Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (45)

plakát

Chamtivost (1924) 

Na dobu vzniku až neuvěřitelně mrazivé dílo. Viděl jsem čtyřhodinovou verzi, která alespoň nastiňuje většinu vedlejších zápletek(další dvě milostné dvojice). Ručně malované sekvence mi vyrazily dech a závěr filmu jakbysmet. SPOILER: Naprosto geniální je scéna, ve které se McTeague smíří se svým osudem a vypustí z klece ptáka, který však daleko nedolétne a padá na zakrvácené zlato. Přesně v tom spočívá kouzlo tohoto filmu. Film vás mrazí, ukazuje odvrácenou stranu člověka, ale zároveň nemůžete od filmu odtrhnout oči. Zbývá jen doufat, že bude film někdy uveden na Blu-Ray, či se snad někde v archivech nebo u sběratelů najdou další scény, aby doplnily tuto nekompletní verzi, která se do dnešního dne zachovala. Torzo Chamtivosti je i tak nesmírně strhující

plakát

Baby Driver (2017) 

Strhující přeturbovaná testosteronem nadupáná akčňárna, jehož téměř nekončící akce vás doslova zavrtá do sedačky stylem, který vám nažene mráz po zádech a úsměv do tváře. A když si myslíte, že už je konec, tak akce ne a ne přestat a závěrem naprosto emočně rozendávající finále jaxviňa. Bohužel jenom kvůli, že tenhle film nějací kritici a uživatelé CSFD srovnali s filmem Drive s Ryanem Goslingem(což je luxusní atmosférická pecka) jsem nejprve nechtěl Babyho zkouknout. Kvůli takový blbosti!!!! Nikdy jsem se jakožto filmový gurmán více nezmýlil. Je mi to moc líto.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Jedno z nejlepších pokračování. Blade Runner 2049 vás ve své stopáži vtáhne do svého světa a nepustí. Film vyzývá diváka k tomu, aby jsme bojovali za pravé hodnoty, místo aby jsme žili ve lži a faleši. Díky tomu vám film nabídne nádherné emocemi nabité finále, jaké se málokdy vidí.

plakát

V Bruggách (2008) 

Musel bych být inanimate f**king object, abych tenhle film nedokázal ocenit.

plakát

Anthropoid (2016) 

Složité hvězdičkování mezi 4 a 5, nakonec jsem dal pět, protože historii je třeba připomínat a film je natočen dosti sugestivně. Napětí (a děs) funguje s maximální razancí. Ruční kamera zase události přibližuje do subjektivní polohy. Jediným problémem je pro mě vztah obou parašutistů vůči jejich partnerkám. Za prvé, je toto vymyšlené, s čímž bych problém neměl, kdyby za druhé, se těmto emocím dalo trochu více prostoru a pak by Gabčíkova "vidina" Lenky na konci vynikla a působila by lépe. Napětí prostě vyniká, když je divák v tlaku s přívalem událostí a s rychlým střihem, jenže to se o ostatních emocích říct nedá. Divákovi se musí dát čas a Anthropoid i přes mé výtky ztráta času není.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Smál jsem se jak zhulenej a to jsem zhulenej nebyl. Gagy výborné a v letním kině s pivem největší paráda :D

plakát

Potíže s Harrym (1955) 

Našla se mrtvola!!!!!!! .......................................... No řešing :D

plakát

Americká krása (1999) 

Dokonalý film o každodenní přetvářce a jednom obyčejném chlápkovi, který proti ní bojuje, protože nemá, co ztratit. A Spaceyho klidné herectví s ''občasnými'' radikálními pohyby se zvláštním způsobem hodí k podstatě jeho postavy.

plakát

Hadí oči (1998) 

Hvězdička za Carlu Gugino (a prsa) plus tu zrzku (a prsa), hvězdička za Cage (cocaine my ass!!), hvězdička za kamerové vychytávky a další hvězda za scénář se spoustou klišé, černého humoru a s dobrou hlavní, i když ne zcela kladnou postavou.

plakát

Zmizení (2013) 

Tenhle film mi vzal dech a nejspíš ještě dlouho ho budu rozdýchávat.