezident žije, prezident žije, prezident žije!" či pro změnu "PRezident je mrtvý.... bla bla bla") SPOILER ALERT!! A závěrečný útok na pilu plnou zotročených lidí, kde "kavalerii" vede prezident oblečený ve větrovce proti hmyzím mimozemšťanům, kteří jen postávají a čekají, až je trefí nějaký ten prolétající šíp... No, nemám slov... byly chvíle, kdy jsem opravdu brečel smíchy, ale bruce je skutečně Boží :-D