Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (70)

plakát

Colette (2013) 

Příběh jsem četla a nyní i viděla, obojí zpracovaní mi přišlo velmi skvostné. Základ zůstává stejný, všechno kolem se ovšem mění. Kniha mi přijde, že je zaměřena spíše na myšlenkové pochody dvou milenců než na tu omáčku kolem. Kdyby byl film udělán přesně podle předlohy, pravděpodobně by byl velmi nudný a zdlouhavý. Napínavé a dramatické scény jsou přidány, v knize se Vili a jeho příběh o přežití téměř nevyskytuje, víme o něm prakticky jenom to, že je to pomocník kápa a to je vše. Nikdy ho nepotkáme jinak než ve společnosti Collete, neuvidíme ho, jak plánuje útěk a už vůbec ne za těch okolností, co jsou filmově zpracovány, nebudeme svědky jeho mučení, ani riskantního pašování zakázaného nákladu. U Collete zase neprožijeme ani jednu sexuální scénu, o těch se tam mluví jen nepřímo, žádné přílišné upozorňování. Vlastně jde jenom o ty krásné chvíle, kdy jsou spolu, lžou sobě a lžou si navzájem, ze studu, ze cti. Váží si toho víc, než si váží života svého. On jako statečná neznámá, ona jako pták s démanty pod jazykem (vyšší a nižší poschodí lži). Na druhou stranu tento snímek je zase udělán tak, aby upozornil na to všechno kolem a trochu zjednodušil ten zvláštně sofistikovaný vztah mezi nimi. Líbí se mi nenápadné vsuvky z knihy, jež tam byly vyřčeny jen tak, ani by tam nemusely být. Třeba ta dívka, co věští z ruky nebo konečná soulož. Je to nádherný film o lásce poháněné silou s chutí žít. Drsný a jemný zároveň, hrůzný a přesto nádherný.

plakát

Pianista (2002) 

Silný film, tak silný, že jsem se sama přistihla, že se při jeho sledování klepu. Nikdy jsem nepochopila, co vůbec vhání lidem do hlavy myšlenku, že jsou lepší než jiní, co je vede k tomu být krutí a bezcitní ke své vlastní rase! Čím více nad tím přemýšlíte, tím víc vás to deprimuje. O to víc, že Pianista je natočený podle pravdivých scénářů napsané samotným životem pod nátlakem nacismu.

plakát

Jen počkej...! (1969) (seriál) 

Vlka - drsného hladového kuřáka, mi bylo vždycky strašně líto! Dostával největší nakládačku a přesto se vždycky vrátil v plné síle a s novým odhodláním ulovit nenáviděného zajíce - hodňoučkého a mazaného vegetariána. Šel na to všemožnými způsoby, ale nikdy žádný nevyšel což mě dost mrzelo a stále mrzí. Snad někdy, až vyjde úplně poslední díl, ho konečně sežere. Za to, co vytrpěl by si to fakt zasloužil! :D

plakát

Paranormal Activity 4 (2012) 

Jeden z těch filmů. který se snaží být strašidelný jak kráva a nakonec to tak taky vypadá... jako kravina.

plakát

Na vlásku (2010) 

"Říkej tomu jak chceš: osud, předurčení..." "Kobyla." Film "Na vlásku" je jistojistě určen pro všechny věkové kategorie. Malé děti sice celý děj zřejmě nepochopí, zato se ale nechají okouzlit roztomilou Locikou se zlatými nezdravě dlouhými vlasy nebo jejím vtipným zeleným chameleonem. Starší mají tu výhodu v tom, že se mohou spolehnout nejen na obrázky, ale i na dialogy, které oplývají humorem a veselým. Takže... Který film si pustit za dlouhých zimních večerů, jež se blíží raketou rychlostí? Určitě Tangled.

plakát

Shrek 2 (2004) 

Pro mě určitě nejlepší díl Shreka. :)

plakát

LOL (2012) 

Och ano, film jako vystřižený z reálného života. Tzn. všechny představitelky něžného pohlaví jsou vyfintěné sexbomby jako vydělané z nějaké modelingového časopisu, které vážně neví, co se svým volným časem. Všichni představitelé opačného pohlaví by se klidně mohli ucházet o titul Playboy roku. Dospělí na tom nejsou o nic hůř a po většinu času jsou to oni, kdo se omlouvá svým rozmazleným dětičkám s Apple telefonem či notebookem, když dojde k nějaké vážné hádce. Inu, to jsme měli reálný život a teď se podíváme na příběh filmu... tedy, podívali bychom se, kdyby to, ovšem, nějaký mělo, že? S odřenýma ušima tomu dávám dvě hvězdičky, ale už se na to asi nebudu moct nikdy podívat, jinak to srazím na odpad.

plakát

Pirát divoký Jack (1998) (seriál) 

"Celá věčnost v pekle, ve společnosti Lucifera, Satana a všemi různými možnými rohatými ďábly by byla procházka parkem oproti pěti minutami se mnou a touhle sešívačkou!"

plakát

Studie strachu (1965) 

Jack Rozparovač je jedno z těch filmových témat, které lze omílat pořád dokola, aniž by se zde objevila sebemenší šance na nudu. Trochu mi neseděl ten Nevillův dobrosrdečný výraz, přestože on celkově mi vůbec nevadil. Watson sice v povídce "Rudý kruh" mluví o Holmesově zlatém srdci, ale zároveň jej prý dobře schovával za chladným a (až možná trochu moc) samolibým zevnějškem. Neville vypadal celou dobu, že by měl výčitky svědomí za zabití komára. :)) Ale jinak film hodnotím zaslouženými čtyřmi hvězdičkami.