Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (133)

plakát

Anatomie lži (2009) (seriál) 

V záplavě různých kriminálek dolní lhota je tenhle seriál naprostá hvězda. Ačkoliv jsem se původně bál, že tomu brzo dojde dech, nestalo se tak. Je to hodně postavený na dialozích, víc než je v kraji zvykem. Seriál naštěstí nepotřebuje šokovat polorozloženými mrtvolami, prakticky se vyhnul tolik oblíbenému americkému patosu a hlavní postavy, včetně vynikajícho Rotha, nejsou žádní Mirkové Dušínové, ale relativně normální lidi. Navíc i žánrově se to čas od času změní, takže já to v současné produkci považuju za špičku.

plakát

Armageddon (1998) 

Asi neumím číst mezi řádky, ale já tam žádnou ironii nenašel. Je to plný patosu a citovejch výlevů a až na dvě písničky, pěknou Taylerku a šílenýho Buscemi to stojí za vyliž kapsu.

plakát

Avatar (2009) 

Po řemeslné stránce je to naprostá bomba a vizuální stránkou Cameron opět nastavil nová měřítka. Bohužel příběh je prostý jak bulharská striptérka a já se dost nudil i v kině. Na DVD to je skoro utrpení.

plakát

Banditi (2001) 

Nesmírně vtipnej film s velmi dobře vybranými a hlavně mými oblíbenými herci. Kejtinka je prostě mňam. Je to oddychovka a rád se na ní znova podívám.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Kdyby se to nejmenovalo Conan a nepředstíralo áčkovou fantasy 21. století, tak bych tomu asi dal o hvězdičku víc, protože jsem se u toho vyloženě nenudil. Jenže autoři snad ani Conana nečetli, atmosféru to nemá žádnou a ten rozpočet tam taky není moc vidět. Jason Momoa je tady podstatně civilizovanější než třeba ve Hře o trůny a Howardova Conana to přípomíná jen názvy národů a několika měst. Škoda, protože předloha je moje srdeční záležitost a doufal jsem v podstatně víc, tak snad příště...

plakát

Beverly Hills 90210 (1990) (seriál) 

Když tohle v devadesátkách běželo, byla toho plná škola, alespoň ta moje. Vzpomínám si, jak se po každém dílu ve škole diskutovalo, kdy jako ta ošklivá holka, co chce bejt panna až do smrti dá tomu ušmudlanýmu loudilovi a co udělá brenda zase za průser. Začal jsem teda na to koukat, abych nestál jako tvrdý y a moh se nějak fundovaně zapojit do debaty. Po 14 dnech a zhruba osmi dílech, jsem nabitej vědomostma dorazil do školy a začal děsně zasvěceně analyzovat vztahy mezi hlavními hrdiny. "Ty debile, čumíš na starý díly. Nový jsou jenom v neděli. Ty seš prostě pasé." A tím moje epizodka s tímto seriálem skončila. Naštěstí. PS. Taky mi to připomnělo ten fór s tkaničkama, ale ten asi všichni znáte.

plakát

Bláznivá runway (1999) 

Název evokuje, že se jedná o komedie až dokonce parodii. Tak to v žádným případě, i když bez vtipu to rozhodně není. Obsazený je to jako blázen, ale neni to zrovna film, kterej bych si nějak extra zvlášť chtěl pustit znova.

plakát

Bota jménem Melichar (1983) 

Spolu s princeznou Jasněnkou jde o to nejlepší, co Troška kdy vyplodil. O nějakou zvlášť inteligentní zábavu nejde, k tomu měl pan režisér vždycky daleko. Nicméně vtipy jsou skutečně vtipné, dialogy nedrhnou jak diskontní toaletní papír, herci jsou přesvědčiví a celkem je to velmi dobře odkoukané od skutečnosti. V mém případě jde asi i o trochu nostalgie, protože jsem jako "Husákovo dítě" onu dobu zažil.

plakát

Božský Bruce (2003) 

Až na pár dobrejch frků je to těžkej průměr a většinou spíš nuda. Můj oblíbenec Freeman taky vezme každej štěk v kdekterý sračce. A Aniston si v ničem lepším "hrát" nezaslouží. Tohle jsou slabý tři hvězdy. V Po čem ženy touží si s podobným tématem poradili daleko líp.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Sem se zase nechal nachytat. Tak jsme se celej večer těšili na novoroční překvapení HBO a dostali jsme další komiksovou sračku. Pokusil jsem se oprostit od toho, že kapitán Amerika je naprosto spolehlivě nejnesympatičtější Mirek Dušín, kterej se kdy navlíknul do upnutýho trikotu i že Chris Evans je naprosto spolehlivě nejnesympatičtější Mirek Dušín, kterej se kdy navlíknul do upnutýho trikotu. Fakt jsem se snažil. Dokonce jsem to dokoukal do konce. Ale bohužel. Byl tam naprosto spolehlivě ten nejnesympatičtější Mirek Dušín, kterej se kdy navlíknul do upnutýho trikotu. Sorry, Mirku.