Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (6)

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

When you love Prince Philip and Matt Smith and they meet in one character... Ačkoli se mi líbily některé díly o trošičku více, než jiné, celkově je to je 'my almost perfect  cup of tea', a tudíž je moje recenze je 'slightly biased" :-) PS. Zatím jsem nedokoukala všechny série, tou výměnou herců, až opodstatnějou, ale i matoucí, to pro mne ztratilo to veškeré nadšenía kouzlo, takže někdy to možná dosleduji, nebo ne.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Jedna hvězdička za kameru. Příjemná barevnost i záběry, ale některé se mohly klidně vystříhat, protože to bylo zbytečné prodlužování, třeba maxizáběr na tlačenku. Humor na úrovni Hahaha, uklouzl na slupce od banánu (ve filmu na sněhu). Byla jsem na filmu bezplatně, takže jsem nebyla naštvaná, a díky knížce na čtečce jsem to nějak přežila. I když po neskutečné neúctě k mrtvým na začátku filmu zahrnující rozfoukávání popela zesnulých po stole (asi vtip) jsem myslela, že sál opustím. Nevím, za co dnes českého diváka producenti mají, jen hloupý se směje prvoplánovým vtipům a hloupým postavám, jakkoli zabalených do pozlátka hvězdného obsazení a dobré kamery ... Přijde mi, že si prostě řeknou Dáme tam Balzerovou, Dykovou a nějakou pěknou mladou holku s Liškou, tím pokryjeme co nejširší spektrum diváků, necháme to natočit Smutného a ono už pak bude jedno, co se tam bude odehrávat za děj...

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Od filmu jsem nečekala nic, ale když jsem už přečetla knížku, chtěla jsem ho vidět. Příjemně překvapil. Herci nemohli být vybráni lépe, a i když se do filmu všechno nevešlo a místy byl trochu zdlouhavý, chytnul za srdce stejně jako předloha. Angličtina míchaná s němčinou umocňovala dojem autencity a vůbec mi nevadila. Smrt měla krásný hlas a mohla do děje vstoupit i častěji. Při čtení knížky mě trochu iritoval styl vyprávění a působil na mě dojmem snahy o efekt. Než jsem knihu dočetla, trochu jsem si zvykla a ve filmu to myslím po této stránce dopadlo lépe - podle mě byl přesvědčivější.

plakát

Závrať (1958) 

Spoilers: osud osnovatele dokonalé vraždy zůstává nepojednaný, zřejmě v klídku žije v Evropě, u hlavního částečně pomateného hrdiny vítězí nakonec nad láskou policejní smysl pro spravedlnost a nešťastná Kim Nowak, která hrdinu opravdu miluje, radši skočí z věže. Myslím, že film byl dost dlouhý na to, aby bylo možné závěr trochu uspokojivě pojednat. Ty hvězdičky jsou za kameru, řemeslo.

plakát

V hlavní roli já (2008) 

Děj filmu se snadno v kostce vypráví a může to zdánlivě vypadat zajímavě. Ale ve skutečnosti je to nuda. Působilo to na mě tak, že u piva dali osnovu děje, co vypadala jako dobrej vtip, ale vtip roztažený na 89 minut už není ono.

plakát

Náhradnice (2011) 

Kelly Macdonald má úžasně roztomilý přízvuk a na film jsem se ráda koukla i podruhé. Britské vtípky, slovní hříčky, občas něco mile neočekávaného, prostě oddychovka.