Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (138)

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Hodně dlouho mě tento seriál míjel, řekla bych, že jsem se mu až vyhýbala a dobře jsem udělala! Protože teď zaplať pánbůh nebudu muset čekat tak dlouho na další sérii. Už od druhého dílu mě pohltil a nepustil, nasledováno za pár dní. Možná i díky tomu jsem vnímala opravdu zajímavé vývoje postavů. Nikdo tu není vyloženě nesympatický, všem člověk přeje trochu toho štěstí. Je to komediální seriál, nijak třeskutě vtipný, ale určitě není nouze i o dramatické chvilky. Všeho je to servírováno dostatečně, logicky, nerušivě. V pár momentech jsem dokonce skoro sahala po kapesníku. Hodně se tu samozřejmě řeší otázky rozdílných sexuálních orientací a genderu (ehm, odehrává se to přece v dnešní době a nacházíme se na Netflixu). V první sérii mi to nepřišlo vůbec "divné", a to je jeden z hlavních hrdinů opravdu hodně queer, ale prostě to plynulo tak nějak přirozeně, nikdo to moc neřešil, nikdo z toho nedělal vědu a hlavní téma. Asi tak v polovině druhé série se to ale začíná dost lámat a ta třetí už mi v tomto směru příliš nevyhovovala, protože nekolikrát zdůrazňovaná práva nebinárních studentů školy, potřeba zavádět bezpohlavní wc a já nevím co všechno, už je prostě moc. Nicméně se jedná o zajímavý náhled do britské středoškolské vrstvy a vážně by mě zajímalo, jak to tam ve skutečnosti chodí, protože se mi nechce věřit, že by ve 20. letech 21. století mohly projít takové školní reformy, jaké praktikovala nová ředitelka, a to do konce ani v konzervativní britské společnosti. Pravděpodobně největšího progresu se to dočkala postava Adama, to je za mě geniální a nemá hned tak v dnešních teen seriálech obdoby, moc tleskám a jsem zvědavá, zda se tento herec dokáže více prosadit, protože zjevně hrát umí a číhá v něm skrytý potenciál. Určitě ale není jediný. Asa Butterfield v hlavní roli skvělý. Katastrofální český dabing, který je mnohem sprostější než originál - opravdu bylo nutné překládat bullshit jako pi***na a použít to slovo v jednom díle asi 10x? Ani barvy hlasu mnohokrát nekorespondovaly s originálním zněním, ale to už je u Netflixu jaksi standard, bohužel. Velmi váhám mezi 4* a 5*. S odstupem času několika týdnů ale na seriál vzpomínám moc hezky a těším se na další sérii, tak mu asi malinko přidám.

plakát

Nenasytná (2018) (seriál) 

Uf, ty americké soutěže krásy. Dosledovala jsem obě dvě série, ale další už bych asi nedala. Bylo mi z toho v závěru docela zle. Nejdříve jsem to sledovala v domění, že půjde o nějakou pitomou komedii, jelikož tlusťošky ve filmech bývají zobrazovány jako ty kladné postavy, případně ukřivděné a napravené. Tady jde však o holku, co zhubne 30 kg díky tomu, že jí dal někdo pěstí do pusy a náhle vypadá jako top modelka... no dobře. Váha hlavní hrdinky, problémy s jídlem apod. se začnou v podstatě řešit najednou až v druhé sérii.  Nicméně mě celkem překvapilo, jakým směrem se začal seriál ubírat. Už pád Dixie z přívěsu mě zarazil a poslední díl první série úplně šokoval. U sledování druhé sérii si nejde nevšimnout podobnosti s Netflix seriálem TY. Až na to, že tam ve mně hlavní hrdina občas vzbuzoval až lítost, člověk by mu kolikrát až fandil (děsivé), kdežto tady tu holčinu jsem nesnášela celou dobu, odporně nesympatická, zlá, a naprosto nerozumím lidem okolo ní, proč by se o ni starali a zajímali po tom všem, co jim opakovaně ubližovala. Postava Boba Armstronga byla naopak moc sympatická a zaujal mě šokující vývoj vztahu Boba a Boba... který tvůrci ovšem zabili dřív než se mohl pořádně rozjet a během dvou dílů uvrhli jejich vztah snad do ještě větší nesnášenlivosti než na začátku. A to jako doprčic proč??? Za mě příliš překombinované, všechny postavy charakterově nestálé, zvraty sice nečekané, člověka to udržovalo v napětí, ale nelogické, vtipné to nebylo. Seriál byl prý po dvou sériích zrušen a určitě by to tak mělo zůstat.

plakát

Smiley (2022) (seriál) 

Celý seriál jsem měla problém naladit se na vlnu, že ti dva mají být spolu. Nedokázala jsem uvěřit tomu, že by kvůli jednomu dobrému sexu a jednomu společnému oblíbenému filmu k sobě mohli cítit i po týdnech takový zájem, když se k sobě prostě nehodí. Nicméně mě to chytlo a nepustilo a já si prostě řekla, že to tak je a povznesu se nad to. Oba hlavní hrdinové jsou totiž svým způsobem sympaťáci, vedlejší postavy byly taky fajn, bylo to milé, pohodové, vtipné. A pak přišly poslední dva díly. Ten předposlední byl úplně skvělý celkově, ale představitel Bruna zde předvekl tak dokolý herecký výkon v podobě pžiznání (konečně!), až mi spadla brada. V tom posledním pak byla řada na Alexovi a povedlo se mu to neméně bravurně. Možná to byl kýč jako bič, ale mě si prostě získal a mile překvapil.

Poslední hodnocení (1 905)

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál)

22.04.2024

Policie Hvar (2024) (seriál)

19.04.2024

Manon Lescaut (2021)

16.04.2024

Pomáda (1978)

02.04.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

30.03.2024

Dvě Cecilky (1969) (TV film)

29.03.2024

Srdce na dlani (2022)

26.03.2024

Nyad (2023)

09.03.2024

Děti Nagana (2023)

09.03.2024

Reklama