Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (32)

X+Y

X+Y (2014)

Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga.

Hvězdná brána: Atlantida - Domov

Hvězdná brána: Atlantida - Domov (2004) (epizoda)

Předtím, než se expedice vydá na Atlantidu, je generál Hammond (Don S. Davis) povýšen na tříhvězdičkového generála a novým velitelem programu Hvězdné brány se stane generál O'Neill (Richard Dean Anderson), avšak nikomu nepřijde divné, že je u brány vítá generál Hammond jen se dvěma hvězdičkami.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál)

Jelikož postava Radka Zelenky (David Nykl) mluví i v originálním znění česky, musel se při dabingu místy upravit scénář, aby dával smysl. Například v jednom z dílů v originále říká John Sheppard (Joe Flanigan): "Myslím, že moje čeština se zlepšuje, protože chápu, co máte na mysli," avšak v dabingu John Sheppard ve stejné scéně říká: "Sice vás tam vzadu moc neslyším, ale asi vím, co říkáte."

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997) (seriál)

Původně měl roli Orlina (povzneseného antika z planety Velona) hrát herec David Hewlett, který však musel kvůli časovému rozvrhu roli odmítnout. Nakonec roli ztvárnil Cameron Bright.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997) (seriál)

Adrian Conrad (Bill Marchant) v seriálu trpěl Berchartovým syndromem, který mu musel vyléčit goa'uldský symbiont. Ve skutečnosti nemoc s tímto jménem neexistuje.

Neopouštěj mě

Neopouštěj mě (2010)

V záběru kdy se Tommy (Andrew Garfield) rozběhl k ztroskotané lodi, za sebou nechává stopy v písku, které v dalším záběru zmizely.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál)

Postava českého vědce Radka Zelenky (David Nykl) měla být v původním scénáři ruským vědcem. To bylo změněno poté, co na castingu uspěl David Nykl. Ten musel během natáčení změnit svůj přirozený přízvuk, aby zněl více česky.

Reklama