Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (52)

plakát

Blade Runner (1982) 

Nejkrásnější je na Blade Runner je právě to, co v něm není ukázáno. Film pouze naznačuje, obsahuje spoustu vrstev a nevysloví vždy přímo hlavní myšlenky. Divák je vyzýván zapojit do díla vlastní fantazii, domyslet si spoustu věcí. V kombinaci s tak silnou vizí světa je to obrovský zážitek, kterého se jen tak nezbavíte, pokud vám přemýšlení nad filmy nedělá problém.

plakát

Grinch (2000) 

Krásně přeslazená komerční satira odmítající komerci. Grinch je genální postava.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Nostalgické, někdy možná až příliš opakující již viděné situace, ale to vůbec nevadí. Vše působí velmi osvěžujím dojmem. Svižné, vtipné a především to má dobře napsané postavy. Nemá to atmosféru ani původní, ani nové trilogie. Je to zase něco jiného. A já se královský bavil. Že děj se dá předvídat? A kde nebyl v předešlých šesti epizodach předvídatelný?! Trochu mě zklamal konec. Tím, že nastal tak brzy a zanechal ve mně takových otázek.

plakát

Putinovy "Děti 404" (2014) 

Opravdu silný zážitek. Smekám před odvahou všech lidí, kteří se na tvorbě podíleli.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

FIlm světové úrovně? Průměrné ničím nevyčnívající drama "obyčejných lidí".

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

V komorní rovině Avengers jsou opět skvělí. Situační humor funguje, záporák je fajn. Z motivů a přesvědčení Ultrona by se dalo vytřískat více. Otravná dvojčata, celkově zbytečně moc vedlejších postav, nulová gradace a nemastné neslané vynuceně epické akční scény. 65%

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Naprosto úžasný rozjezd filmu. Příjemná retro atmosféra,nadhled a zajímavé postavy. Proto je škoda, že se v polovině filmu cosi pokazí. V jednu chvíli je film v příběhu zkratkovitý a pak zase příliš rozvláčný. Osudy vedlejších postav nevyvolávají žádné emoce, protože si k nim nemáte šanci vybudovat nějak pevný vztah. Romantická linka působí vyloženě nadbytečně. Akční scény jsou dobré, ale nic revolučního nenabízí. Závěrečná konfrontace s hlavním padouchem působí žalostně nezajímavě. Možná to jako pocta originálu ani jinak natočit nešlo, aniž by tvůrci nějak drzeji inovovali původní příběh. Netuším. Každopádně stačilo by někde ubrat, jinde přidat. I tak to není špatný film a pokud jste fanda MARVELU, nenechte si ho ujít. Nelituji, že jsem to viděl, ale už nikdy v životě to vidět znovu nemusím. 65%

plakát

Marťan (2015) 

Vtipné, napínavé, dobře zahrané, inteligentní. A retro OST nemá chybu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Ne tolik myšlenkově hluboké, jak se tváří. Ne natolik propojené, jak jsem si od toho sliboval. A přesto pohlcující, skvěle zahraný atmosferický film.

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Ve své době byl pro mě Matrix Reloaded i Revolutions zklamáním. Považoval jsem je za křečovitě megalomanské myšlenkově prázdné pseudofilozofické slátaniny. S odstupem času musím říct, že jsem se hrozně mýlil. Pokračování má skutečně smysl. Wachovští se dokázali vydat úplně jiným směrem, než byla jednička a obohatit jejich svět o spoustu dalších zajímavých prvků a myšlenek. Jejich dávkování je místy ovšem natolik zběsilé, že můžou být těžko stravitelné. Největším problémem Reloaded a Revolutions ovšem je, že na jedničku zkrátka nemají. Logicky nemůžou už tolik překvapit a šokovat. Přesto se jedná o skvělé filmy. Vlastně o jeden skvělý dlouhý film.