Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (10)

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Na tomto filmu jsem pozitivně hodnotil pouze povedenou grafiku a invenci prostřihů mezi jednotlivými dějovými liniemi. Jinak bych to shrnul jako největší 3,14čovinu, jakou jsem viděl za hodně dlouhou dobu, jestli ne vůbec. Film je až přehnaně a nepřirozeně vulgární, na konci i úchylný. Slibovaný maskr potravin byla snad jen jediná scéna, kterou známe už z traileru... Docela zklamání, doufám, že místo druhého dílu udělají autoři něco lepšího.

plakát

Runway 06-24 (2014) (TV film) 

Přes to, že se jednalo o téměř hodinový dokument, tak jsem se rozhodně nenudil. Nejen proto, že mám dokumenty rád, ale hlavně kvůli skvělým, často detailním, dobře sestříhaným záběrům. Komentář je dostačující a vše potřebné je názorně vysvětleno za pomocí pěkně zpracovaných animací. Opravdu velmi povedený dokument, jaký se v českých podmínkách jen tak nevidí!

plakát

Requiem za sen (2000) 

Psychologicky, dramaticky, drsny a hlavne konec ma spad. Tema, ze ktereho vam dobre rozhodne nebude, ale uzasna kamera, strih a hudba vas maximalne vtahnou do deje! K tomuhle filmu clovek musi tak nejak dospet, aby ho dokazal ocenit, i kdyz by dost dobre mohl poslouzit i jako odstrasujici pro ty nedospele. Nemam co bych vytknul, "happyend" se tady snad ani cekat nedal... Proste klobouk dolu!

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Závěr filmu ve mě vyvolává víc otázek než odpovědí, ale i přes to, celkově je to opravdu poutavý film plný úžasných hereckých výkonů.

plakát

Absolvent (1967) 

Zcela bezesporu patří do zlatého filmového fondu. Jelikož je označován jako kultovní, nebyla má očekávání před jeho shlédnutím malá. Řekl bych, že je ale splnil beze zbytku a nejen to - vůbec jsem nečekal, že mě i tolik pobaví, humoru v něm není málo a mě se prostě trefil do noty... nebudu lhát, nadchnul mě. :) Film je vyvážený a určitě ho můžu doporučit - kdo ho ještě neviděl by si měl, stejně jako já, takříkajíc doplnit vzdělání. Vše je navíc podtrženo skvělou hudbou, až po shlédnutí tohoto filmu jsem skutečně pochopil důvod, proč si jí John Haugland bral na magnetofonu i do svého závodního vozu... :)

plakát

Rafťáci (2006) 

Už podle názvu se film snaží navázat na divácky úspěšné Snowboarďáky, což byl svým způsobem film originální. Tím spíš Rafťáci vyznívají jako kopie, v podstatě se opakuje to samé, jen v jiném prostředí s jinými postavami. Takže je film spíš komerční snaha zůročit úspěch původního filmu ještě jednou. Ale na druhou stranu, komu se Snowboarďáci líbili, pravděpodobně se mu budou líbit i Rafťáci, jen nesmí čekat, že budou lepší.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Komu se líbila jednička a je fandou animáků od Pixaru apod. není asi co vysvětlovat. Z padoucha se postupně stal klaďas a role se tak trochu obrátily. Kdo ale první díl neviděl, není to nezbytným předpokladem ke sledování, ale věřte, že potom to hned budete chtít napravit. Sice animáky jsou primárně dětské filmy, ale tento rozhodně pobaví i každého dospělého se smyslem pro humor a nadsázku. Po technické stránce není co vytknout, animace super, jen v příběhu možná trochu moc romantiky (na to že to asi má být hlavně pro děti), ale zábavu bravurně zachrání banda žlutých Mimoňů. Ani se nedivím, že podobně jako tučňáci z Madagaskaru se trhli do vlastního filmu, jejich střeštěné skeče by se daly sledovat od večera do rána nebo naopak. :) Nezbývá než se těšit na další pokračování a doufat, že tvůrci neusnou na vařínech a vymyslí zase něco nového.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

O tomto filmu jsem nikdy neslyšel, dokud jsem na něj nenarazil jednoho večera náhodou v TV. Původně jsem chtěl jít spát a myslel jsem, že to za chvíli vypnu. Ale ten příběh mě nějak nechtěl pustit. Je strhující, dojemný a pravdivý, jen to skákání ze současnosti do minulosti a zpět může někoho mást. Není to klasická americká slaďárna a to hlavně z jednoho důvodu: nemá očekávaný happy end! Prostě skončí a to je přesně ta chvíle na vaše zamyšlení...

plakát

Pohotovost (1994) (seriál) 

Většina seriálů, které mají stovky dílů, po čase ztrácí náboj, protože už nenabízí nic nového. Tady tomu tak není a to i přes to, že se v podstatě odehrává stále na jednom místě, v jedné nemocnici. V Pohotovosti se od prvních do posledních dílů přirozeně obměňují postavy a tak stále máme možnost poznávat nové a nové životní příběhy. Díky profesionální práci herců (kde nechybí hlavně v prvních dílech ani dnes již zvučná jména jako třeba George Clooney) a jejich odborných poradců je to téměř dokument, žádný jiný serál z lékařského prostředí nevykresluje práci lékařů tak realisticky, ale přitom nijak nestrádá po stránce příběhu. To je to, čím se liší od konkurenčních doktorských seriálů. Mrzí mě, že jsem nikdy neviděl seriál úplně kompletní, to se zkrátka nedá neprošvihnout ani díl, ale i tak se člověk netrácí (chválím shrnutí minulých dílů na začátku každého nového) a nelituju ani minutu, kterou jsem u tohoto seriálu strávil.

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

Asi každý si s Jiřím Mezelem spojuje jeho oscarový světoznámý film a jiná vážná díla. Ale ne každý ví, že je to právě on, kdo má na svědomí i mnoho našich nejpovedenějších komedií jako třeba tuto. Obrovskou výhodou tohoto filmu je to, že nemusíte přemýšet nad složitým příběhem a přitom zde najdete nespočet různých osudů obyčejných lidí jedné malé vesnice. Dialogy jsou tak přirozené a vtipné zároveň, že hlášky z tohoto filmu jako "Vy jste se zase kochal..." nebo "Na funkci to nebude mít vliv..." si rádi spojujeme s každodenními událostmi ve vlastním životě. Vesnička patří mezi ty filmy, které můžete vidět i po dvacátépáté a stále se smějete. :)