Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Thriller

Biografie (26)

Peter Bogdanovich (režisér / herec / scenárista)

09.01.2024

„Ve skutečnosti neexistují ‚staré‘ filmy – pouze filmy, které jste už viděli a ty, které jste ještě neviděli.“Peter Bogdanovich – milovník mladých dívek, starých filmů a černobílé kamery, americký filmový režisér, herec, producent, spisovatel, historik a kritik.Byl jedním z představitelů „Nové americké vlny“ a jeho tvorba byla… (více)

Junior Durkin (herec)

23.10.2022

Junior Durkin byl divadelní a filmový herec, který se proslavil jako dětská hvězda a měl všechny předpoklady stát se slavným hollywoodským hercem. Jeho úspěšná kariéra však tragicky skončila ještě než dosáhl dvaceti let. Narodil se jako Trent Bernard Durkin. Jeho dvě starší sestry, Grace Durkin Henry (1908–1991) a Gertrude… (více)

Henry Willson (herec)

22.10.2022

„Willson byl jako gay Hugh Hefner, jen se tím nechlubil,“ Robert Hofler, spisovatel.Henry Willson byl americký novinář, hledač talentů a agent filmových hvězd. Byl důležitou personou při vytváření obrazu mužské maskulinity v hollywoodských filmech v padesátých letech dvacátého století. Kvůli zobrazení odhaleného mužského těla… (více)

Christopher Ciccone (herec / scénograf)

10.11.2021

„Narodil jsem se jako syn své matky, ale zemřu jako bratr své sestry.“Christopher G. Ciccone je americký výtvarník, umělecký desinger, choreograf, tanečník, režisér a herec. Je mladším bratrem popové královny Madonny.Narodil se jako druhý nejmladší ze šesti dětí Silvia "Tonyho" Cicconeho a Madonny Louise Fortin v michiganském… (více)

Ladislav Stroupežnický (scenárista)

06.09.2021

Ladislav Stroupežnický byl český spisovatel, dramatik a první dramaturg Národního divadla.Narodil se v jihočeské obci Cerhonice nedaleko Písku. Oba rodiče patřili i díky předkům mezi vážené občany v kraji. Otec Josef byl člověk všestranných zájmů – sbíral nerosty, prováděl rozbory půdy, pěstoval chmel, psal články o… (více)

Diane Thomas (scenáristka / herečka)

05.09.2021

„Byla velmi spontánní, neznala strach. Její scénář měl úžasného ducha.“ – Michael DouglasDiane Renee Thomas byla americká scenáristka a herečka. Narodila se v michiganském Sault St. Marie v USA. Ve dvanácti letech se s rodiči a dvěma sestrami přestěhovala do Long Beach v Kalifornii. Vystudovala marketing na The University of… (více)

Jon Kortajarena (herec)

15.08.2021

„Měl jsem štěstí, že všechno přišlo, když to mělo přijít.“ Jon Kortajarena Redruello je španělský model a herec. Narodil se v baskickém Bilbau na severu Španělska. Má mladší sestru, matka Nuria je profesionální kadeřnicí a pravidelně se synovi stará o vlasy. Do deseti let chodil do ikastoly – základní školy, kde se vyučuje… (více)

Salka Viertel (scenáristka / herečka)

18.04.2021

„Joan Crawford i Norma Shearer si dají poradit, ta ubohá holčička Garland vždy udělá, co jí řeknu. Ale Garbo poslouchá jen Vás!“ – Louis B.Mayer Salka Viertel byla herečka, scenáristka a humanitární aktivistka židovského původu a blízká přítelkyně Grety Garbo. Herecky působila v Rakousko-Uhersku a Německu, později se… (více)

Aaron Spelling (producent / herec / scenárista)

26.03.2021

„Aaron ví, že se rádi díváme, jak se bohatí perou.“ Joel SchumacherAaron Spelling byl legendární americký filmový a televizní producent, scenárista a také občasný herec. Téměř čtyřicet let kraloval americké televizi se zábavnými pořady, dramatickou tvorbou, mýdlovými operami a mnoha dalšími seriály a filmy. Je zařazen v… (více)

Nancy Davis (herečka)

28.01.2021

„Můj život začal, když jsem potkala Ronnieho.“Nancy Davis byla americká filmová herečka a první dáma USA mezi lety 1981–1989. Podle mnoha zasvěcených také neoficiálně první prezidentkou Ameriky.Narodila se jako jedináček jménem Anne Frances Robbins v Sloane Hospital for Women na horním Manhattannu v New Yorku. Od dětství se jí… (více)

Arianne Phillips (kostymérka / herečka)

30.11.2020

Arianne Phillips je americká kostýmní návrhářka, stylistka a vizuální umělkyně. Její tvorba zahrnuje návrhy kostýmů pro film, divadlo, módní periodika i média. Spolupracuje s firmami Gucci, Prada, Dolce&Gabbana nebo Tom Ford. Působí jako editorka a módní stylistka pro časopisy Vogue, Harper´s Bazaar, Elle nebo W Magazine.… (více)

John Megna (herec)

17.11.2020

John Megna byl dětský herec ze 60. let 20. století. Působil v divadle, televizi i filmu. Později vyměnil kariéru herce za pedagogickou činnost.Narodil se jako John Anthony Megna. Jeho otec Ralph W. Megna byl lékárník, matka Eleanor McGinley varietní umělkyně. Měl tři nevlastní starší sourozence, bratra Charlese a sestry Avu a… (více)

Priscilla Allen (herečka)

15.11.2020

Priscilla Allen byla americká divadelní herečka, režisérka a pedagožka. Do historie filmu se zapsala roličkou v Total Recall.Narodila se jako Priscilla Lawson v Buffalu, ve státě New York. Ve dvou letech se s rodiči Lawrencem a Mildred Lawsonovými přestěhovala do kalifornského La Jolla. Absolvovala La Jolla High School v roce… (více)

Marisa Tomei (herečka)

11.11.2020

Marisa Tomei je americká filmová, televizní a divadelní herečka italského původu. Je uznávanou umělkyní, držitelkou ceny Akademie a mnoha dalších ocenění.Její matka Adelaide "Addie" Bianchi byla učitekou angličtiny, otec Gary A. Tomei právníkem. Její rodina pochází z Toskánska, Sicílie, Kampánie a Kalábrie. Díky tomu má Marisa… (více)

Martha Raye (herečka)

31.10.2020

„Do tří let jsem nemusela pracovat. Ale potom už jsem se nezastavila...“Martha Raye, zvaná „Velká ústa“, nebo později „plukovník Maggie“, byla americká ikona zábavního průmyslu. Reputaci si vybudovala svým účinkováním v rozhlase, divadle, televizi, filmu a především službou pro americkou armádu.Narodila se jako Margy Reed v… (více)

Cyril Cusack (herec)

18.10.2020

Cyril John Cusack byl divadelní, filmový a televizní herec. Je považován za nejlepšího irského herce své generace.Narodil se ve městě Durban v provincii Natal v JAR. Otec James Walter Cusack, původem z Irska, zde sloužil jako jízdní policista pro britskou monarchii, matka Alice Violet Cole byla anglická sboriska. Život v Africe… (více)

Susan Kohner (herečka)

10.10.2020

Susan Kohner je bývalá americká filmová, divadelní a televizní herečka aktivní v letech 1955–1964. Její kariéra byla sice krátká, ale úspěšná, oceňovaná a Susan ji ukončila z vlastního rozhodnutí.Narodila se jako Susanna Kohner hollywoodské hvězdě mexického původu Lupitě Tovar a Paulu Kohnerovi, filmovému producentovi původem z… (více)

Hedda Hopper (herečka)

03.04.2020

„Její sloupek byl první, co jste ráno četli, abyste věděli co se děje.“ Bob HopeHedda Hopper byla americká herečka a novinářka, která svou žurnalistickou kariéru postavila na publikování drbů ze života celebrit. Narodila se jako Elda Furry. Rodiče David a Margaret Furryovi byli německo-holandskými přistěhovalci baptistického… (více)

Jean Acker (herečka)

26.03.2020

„Chcete si zatančit,“ zeptal se. A já chtěla zůstat s ním pod kalifornským měsícem... Jean Acker byla americká herečka němých a zvukových filmů. Nejvíce se však proslavila jako „manželka“ hvězdného Rudolpha Valentina. Narodila se jako Harriet "Hattie" Ackers na farmě poblíž Trentonu v New Jersey. Otec Joseph Ackers byl údajně… (více)

Ramon Novarro (herec / režisér / scenárista)

24.03.2020

Jeho filmy byly sen, jeho smrt horor.Ramon Novarro byl americkým filmovým a televizním hercem, scenáristou a režisérem mexického původu. Na počátku 20. a v průběhu 30. let 20. století byl prvním latinoameričanem, který se stal opravdovou hollywoodskou hvězdou. Studiem MGM byl propagován jako „Latinský milovník“ a na jistou dobu… (více)

Reklama

Ovládací panel

Fanklub

(1)