Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

No tak co dodat k tomuto...kdo by neznal, ať v knižní podobě nebo té seriálové. Hodně se o něm napsalo, hodně mluvilo. Knížky sem nečetl, ale tento seriál je pro mě jeden z nejlepších co sem viděl. Skvělé natočené, dobré obsazení, napínavé, akční, dějové zvraty neočekávané. Postavy výborné, Daenerys Targaryen za mě jednoznačně nejlepší. Máme se určitě na co těšit ještě.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Eňos ňuňos aneb španělský skvost. Neuvěřitelně návykový, skvěle natočený seriál, který jsem hltal od začátku do konce. Inteligentní dialogy, zvraty ze kterých se tají dech. Všechno naprosto precizně promyšlené, až se tomu nechce věřit...no všechno vlastně taky ne:) A v neposlední řadě perfektně vykreslené postavy, které střídavě máte rádi a nemůžete ani cítit. Od Berlína po Tokio v čele se šarmantním ultrasympaťákem profesorem který tomu všemu velí. Určitě se najde i pár chybiček, které ale s radostí a mávnutím ruky přejdete, protože tady máte nachystanou absolutní bombu.

Vikingové

Vikingové (2013)

K této seriálové lahůdce si taky dovolím pár slov. Nejsem žádný historik, tak si netroufnu říct, jak moc je to podle skutečnosti, ale kdo to vlastně ví, že. Perfektně natočené, ale co je velké plus tak vykreslení postav, které jsou opravdu dokonalé. Ať je to sám velký Ragnar, nebo Lagertha, která je opravdu úžasná žena, či podivín Floki. No a jelikož jsem v 5.sérii tak nebudu nic prozrazovat ale i ty novější série stojí za to.

Most

Most (2011)

Naprosto perfektní, pro mě nejlepší kriminální seriál vůbec. Všechny série si držely neskutečnou úroveň. V prvních dvou sériích jsem si oblíbil Kima Bodniu jako Martina, ale ve zbývajících dvou Thure Lindhardt jako Henrik byl snad ještě o chlup lepší a zajímavější postava. No a co předvedla Sofia Helin jako postava Ságy, která táhla celý seriál a bylo to hlavně o ní, tak to si zaslouží nějakého seriálového Oscara. Dokonale vykreslená postava, která byla zahrána neméně skvěle. Žral jsem jí neskutečně. Jedna z nejlepších seriálových postav. PS: vysoce návykové.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Dlouho sem odolával až sem neodolal. A ještě že tak...filmů o zombíkách každej viděl určitě nespočet, furt to samé...ale věřím že tady si příde na své i "nefanda" tohoto žánru. Charaktery postav skvělé, napětí, atmosféra...perfektní počin.

Banshee

Banshee (2013)

Musím říct, že sem viděl hodně násilí ve filmech, potažmo v seriálech...ale to co se děje tady? to je teda sakra nářez. Tady se na pravidla nehraje. Všichni berou "spravedlnost" do svých rukou a mě to sakra baví. Cítím zadostiučinění když z těch šmejdů někdo vymlátí duši. A Ulrich Thomsen to je taky pěknej parchant:)

Dexter

Dexter (2006)

Tak i tohle je má srdcová záležitost. Tímto seriálem to vlastně všechno začalo, první seriál s titulkama (díky Rybizek). Nikdy sem nehltal díl za dílem jako právě Dextra, napínavé jak blázen. Bohužel asi tak od 4.série kvalita upadala a nebylo to už ono. Ale první 3.série to byla úchvatná podívaná.

Černobyl

Černobyl (2019)

Tak si dovolím napsat, také pár slov k tomuto fenoménu. Vlastně nevím jak přesně se vyjádřit, protože se toho ve mně mísí opravdu hodně...silné od začátku do konce, atmosféra neuvěřitelně realistická. Od 1.dílu celkem slušná depka a mražení v zádech, nevěřícné kroucení hlavou co za touto katastrofou všechno stálo a jak skvěle to bylo zpracované. Každý díl byl vynikající a zachycoval určitou etapu Černobylu jak před výbuchem, tak po výbuchu a následné zažehnávání škod, což bylo děsivé a fascinující zároveň. Jednotlivé postavy zahrané perfektně hlavně Jared Harris a S. Skarsgård. No a to se radši nebudu rozepisovat o tamní politice v té době, šílené každopádně. Seriál, který vlastně přebil poslední sérii Hry o Trůny a za to gratuluji. Nádherná a "strašidelná" podívaná:)

Fauda

Fauda (2015)

Inšalláh, Allahu akbar pičo! Tak to byl neuvěřitelnej mazec toto. Nenávist mezi Izraelci a Palestinci je vskutku obrovská. Opravdu hodně kvalitně natočené, super scénář a herecky taktéž kvalitka. Kor když byl jeden z tvůrců Lion Raz (hlavní postava Doron), ve skutečnosti v protiteroristické jednotce. Postavy, které si člověk zamiluje a zároveň ho některé znechutí. Každopádně dobrej středověk a v palicích slušně vymeteno. Samozřejmě ani tady není nic tak černobílé. Ale představa, že těch magorů po Evropě běhá miliony, no radši nic. Hodně emocí to ve mě vzbudilo. Žádnej patos jak to umí amíci, ale prostě a jednoduše super akce, napětí, které vás okamžitě vtáhne do děje! 3 série za 5 dní mluví za vše:)