Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (144)

plakát

Mastičkář (2023) 

Polský "Jarda Dušek" v geniální roli. Není tajemstvím, že Polská kinematografie je jedna z nejlepších v Evropě a vlastně možná i na světě. Tenhle snímek je toho velkým důkazem. Komorní, ale přesto strašně silné drámo, které mě nenechalo vydechnout. I přesto, že člověk tak nějak předvídal děj, vůbec to nevadilo. Perfektní herecké výkony a emoce také tryskaly kde mohly:)

plakát

The Covenant (2023) 

Dohoda, pouto, slib, věrnost. Přímočaré, rychle odsýpající válečné drámo. Málo dialogů, ale tady to šlo i "beze slov". Strašně silnej příběh dvou prakticky cizích chlapů, kteří mají sakra obrovskej charakter. Dar Salim strčil Gyllenhaala do kapsy, tady to bylo hlavně o něm. Tohle, že bylo od Guye Ritchieho? Film, který i přes ten hnus nesmyslných válek zahřeje na srdíčku. A za to slabší pětka.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

No za mě teda velmi originální scifi-psycho-horor. Vtáhlo mě to hned od prvního dílu svojí temnou atmosférou ze které opravdu mrazilo. Postupné odkrývání tajemství bylo víc než zajímavé a drželo vás to v pozoru. Samotné téma restaurování starých videokazet bylo přinejmenším fascinující. Nečekejte žádné laciné lekačky, tady to funguje úplně jinak, hlavně na bázi zvuků (hudby) a zajímavé kamery. Neokoukaný hlavní hrdina mě bavil a celkově i vedlejší postavy byly fajn. No a ten konec!! Hodně pěkná čtyřka.

plakát

Batman (2022) 

Tak trošku jinak pojatý Batman než jsme byli zvyklí. Taková kriminálka, kde je v hlavní roli Batman. Pohled i do rodiny Bruce Waynea byl zajímavý. Nijak závratné akční scény jako v minulosti, ale přesto 3 hodiny utekly jako voda a nenudilo to. Temná atmosféra a zvrácenost Gotham City opět precizně natočená. Zoë Kravitz jako Catwoman mě taktéž bavila a Colin Farrell jako Penguin super. Vlastně jsem ho vůbec nepoznal, to až později tady na csfd. Pattinson mě jako Batman nezklamal, jako Bruce Wayne už to nebylo ono, naštěstí si tu masku často nesundával:) Každopádně Temný rytíř v mých očích se bude jen těžko překonávat.

plakát

Bosch: Odkaz (2022) (seriál) 

Já prostě miluju tuhle starou školu Harryho Bosche. Smysl pro spravedlnost, přímost a občasné překročení té hrany pro dobrou věc. Je to frajer, životní role Tituse W. Tady už ne jako detektiv LAPD ale "pouze" soukromé očko. Kvalitu si to drží plus mínus stejnou jako předchozí seriál Bosch. Mám rád i jeho dceru Maddie, která jde ve šlépějích svého otce a vlastně i zesnulé matky, jakožto policajtka. A plusem je, že se to odehrává ve městě LA, hlavně v Hollywoodu. Z vlastní zkušenosti pro mě fascinující místo.

plakát

Kauza Theranos (2022) (seriál) 

O kauze jsem nic nevěděl, ale čumím jak blázen, jak si někdo dokázal omotat kolem prstu vlivné miliardáře, roky jim lhát a oni jí to žerou. Samozřejmě, že to myslela nejdřív dobře ale...No to může dokázat jen žena. Z nejmladší miliardářky světa na úplné dno. Dlouho jsem neviděl takhle zářit hlavní herečku. Jako velkej klobouk dolů Amando Seyfried, tebe sem hltal a zároveň tebou opovrhoval. Dobrá psycho ženská.

plakát

Král Tulsy (2022) (seriál) 

Taková oldschoolová mafiánská gangsterka v novém hávu. Ano, děj je vesměs jednoduchý, což ale vůbec nevadí. Můj akční hrdina z dětství nebo spíše z dospívání tady předvádí vynikající herecký výkon. Stallone ještě nepatří do starého železa, jeho charisma táhlo celý seriál. Klobouk dolů ve svém věku. Díly jsou celkem krátké, takže se člověk nestačí nudit. Několikrát jsem se u toho i zasmál, vedlejší postavy byly správně trhlý a záporák slušnej pošuk. Ale ten konec doprdele jako! Svině! Slabší pětka za Sylvestera:)

plakát

Otřes: Zemětřesení pod Everestem (2022) (seriál) 

Za mě perfektní a emotivní dokument, který je rozdělen na 3 různá místa a to Káthmándú, základní tábor na Everestu a údolí Langtang. Vyprávěno z pohledu turistů i místních Nepálců. V roce 2019 jsem v hlavním městě Nepálu byl a všímal si trosek a pak až za pár dní jedna místní průvodkyně povídala o tom zemětřesení což jsme vůbec netušili. Takže asi i to zapříčinilo 5 hvězd.

plakát

Poslední království - Série 5 (2022) (série) 

Je mi líto, že je konec, ale na druhou stranu mám radost:) Tohle je prostě topovka, lepší než poslední 2 řady Vikingů. Uthred je naprosto dokonalá postava, stejně jako byl Ragnar. Nechci tady spoilerovat ale myslím, že jsme se všichni dočkali toho co jsme si přáli.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Dějově samozřejmě prostinké, ale skvěle a poutavě natočené a zasazení do krásné a neposkvrněné přírody bylo pro mě velkým plusem. Já si to užil od začátku do konce jako v dětství u jedničky:) Hlavní hrdinka velmi sympatická, které nešlo nefandit. Obzvlášť druhá půlka filmu byla opravdu výživná, kde se náš milý Predátor opravdu vyřádil a nejen to. Jasně, má to chyby, ale upřímně srát na to. Rychle odsýpající a drsnej survival. Jen škoda, že to nešlo do kin, by si rejža vydělal ještě pár míčů navíc. Slabší a nostalgická pětka.