Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Smrt panen (1999) 

FIlm je stejně melancholický, jako kniha. Pro toho, kdo nečetl knihu, se film může zdát nehybný a pomalý. Avšak je stejný jako kniha. Je zde vidět, jak jedna sebevražda dovleče rodinu až na úplný konec a kolik jiných životů ovlivní. Za mě 5/5

plakát

Život (2017) 

4/5 jenom pro ten pro mě osobně velmi nečekaný konec ... Jinak film ze začátku zajímavý, prostředek se vleče stylem Bčkového sci-fi hororu, kde si říkáte .. "Proč to udělali takhle? a Co to sakra dělají?" .. ale těžko soudit, jak by kdo zareagoval v podobné situaci - je to pro nás pořád ještě sci-fi.

plakát

Ledové království (2013) 

Za mě povedená disneyovka, ale upřostřed filmu jsem si položila otázku.. Jestli tato pohádka je opravdu i pro nejmenší generace, kterým by měla být především určena. Ruku na srdíčko skoro v každé pohádce a také ve starých disneyovkách si princezny berou prince, co hned poznaly. Já se u této pohádky skvěle bavila, ale čekala jsem více proto 4/5.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Druhou část jsem musela vidět jen z rozmaru, protože jsem chtěla vědět "jak to dopadne". A musím přiznat, že jsem byla příjemně překvapená. Zaujala mě více. I když změna z mladší Joe na strarší mě zanechávala v otázce- Je to opravdu ten samý člověk?. Konec filmu mě překvapil a nechal v úžasu. Film obsahuje vše od fylozofických prupovídek, lidské sexuality až po překvapující konec jednoho krátkého přátelství. Hudba celému filmu nasadila pomyslnou korunu. 4/5

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Jedna z mých nejoblíbenější knih od skvělé spisovatelky Jane Austen. Její knihy vždy přečtu s nadšením a jedním dechem. Byla jsem zvědavá na filmovou tvář knihy a nezklamala mě. Keira Knightley je pro mě dokonalou volbou pro roli Elisabeth- chytré, charismatické a neméně pěkné dcery, i když však nikdy nebyla považována za nejhezčí či nejmilovanější. Stejně jako kniha i film vypráví děj o rodiny, která chce provdat své dcery, co nejlépe to jde. Není to typycký romantický film a ne každého zaujme. Já tento film zbožňuji, protože mé knižní představy ožily.

plakát

Titanic (1997) 

Titanic nejznámější katastrofa všech dob. Nejvíc publikovaná, filmovaná. Tento film, ale nezachytil pouhou katastrofu na moři, zachytil příběh lásky propletený katastrofálním scénařem a hořkým spíše velice chladým koncem. Jediný film u kterého pokaždé pláču. Nemůžu si pomoct, ale jen pocit, že ti lidé tam doopravdy umírali, je silný. Film vyvolává, jak naskočení srdíčka u diváka z kouzelné a čiré romance tak i moře slz a smutku z osodu nejen hlavního hrdiny,ale i ostatních. Herecké výkony skvělé a je to první film ve kterém jsem si zamilovala Leonarda DiCapria a od té doby nezklamává. James Cameron ví, jak natočit trhák.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Podle mě nejpovedenější filmové zpracování mé oblíbené knižní serie od A.C. Doyla. Vtipné, hravé, napínavé. Robert Downey Jr. byl skvělá volba pro tak rozmanitou postavu jako je Sherlock Holmes. S kterým se může rovnat výkonem a charismatem jen Benedict Cumberbatch. Ale ani ostatní postavy za nim nezaostávají v dálce. Prostě film, co potěší a okouzlí.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Musím přiznat, že i přes mé nejvyšší hodnocení, tomuto filmu jsem přišla na chuť až po druhém shlédnutí. Amélie na první pohled podivínka, co neměla lehké dětství, se rozhodla měnit životy jiným lidem. Zní to trochu kýčovitě a nudně, ale film zaujme svou originalitou v maličkostech. Pro někoho zůstane Amélie nepochopená podivínka a pro jiného člověk se srdcem na dlani a svými zvláštními koníčky. Ale když se sami zamyslíme, nadtím co máme a nemáme rádi. Vyvztane otázka "Je opravdu tak podivná?" Záleží na úhlu pohledu. U mě osobně si mé pozitivní hodnocení plně zaslouží.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Příběh Spartakuse, gladiátora, který utekl vlastní smrti a skoro pokořil Řím, je znamý. Tento seriál ho vykresluje v hodně realistickém pojetí té doby. Kdy sex a orgie nepatřili za zavřené dveře. Nasilý a boje vzrušovali davy lidí. Skvělý seriál propletený příběhy nejen samotného spartakuse, ale i vedlejších postav. Tento seriál si buď zamilujete nebo ho budete nesnášet. Už jen pro herecké osazení spolu s Xenou si zaslouží určitě více než jednu hvězdičku. Jen je škoda, že Andy Whitfield (Spartakus) zemřel.

plakát

Výměna (2008) 

Skvělé drama a skvělý výkon Ageliny Jolie v hlavní roli. Srdceryvné drama vyprávějící o neschopnosti a zkorumpovanosti Los Angelské policie při hledání ztraceného chlapečka. Co všechno je schopný udělat zkorumpovaný policista pro vylepšení pohledu občanů na policii? To se dozvíte. Hodně. Boj ženy, která se nikdy nezdala, ani když už byla v koncích. Rozhodla se bojovat až do úplného konce. Ať to stojí, co to stojí a nikdy nepřestala doufat. Inspirující. 5/5

Ovládací panel
7 bodů