Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Biografie (4)

Pavel Borecký (režisér / kameraman / producent)

09.11.2020

Pavel Borecký je sociální antropolog a dokumentární filmař. Jako držitel švýcarského stipendia studoval doktorát na univerzitě v Bernu se zaměřením na sociální důsledky nedostatku vody v Jordánsku. Ve své komunitní praxi pracuje jako člen výzkumného studia Anthropictures, kurátoruje filmový program EthnoKino a spoluorganizuje… (více)

Andrej Zvjagincev (režisér / scenárista / herec)

22.10.2007

Andrej Petrovič Zvjagintsev se narodil 6. února 1964 ve věčně zamrzlém Novosibirsku. Po absolvování místního divadelního učiliště (studio L. Belova) byl roku 1984 přijat na nejstarší a největší divadelní školu v Rusku – Ruskou akademii umění – GITIS (studio E. Lazarova), zde o šest let později dosáhl absolutoria.Jeho další… (více)

Cecil B. DeMille (herec / režisér / producent)

26.12.2006

Cecil Blount DeMille se narodil 12. srpna 1881 v Ashfieldu ve státě Massachusetts. K umění měl již od plenek velmi blízko, jelikož jeho rodiče Henry Churchill a Beatrice DeMille psali divadelní hry. Jeho rodiče velmi úzce spolupracovali s newyorský režisér a divadelní producent Davidem Belascem, oslavovaným divadelním… (více)

Anatolij Solonicyn (herec)

21.06.2006

Tarkovského alter-ego Anatolij Solonicyn se narodil 30. srpna 1934 v Nižním Tagilu. Poté, co byl několikrát odmítnut na prominentní Moskevské herecké škole, studoval na herecké škole ve Sverdlovsku. První vystoupení tohoto divadelního herce v televizi - VĚC KURTA KLAUSEWITZE - zůstalo bez povšimnutí, ovšem pouze díky cenzuře.… (více)

Reklama