Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (105)

plakát

Twin Falls Idaho (1999) 

Patos, klišé, šablonovitost, předvídatelnost. Herecké výkony mě také nepřesvědčily. Ano, dovedu si představit, že v realitě by prožívaná situace byla nejspíš hodně dramatická a "psycho", ale já hodnotím film, ne jeho téma. A téma je vlastně to jediné, čím se tento snímek může zdát zajímavý nebo alespoň trochu originální, a to je opravdu málo.

plakát

Svatba mezi citróny (2012) 

Ano, je to občas trochu kýč a je to líbivé...ale pořád ještě vkusně, nepateticky natočeno. I přes tak trochu překombinovanou zápletku tento film působí velice přirozeně a pro mě mnohem stravitelněji, než například Dobrý ročník. Měl jsem náladu na romantickou komedii, a tu jsem dostal, a jsem moc rád, že to nebyla žádná teenage žvýkačka...

plakát

The Gravedancers (2006) 

Jako hororovou komedii tento snímek hodnotím dvěma hvězdami, jako dobrá duchařina by to dostalo hodnocení stejné. Pokud ale budu akceptovat, že může existovat také kategorie "někde mezi" dříve zmiňovanými, pak bych už hodnotil hvězdami čtyřmi...tak si potom vyberte :c) Holt když to visení duchů na špagátech bylo všude tak roztomile přiznané a všichni měli úsměv od ucha k uchu...

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) 

Pokud, dle ofciálního textu distributora, někdo tyto televizní noviny shlédne...tak by měl pak sestoupit z výšin a zkusit je zhlédnout, možná to pomůže.

plakát

Očista (2013) 

Teda aby mi pointa filmu naskočila už v prvních třech minutách filmu...to už se mi dlouho nestalo. O co hůř, že to evidentně neměl být režisérský záměr. Takže děkuji za SPOILER, paní sousedko s koláčkama. Námět a téma tíživé a relativně originální, pojetí akce bez nějaké gradace, přiblblé, hloupé, k pláči. Parta zlounů chtějících vyvraždit rodinu, kteří ale (asi z iostychu) do domečku průběžně vstupují či vskakují po jednom či po dvou, asi aby je obyvatelé stíhali včas likvidovat. Ti to ovšem nezvládají ani tak, jelikož mají nejspíš dům velikosti zámku ve Versailles a neustále se schovávají a zase hledají... No prostě bizarní podívaná ano, ale ne tím příjemným způsobem.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Hororová událost roku? A to proč, že to tak psali v novinách? No, asi jedině proto. Pokud ovšem horory nevyhledáváte nebo si nějaký dopřejete jen jednou za čas, pak to může být docela zážitek...pro otrlého diváka je to spíš jedno velké déjà vu. A houpací křesla + panenky taky nemusí fungovat úplně vždy a všude.

plakát

Zasažen bleskem (2012) 

Naštěstí jsem si hned neuvědomil, že hlavní roli hraje Colfer...viděl jsem pár dílu Glee, a byl mi tady dost protivný. V tomhle filmu mě ale naopak hodně bavil - s jeho nadstandardně vybavenou kámoškou byli sympatická dvojka, vůbec celý film byl herecky moc dobře obsazen. A nebylo to ani extrémně přeslazené, jak je v amerických snímcích (hlavně u konců filmů) běžné. Prostě moc fajn teenagerská komedie s dospělácky ustaranou atmosférou.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

S filmy Alice Nellis mám docela problém. Vždycky mi přijdou tak nějak moc vykonstruované, jako by tahle holčička už samou rozverností nevěděla, jaké cingrlátko ještě na ten už tak přeplácaný vánoční stromeček pověsit. Herci hrají tak přirozeně, až je to nepřirozené, a ty popíkové vybrnkávačky mi vždycky svojí pohodičkovou atmosférkou lezou na nervy, navíc fakt nevím, co konkrétně zde dělal pan zvukař, protože dialogy a songy se navzájem dost slušně přebíjely (ne že by to něčemu zásadně ublížilo). Neříkám, že jsem od této režisérky viděl vše, ale po skvělém Ene Bene už mě vždy jen zklamala, takže vše od ní asi ani vidět vlastně nepotřebuju a nechci... Jo a ten vychvalovaný Sokol a la buzna? No teda nevím, homosexuálů znám celkem dost...ale takhle teda nežžžvatlá fakt nikdo. Asi se inspiroval v nějaké americké parodii.