Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (409)

plakát

Zpráva (2019) 

Velmi zdařilá výprava za americkými skříňovými kostlivci.

plakát

Spolu (2022) 

Herecký koncert ústřední trojice Kozub, Žilková, Janovičová. Zejména Veronika v roli věčně ustarané a strhané matky zahrála na výbornou.

plakát

Hrubý střih (2022) 

Tohle byla opravdu zajímavá záležitost. A to stačily jen dvě místnosti a pár herců. Sice mi to chování postav přišlo místy iracionální, ale jinak jsem se bavil opravdu dobře.

plakát

Půjčovna masa: Nové pouzdro (2020) 

Já jsem se těmhle japonským animákům vždycky vyhýbal jako čert kříži, ale pokud je tohle dílko žánrovým standardem, budu jim asi dávat šanci častěji. Prostě nenáročná dospělácká akce s nádhernou animací...

plakát

Napoleon (2023) 

Film o mé oblíbené historické postavě pod taktovkou jednoho z nejšikovnějších režisérů? Neskutečně jsem se těšil! To jsem ale netušil, že Scott mé sympatie ke slavnému vojevůdci evidentně nesdílí. Jinak by všechny jeho vojenské úspěchy, technologické inovace a kvality obecně nezastínil ubohou telenovelou, která věnuje více času manželským žárlivým scénám, klácení Josefíny a podepisování rozvodových papírů, než např. bitvě u Borodina. Napoleon je tu vykreslován především jako zakomplexovaný ubožák, který Josefíně do zblbnutí vnucuje svou lásku a na bitevní pole si odskočí jen tu a tam odfrknout si od nejistoty doma. Historické seppuku v podobě rozstřílených pyramid už pouze dokresluje naprostou aroganci či lajdáctví tvůrců, kteří slavnému vojevůdci sprostě flusli do ksichtu.

plakát

Duna (2021) 

Naleštěná bída.

plakát

Greyhound (2020) 

Kulervoucí záležitost plná akce a napětí, která nemá čas na romantiku a kecy o ničem. Já jsem si to užil moc, ale bohužel musím srazit hvězdu za místy iracionální chování německých ponorkových posádek, které korunuje naprosto stupidní vyhrožování spojeneckému kapitánovi přes vysílačku. V životě jsem neslyšel o tom, že by někteří z velitelů U-Bootů prováděli takovou hloupost...

plakát

Šílená noc (2022) 

Nic nevykouzlí vánoční úsměv na tváři lépe, než brusle zaražená do krční tepny za zvuků Bryana Adamse. Film mohl být každopádně kratší a záporák charismatičtější.

plakát

Osvícení (1980) 

Připadám si jako kulturní barbar. Když já jsem se u toho opravdu děsně nudil...

plakát

Wonka (2023) 

Ke koupi vstupenky na Wonku jsem se odhodlával dlouho. Navzdory četné chvále mě od filmu odrazoval nesympatický Chalamet v hlavní roli i velké obavy, že se snímek pokusí v mnohém napodobovat zdařilou verzi s Deppem. Nyní mohu s klidem prohlásit, že tyto obavy byly zbytečné. Nejnovější Wonka je úplně jiný, ale neméně kvalitní. Herecké výkony v hlavních i vedlejších rolích nemají chybu (nutno vyzdvihnout záporáka Patersona Josepha), nechybí charakteristická hravost i barevnost, vtip, emoce... i ten Chalamet v hlavní roli si mě nakonec docela získal. :)