Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (24)

plakát

Johančino tajemství (2015) (TV film) 

Takové nemastné neslané, žádná pořádná zápletka, herecké výkony nepřesvědčivé. Souboj o ruku princezny směšný, hádanka naprosto ubohá. Ztráta času.

plakát

Místo zločinu Plzeň (2015) (seriál) 

Naprosto souhlasím s komentářem Radek99, Jan Hřebejk už dávno není tím režisérem, kterým býval. České detektivky až na výjimky za moc nestojí, kam se hrabou např. na anglické detektivky, které podle mě patří k těm nejlepším. Po prvním dílu kriminálky Plzeň jsem hoooodně zklamaný, herci to prakticky jen odříkají bez jakýchkoliv emocí, bez jakéhokoliv hraní. Je to totálně odfláknutý, ani z Plzně toho moc vidět není a na to jsem se dost těšil vzhledem k tomu, že Plzní denně chodím. Ještě zkusím druhý díl, ale moc šancí tomu nedávám. V souboji detektivních seriálů ČT na plné čáře vyhrává Labyrint Jiřího Stracha.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Výborný sitcom - první tři série neměly chybu, čtvrtá už byla o něco slabší, ale pořád se mezi slabšími díly našly jiné, které si držely původní kvalitu. Od páté série už to šlo rapidně z kopce a seriál jsem ani nedokoukal, protože jsem si chtěl uchovat skvělý dojem z prvních dílů. Škoda, že tvůrci neskončili čtvrtou řadou, neváhal bych ani s pětihvězdičkovým hodnocením. Zbytečným natahováním seriálu to tvůrci pohřbili. Od páté série už mi postupně jednotlivé postavy lezly hodně na nervy - zejména Ted, Lily a Marshall tím neustálým opakováním se. V průběhu šesté série jsem to vzdal. Takže hodnocení dávám za první čtyři série.

plakát

Americké dopisy (2015) (TV film) 

Překvapivě výborný film a vynikající Hynek Čermák v roli Antonína Dvořáka.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Vzhledem k tomu, že jsem jako první četl knihu, nemohu se vyhnout srovnávání. A v tom mě film dost zklamal. Chápu, že kniha, která má přes 400 stránek se do dvouhodinového filmu vtěsnat nedá, ale mrzelo mě, že se filmařům nepodařilo zachytit atmosféru místa ani vlastnosti jednotlivých postav, tak jak byly vykresleny v knize. Celý film působí jako rychlý průřez knihou s vynecháním spousty podstatných okamžiků, takže divák neznalý knihy vlastně ani neví, proč se to či ono stalo. V knize byly výborně vykresleny vztahy Liesel k otci, matce, Maxovi, Rudymu a ženě pana starosty a bohužel ve filmu se ani jeden z těchto vztahů nepodařilo zobrazit tak, jako v knize. Zejména vztah Liesel k paní starostové je jedním z nosných pilířů příběhu a ve filmu se mu nedostalo prakticky žádného prostoru. A když už, tak naprosto jinak než v knize, takže ani označení "zlodějka knih" nepůsobí jako ústřední pojem. Takže za mě hodnocení - slabší průměr, film jako takový špatný není, zejména po vizuální stránce se na něj kouká dobře, ale zatímco u knihy jsem se neubránil slzám, film mě nechal chladným nezúčastěnným divákem. Bohužel.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

To nebyla pohádka, to byl neskutečný paskvil, lituju děti, které se na to dívaly.

plakát

Nová Francie (2004) 

Příšerný scénář a režie. Mizerné herecké výkony. Člověk si celou dobu říká, už aby byl konec.

plakát

Gambler (2008) 

Průměrný snímek se snadno předvídatelným dějem a se zřejmou podobností s obdobným filmem Lucky You (i když Lucky You se mi zdálo povedenější).

plakát

Kamarádova holka (2008) 

Spíš trapný než vtipný. Párkrát se člověk zasměje, ale to je asi tak vše, co si z filmu odnesete. S logikou postav si tvůrci hlavu moc nelámali a příběh ... o tom radši ani nemluvím. No a závěr filmu to totálně pohřbil (ale v celku už mě to ani nepřekvapilo). Tak se mi zdá, že trendem dnešní komedie je nacpat tam co nejvíc vulgarismů, případně nechutností a příběh odstavit na vedlejší kolej.

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Vynikající hra, u které jsem se skutečně bavil. Škoda, že to skončilo. V dětství jsem koukal ještě na Pevnost Boyard a Po stopách Xapatanu, ale Hry bez hranic jsem měl nejradši. Nevynechal jsem téměř jediný díl, a když už, tak s těžkým srdcem. Oproti jiným soutěžím se mi moc líbilo, že každý díl byl originál, každá země, ve které se hry konaly, si připravila pro soutěžící jiné disciplíny, takže žádný díl rozhodně nenudil.