Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Film, který má vše, co bych od filmu mohl chtít. Režie, scénář, herci, hudba, myšlenka, pointa, poslední záběr. Žádný jiný film mi nedal takový zážitek.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Nejlepší film o drogách a úžasná revolta proti běžnému způsobu života. Choose life.

Osvícení

Osvícení (1980)

Nejděsivější film, jaký jsem kdy viděl. Osvícení nepotřebuje k navození hrůzy lekačky, ani hektolitry krve, stačí mu jen přesná hudba a kamera, která tvoří zatraceně nepříjemnou atmosféru, kterou dokázal navodit jen Stenley Kubrick. Neumím si představit, že by někdy vznikl lepší horor.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Za mě nejlepší Scorsese. Zběsilé tempo se nezastaví ani na vteřinu, střídá se v něm jedna skvělá scéna za druhou a herci předvádějí nejlepší výkony své kariéry. Tohle je prostě top.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Kam se hrabe Wall Street, tohle je pravý film o makléřství. Kalby sice nejsou normou, ale význam je jasný. Scorsese ve svých sedmdesáti natočil dravější film, než kdokoliv z mladých filmařů, DiCaprio měl dostat oscara za tenhle film (předvedl snad všechny herecké polohy) a množství zapamatovatelných scén vydá na seznam. Říct, že tenhle film miluju, je slabé slovo.

Sviňák

Sviňák (2013)

Dokonalá vyváženost zábavy a deprese. Málokdy se vidí tak přesvědčivý rozklad osobnosti. McAvoy valí stejně jako Broadbent, jehož nezapomenutelné scény s doktorem sjíždím pořád dokola. Tohle se mi nikdy neokouká.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Atmosférická lahůdka s perfektním černým humorem, silnými emocemi a ďábelským Ralphem Fiennesem. Prostě dokonalost.

Temný obraz

Temný obraz (2006)

Úžasný formát, dokonale utvářející atmosféru, parádní herci (fakt je mi líto, na jakých rolích se Downey jr. sekl) a výborný scénář, který na konci působí jak rána do hlavy. Neuvěřitelné dílo, u kterého velice lituji, jak je zapomenuté.

Birdman

Birdman (2014)

Dokonale zrežírovaná tragikomedie. Nad významem filmu se dá přemýšlet dlouho, stejně jako vyjmenovat, co vše je na něm perfektní. Prostě úžasný zážitek.

Spider-Man: Paralelní světy

Spider-Man: Paralelní světy (2018)

Přesně ten směr, který Spider-man potřeboval. Úžasná vizuální stránka, parádní scénář s takovou hromadou příjemných detailů, že je snad všechny zaznamenám při desátém zhlédnutí, a velký potenciál do budoucna. Lepší, než všechny marvelovky.