Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Rodinný

Biografie (7)

Oliver Hardy (herec / režisér)

16.10.2007

Oliver Norvell Hardy se narodil 18. ledna v Harlemu ve státě Georgia. Jméno Oliver dostal na památku svého otce, který zemřel krátce po jeho narození (když bylo malému Oliverovi pouhých deset měsíců). Hardyho rodiče pocházeli z Anglie a Skotska, jeho otec byl válečným veteránem – za války Severu proti Jihu bojoval na straně… (více)

Stan Laurel (herec / režisér / scenárista)

16.10.2007

Stan Laurel (vlastním jménem Arthur Stanley Jefferson) byl anglický komik, herec, scénárista a režisér, kterého po celém světě prosluly komedie s přítelem Oliverem Hardym. Jeho kariéra se začala psát již u němých filmů na počátku 20. století a pokračovala až do období po druhé světové válce.Stan Laurel se narodil 16. června… (více)

Jessica Hynes (herečka / scenáristka / režisérka)

11.09.2007

Jessica Hynes (rozená Stevenson) je anglickou herečkou a spisovatelkou. Po celém světě ji diváci znají pod jménem Stevenson, které používala až do roku 2007. Nejvíce proslula jako jeden z tvůrců anglického sitcomu "SPACED". Na tomto slavném seriálu se podílela jako spoluautorka i herečka v hlavní roli.Jessica se narodila v… (více)

Skye McCole Bartusiak (herečka)

08.06.2006

Skye McCole Bartusiak byla americkou filmovou a televizní herečkou. Narodila se 28. září 1992 v texaském Houstonu, kde žije se svými rodiči Raymondem Donaldem Bartusiakem a Helen McColeovou a bratrem Stephenem Dylanem.První významnou roli dostala v roce 2000, když jí bylo pouhých 8 let, ve filmu PATRIOT (THE PATRIOT), kde si… (více)

Charlotte Gainsbourg (herečka / režisérka / scenáristka)

08.06.2006

Charlotte Gainsbourg je francouzsko-anglickou herečkou a zpěvačkou. Narodila se v Anglii v Londýně jako dcera anglické herečky Jane Birkinové a francouzského herce, skladatele, zpěváka a režiséra Serge Gainsbourga, ale vychovávána byla ve Francii. Má dvě nevlastní sestry – fotografku Kate Berry a herečku Lou Doillon.Díky svým… (více)

Glynis Barber (herečka)

08.06.2006

Glynis Barber se narodila jako Glynis van der Riet v Durbanu v Jihoafrické republice 25. října 1955. Její rodiče se rozvedli, když byla ještě poměrně malá. V pěti letech se s matkou přestěhovala do Johannesburgu, kde vyrůstala v období silné rasové diskriminace, což se v pozdějším věku spolu s přednáškou liberální političky… (více)

Irène Jacob (herečka)

08.06.2006

Irène Jacob se narodila v Paříži jako nejmladší ze čtyř dětí. Pochází z vysoce vzdělané rodiny, její otec je fyzik, matka psycholožka a z jejích tří bratrů je jeden hudebníkem a dva vědci.Ještě jako dítě se se svou rodinou přestěhovala do Ženevy ve Švýcarsku, kde se jako mladá dívka začala zajímat o umění. Svůj debut na jevišti… (více)

Reklama