Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (408)

plakát

Adikts - Adiktologové (2024) (epizoda) 

Tady se nekdo nesikovne pokousi krizit Trainspotting a Vsemocneho, ale oba ty filmy sleduje kvalitou z velky dalky... nemluve o pozoruhodné sestave nesympatickych a jeste nesympatictejsich postav, ktery byste z fleku nakopali, chovat se takhle

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Docela příjemný překvapení. Od Zdeňka Zelenky už jsem se naučil nic nečekat, a přiznávám, že on i Jiřina Bohdalová pro mě dosáhli vrcholu Svědkyní, a pak už to byl jen sešup dolů, ale po prvních dvou dílech jsem mile překvapen. Jasně, není to žádné veledílo, ale ani být nemělo. Děj plyne, je to obratně natočené, pěkně zahrané (samozřejmě hlavně tou starou partou Bohdalová-Kostka-Němec aj.), a pár těch chyb (pokus o dusnou atmosféru a některé rádoby herecké výkony) se tomu dá odpustit. A ještě jednou plus - pěkné titulky (tedy ta animovaná část).

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

KevSpa má pravdu, vaše hodnocení hodně záleží na tom, zda na tom jdete kvůli ufounkům nebo Mulderovi a Scully. Já šel kvůli těm dvěma a dost jsem si to užíval (dost mě pobavila to potitulková sekvence). Akta X: Chci uvěřit jsou stylem takové americké Purpurové řeky. Stejně napínavé, stejně krvavě podmanivé a se stejnou surreálnou pointou, která někoho potěší, jiného naštve. Mě (to je ale asi z hodnocení jasné) potěšila. Stejně jako Amanda Peet ve vedlejší roli agentky FBI a stejně jako ta čeština znějící z úst padouchů. Prostě velmi, velmi slušně natočená kriminálka s ústřední dvojkou, jejichž vztah tu není na ozdobu, ale je organickou součástí děje.

plakát

Americký gangster (2007) 

Ridley Scott v plné síle. Jak jsem doteď jeho titul Sir při vyprávění o něj opomíjel, odteď už to nikdy neudělám. Ten chlap je neuvěřitelnej machr. Gangster mě dokonale odzbrojil a nasypal mi olovo rovnou do komory. Půl dne jsem nemluvil o ničem jiným než o tomhle filmu

plakát

Anatomie českého odpoledne (2020) (studentský film) 

Parádní začátek - skvělí herci, dialogy, záběrování, nálada... a pak se to nějak divně utopí a dojede to na půl plynu

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Já jsem tedy spokojený. Jak jsem byl ze Šifry na první podívání zklamaný (na dvd pak vyšla o pár minut delší verze, která měla větší spád a dávala lepší hlavu a patu), tak s Anděly jsem opravdu spokojený hned na poprvé. Začátek sice v člověku vzbudí obavy, že to bude ukecané, ale pak už se pořád něco děje, Howard dokáže vybudovat za vydatné pomoci geniální hudby Hanse Zimmera slušnou atmosféru, Tom Hanks narozdíl od Šifry má co hrát, dokonce si dovolí pár velmi osvěžujících vtípků, McGregor, Zurer, Miller-Stahl a Skarsgaard jsou ve svých rolích skvělý (byť ty postavy jsou ploché)... Prostě ideální letní film, který plní svůj účel. Co mě vyloženě potěšilo bylo, že oproti knize jsou filmoví Andělé pojati jako pokračování Šifry. Je to velmi rozumné, neboť obě knihy mají velmi podobný syžet (příbuzná zavražděného vyšetřuje s Langdonem, zakoukají se do sebe). Triky dobré, závěrečné finále skutečně velmi zajímavé. Jak říkám, spokojenost.

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Nic víc už by kinematografie k problematice gay a lesbické minority říkat nemusela. Tady je všechno. A navíc v prvotřídním podání. Tohle dílo je meta, ke které by měli všichni tvůrci seriálů vzhlížet s pokorou a úctou.

plakát

Angel Heart (1987) 

Pro mě je tenhle film klasika

plakát

Apocalypto (2006) 

Totální zklamání. Jak se mi dosavadní Gibsonovy režijní počiny líbily, tak tohle mě absolutně zklamalo. Nejenže délka je příběhu absolutně neodpovídající, ale něco tak primitivního a blbě natočeného jsem už dlouho neviděl. Snad jediné, co mě u toho přimělo vydržet až do konce, byl hlavní hrdinův protivník. Jeho představitel si svou roli skutečně vychutnával. Ale když pak zařve, není se už na co dívat, a ten konec... to snad ani Gibson nemohl myslet vážně. Ale co, i mistr tesař se někdy utne a já už se nemůžu do¨čkat té slibované biografie Jana Pavla II. To myslím vážně :)))) Fakt!