Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 567)

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Působivé ve svých výpovědích o nás samých jako i o "vyšších šaržích", ale z hlediska diváckého požitku jsem se prostě nudil jako prase.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

HRŮZOSTRAŠNÉ. Scénář je neoriginální, klišovité a nenápadité bláto, které se snaží vypadat nadsazeně, hororově a cool zároveň, aniž by fungovalo byť jen na jedné rovině. Motivace postav nulové (Farrell zabíjí a v klidu odhaluje totožnost na veřejnosti, aniž by to bylo nutné - asi narcis). Dramaturgie na vyhazov. (Ve 20. minutě víte, kdo je upír, a dalších 20 čekáte, než se to dozví hrdina. Syn se chová jako magor, ale matka mu samozřejmě věří. Kolík do hrudníku nezabíjí, ale ve finále bohatě stačí.) A postavy nezajímavé natolik, že začnete od samé nudy fandit do finiše spěchajícímu kurzoru na přehrávači. A to včetně potenciálně campiózního Farrella, jenž se celý filmem prokouše s jedním oslizlým úšklebkem a v nejhorší masce od prvních sezón Buffy. A pak přijde finále a hnusné (90s strikes back) digitální orgie, které by vzaly kolík z rukou i filmu, jenž má na čem stavět a má za kamerou někoho, kdo ví, jak se dělá atmosféra (laciným 3D fakt ne). Natož Gillespiemu, jenž neprodá ani průměrné hlášky, natož aby zvládal efektní akci či diváka donutil napětím okousávat si nehty. Jen Tennant pochopil, a tak s chutí přehrává každý hloupý dialog, hlásí až to zavání vlastní improvizací a evidentně se dobře baví. Škoda, že je jediný.

plakát

Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa (2011) 

Animace je o řád horší než u celovečeráku a předchozího kraťasu, plus nasazení hudby tolik nesedí (holt recyklace), ale závěrečná pointa vám vecpe slzy do očí klidně i proti vaší vůli a Astrid... no nic. 9/10

plakát

Green Lantern (2011) 

Napodruhé v podstatě nekoukatelné. Napoprvé trikově přestřelená komiksová šílenost, jež je adekvátní důkazem, že by jeden film opravdu neměli psát 4(!!!) scenáristé, z nichž každý má svou vizi a film je tak nekonzistentním pelmelem serióznosti, nadsázky a dětinské imbecility. A Martin Campbell by udělal nejlépe, kdyby se držel bondovského kopyta. CGI orgie a větší práce s green screeny mu rozhodně nesvědčí.

plakát

Drive (2011) 

Podmanivá atmosférická pecka, těžící víc než ze scénáře z Refnova geniálního režijního vedení. Jasný FILM ROKU už od půlky září.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Po výborném úvodu docela zklamání, plné nezajímavé výplně a sem tam zajímavých dějových zvratů a odstřelování postav ze šachovnice. Snad druhou sezónu trochu víc přitáhnou a zahustí, protože 600 minut hustě vyšlehané atmosféry k úplnému nadšení prozatím nestačí. A bez S...B... to musí být zákonitě poloviční.

plakát

Obyčejní lidé (1980) 

Fantastická sonda do zdánlivě funkční rodiny, kde ale jedna věc chybí - a to schopnost naslouchat.

plakát

Lidice (2011) odpad!

Strašná sračka, které se obstojně daří vylíčit snad jen dobové poměry. Jinak absolutní selhání scenáristy (Cena Sazky? Za ty prázdné, schématické postavičky? Vážně?), režiséra (zlomové momenty, včetně poprav, jsou svojí uchcaností na smích a zároveň na facku) a dramaturgů, kteří si nebyli schopní pohlídat ani to, aby se film nestal přesně tím, proti čemu v závěru brojí. Prázdným monumentem, jenž se k ničemu není schopný vyjádřit a jen podněcuje k bezpředmětnému oplakávání zesnulých. DOKONALÝ PRODUKČNÍ KALKUL a smutná ukázka stádovitosti českého diváka.

plakát

Jurský park 3 (2001) 

Neškodná a obstojně zrežírovaná blbina, která chce pouze bavit a kdyby měla výrazně lepší scénář, s přehledem by se mohla rovnat i Spielbergově jedničce. Johnston má totiž mistrovy trademarky v malíku až neskutečným způsobem. Jo a scéna v kleci strašně stárne!