Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (17)

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) odpad!

Z původního kouzla nezůstalo nic. Humor je nevkusný a odporný, charaktery postav nemají s původními vůbec nic společného, neustálá přítomnost kulturní a politické korektnosti, vnucování genderových témat doslova v každé epizodě a absence jakéhokoli náznaku příběhu určitě žádné body nepřidává. Každá epizoda je jako zlý sen, ze kterého se v horečkách nemůžete probudit. Jedinou vyvolanou emoční reakcí mimo znechucení a zklamání bylo uvědomění, že tu nikdo nejsme napořád, a jednoho dne každého z nás potká ten moment, kdy nás opustí někdo velmi blízký, a nám bohužel nezbyde nic víc, než se s tím nějakým způsobem vyrovnat. V tomto duchu jsem po prvním dílu očekávala zbytek série, kde hlavním tématem je vyrovnávání se se ztrátou milované osoby, to jsem ovšem očekávala od této plytké přehlídky příliš.

plakát

Azur Lane (2019) (seriál) 

Azur Lane je skvělá mobilní hra od čínských vývojářů Yongshi a Manjuu, když jsem se dozvěděla, že bude existovat anime založené na této hře, docela jsem se nemohla dočkat. Bohužel mě prvních pět epizod dost zklamalo, kromě levné produkce tomu lze vytknout opravdu vše, příběh je velmi chaotický a většinou události nedávají smysl, charaktery určitých postav se k postavám nehodí a taktéž nedávají smysl, postrádají osobitost. Doufala jsem, že by Azur Lane anime dokázalo přežít jako entita sama o sobě nezávisle na hře, to jsem se ovšem mýlila. Krom lidí v okruhu hráčů nevidím žádný důvod, proč by se na toto anime měl podívat nějaký "outsider", sama bych ho nikomu nedoporučila. Za mě velké zklamání. Jediné, co (podle mě) drží Azur Lane anime nad vodou, je HMS Belfast, KMS Prinz Eugen a IJN Akagi.

plakát

Šinseiki Evangelion (1995) (seriál) 

S tímto anime mám jakýsi "love-hate relationship" a vsadím se, že nejsem jediná, která má po celé sérii tak trochu bordel v hlavě... Jeden z problémů, který nacházím, je způsob, jakým každá epizoda podává nové informace, buduje zápletku, příběh, zkrátka storytelling. I přes ohromnou dávku informací, kterou příběh ustavičně nabízí, máte pocit, že vám něco uniká a posledních pár epizod tomu moc nenahrává. Je poznat, že ke konci série už studiu dochází peníze, ale i přes tento fakt se snaží podat co nejvíce pro rozpletení příběhu, ovšem bez zhlédnutí navazujících filmů jsou vám všechny tyto informace naprosto zbytečné, neb jsou chaotické a nepochopitelné. Možná je to záměrně, ale mně takový způsob vyprávění moc nesedí, zanechává mě velmi ne(u)spokojenou, neboť právě kvůli rozuzlení sleduji díl za dílem, chci přeci vědět, jak to všechno dopadne, napětí s každou epizodou roste a když se vám nabízí konec a vše se má v celé své kráse odhalit, poslední dvě epizody (a hlavně ta poslední) veškeré to napětí ničí, řítí jej do hlubin prázdnoty a přesně s takovým pocitem vás zanechá, pocit prázdnoty, nepokoje, nepochopení. Přemýšlím, možná někteří toto anime zbožňují právě kvůli tomuto pocitu naprostého emočního vyždímání a nepokoje, ale mně tento pocit netěší, spíše rozčiluje. Pokud jste toto anime neviděli, je potřeba na toto myslet, protože jen vy sami si uděláte obrázek, jaký vztah si k této sérii vybudujete.

Poslední hodnocení (802)

Blade (1998)

24.03.2024

Kouř (1990)

10.01.2024

Panna a netvor (1978)

26.12.2023

Když draka bolí hlava (2018)

odpad! 24.12.2023

Malá mořská víla (2023)

19.09.2023

Mezi živly (2023)

19.09.2023

Barbie (2023)

22.07.2023

Vědma (2023) (seriál)

21.07.2023

Sonic Boom (2014) (seriál)

19.07.2023

Reklama

Ovládací panel
20 bodů