Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (473)

plakát

Pozor, vizita! (1981) 

Tak jsem dnes po hodně dlouhé době viděla Pozor, vizita a zjišťuji, že už je to opravdu dávno, co jsem film viděla, protože jsem si myslela, že je to hrozně depresivní film a nejdřív se mi na něj vůbec nechtělo dívat a ono je to vlastně úplně jinak.Škoda, že takového spolupačoše nebudu mít na porodním to bych se tam i těšila. Viděno po 3 a něco letech znovu Hrušínskej byl bůh, asi jeho nejlepší film. Já jim to tááák přála, aby něco bylo. Njn, kdyby on byl mladší, nebo ona starší. Kde já to už jen slyšela a koho mi to připomíná?

plakát

Srbský film (2010) 

Kdyby se tento film prezentoval pouze jako psychotriller o chlapíkovi, kterého zneužil systém pro svoje zvrácené účely, bylo by tu pětihvězdových hodnocení jako hub po dešti. Kdyby to byl pouze horor, bylo bu tu pro změnu odpadů, jako hub po dešti. Jenže ten film se drží tak mezi žánry, že je v podstatě nehodnotitelný, v rámci trilleru by ode mě dostal 5 hvězd, v rámci horroru by to u mě byl jasný odpad. Na horor by to byl i příliš dlouhý rozjezd, prakticky se tam začalo něco hororového dít až v jedné hodině. Navíc ta scéna s miminem byla tak moc neuvěřitelná a všichni se při ní tvářili, jako by se nechumelilo i to mimino , že se mi tak nějak chtělo nad tou absurditou vyprsknout smíchy. Navíc tak nějak jsem čekala, že se to zvrhne v antickou tregédii, navíc ta zvrácenost nebyla nic nového pod sluncem, co takový Caligula. Jen ještě nenapadlo nikoho před tím, hodit takové téma na plátno. Navíc jsem asi opravdu telepatka, nic netuše jak film dopadne, jsem přesně předpokládala stejný konec už od začátku i s tím bratrem hlavního vošousta,dokonce i to, že mu budou do ouška našeptávat, co má udělat. Hlavní hrdina mi navíc celou dobu připomínal zpěváka Hrůzu, teď už z toho budu mít hrůzu na vždy..Největší ptákovinou na celém filmu shledávám, že po celém Srbsku očividně běhají jen sexy baby v ještě víc rajcovních oblečkách, to se pak nedivím, že z toho jednomu může i jebnout.

plakát

Sedím na konári a je mi dobre (1989) 

Výborný film, který jsem viděla kdysi dávno a nyní až teď, kdy jediné co jsem si z něj pamatovala byla Hrubešová na stromě. Kdybych nevěděla, že je to film od Jakubiska, tak bych to vůbec netipovala. Hrozně se mi líbí to surové zobrazení děje, které i přes ten chlad co z něho dýchá má stejně takovou něžnou poetiku. Navíc všechny hlavní postavy jsou vykresleny tak svérázně, že to krásně dokresluje celou mrazivou atmosféru. Kdo si zde stěžuje, že Hrubešová je nevýrazná projevem. No ono skoro němá postava, toho vážně moc nenakecá, náhodou byla tak krásně mimo, že jsem jí to věřila. Vlastně každá z postav i postaviček tohoto filmu byla až neskutečně uvěřitelná, od neukojené zhrzené kariéristky přes jednoduchého pošťáka toužícího po pokladu. Tak nějak je tu asi nejrealističtěji vykresleno jak se lidem pokřiví povaha v tak patové situaci jako je poválečné strádání.

plakát

Indiánské léto (1995) 

V Indiánském létu se mi před očima úplně zhmotnila moje puberta. Kdy už léto není to zábavné léto, jako v dětství.Kdy už se vám do života vkrádají slova jako nuda, vopruz, trapný, kdy ještě nemáte utříbené vlastní názory a hrozně dáte na názor druhých a deptá vás to co si o vás ti druzí mohou myslet. To když vás jako holku na vesnických zábavách balej starší kluci, vy od toho očekáváte romantiku a lásku,až za hrob, oni rychlé přefiknutí za prvním keříkem, kde ve výsledku se stejně nestane vůbec nic jen máte průser u babči kde trávíte léto za pozdní noční příchody. Kde se do té doby děvče šprt chce změnit v dračici, ale nezná místní hantýrku, takže občas odpovídá na něco jiného, než se jí ti borečci ptají a nejradši by jste zabili všechny kdo si o vás myslí, že nejste tak kjůůl jak si o sobě myslíte, potažmo se necháte vyhecovat k nějaké velké vizuální změně, aby jste ve výsledku vypadali jak zmoklá ondatra. No a jak se na to po letech krásně vzpomíná.

plakát

Mallory (2015) 

Tomu říkám dokument s nějakou výpovědní hodnotou, paní Třeštíková si pořád drží vysoce nastavenou laťku, léty prověřenou. Jediné co mi tam chybělo tak nějaké nahlédnutí do doby před tím, než byla Mallory smažka.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Tak tenhle film bych asi nejlépe přirovnala k velké mýdlové barevné bublině, na vrch huj a uvnitř prázdno. Bohužel žijeme v době, kdy u filmu stačí, aby byl lahodící pro oko, kdo by se zabýval nějakým promyšleným scénářem.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Na filmech podobného typu je nejlépe vidět, že není potřeba drahá výprava, spešl triky, stačí přesvědčivý herci a obstojný scénář a to by bylo, aby to nebylo.

plakát

Děvčátko se sirkami (2013) (TV film) 

To jsem opravdu jediná komu se to nelíbí? Moje oblíbená pohádka kde mi při čtení i slzička ukápla a tady to vůbec nefungovalo. Herci nesympatičtí, kostýmy příšerné.

plakát

Blázni, vodníci a podvodníci (1980) 

Až do včerejška jsem o tomhle filmu neměla ani páru. Překvapuje mne místní hodnocení, já se opravdu královsky bavila, zase jeden z filmů o kterém mohu říci, že něco takového jsem nikdy neviděla. Nejvíc mi to připomínalo francouzské ztřeštěné komedie. Navíc bylo vidět, že herci si natáčení užívali každým coulem.