Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (1 487)

plakát

Mejdan v Las Vegas (2008) 

Chemie hrdinů sice funguje, ale scénář je žalostně neoriginální a plný předvídatelných momentů. Vážně kolikrát zde byl příběh dvou hrdinů jejichž počáteční nenávist se zvrhla v lásku až za hrob. Upřímně řečeno to jak ten film skončí jsem věděl už z ukázky v televizi, která běžela v televizi jako upoutávka na samotný film. Takže na čem vlastně tenhle film stojí? Mno je to jednoduché, na celé střední pasáži a hlavně na vzájemných naschválech. Mno a to je víceméně všechno. Klasické schéma s poměrně snesitelnými hlavními hrdiny (ale už méně těmi vedlejšími) a s vtipy kterým se sice sem tam zasmějete, ale to je asi tak vše. Člověk se sice úplně nenudí ale hitparáda vypadá jinak.

plakát

30 minut nebo méně (2011) 

Zábavná komedie ve stylu který tady už párkrát byl, ale přesto dokáže diváka udržet a často rozesmát.

plakát

Mother's Day (2010) 

Spoilery!: Jeden z mála hororů, který mě svým závěrem dokázal dokonale nasrat. Ano napínavé to bylo, ale ta hromada scén co nikam nevedla je zarážející. Přemlouvání doktora vyšlo úplně v niveč a mělo naprosto nulový dopad na příběh, tak proč se tomu obětovalo tak moc času to nevím. Nebo když už utekli z domu a jedna z hrdinek pronesla chytrou větu ať skutečně utečou, že to stejně nepřežije skoro nikdo (a už jsem si říkal konečně racionální uvažování), tak ji druhý hrdina ji majzne přes hlavu a stejně stáhne zpět do sklepa. Takhle se racionální hrdinové nechovají a tohle jsou vyloženě scény co vás dokážou nasrat. Mno a závěr tomu nastolil neuvěřitelnou korunu. Od chvíle kdy bylo jasné, že je těhotná to totiž nemohlo dopadnout jinak. Nicméně potřebuji vysvětlit jak je možné, že tahle vraždící rodina je na svobodě i po tak dlouhé době po událostech? Ok kdyby se film odehrával v nějakém Afganistanu kde se kvůli politické situaci relativně schovat dá i vyšinutá rodinka zabijáků, ale ve všemožné Americe mi to nenakecá nikdo. Takových momentů, které mi víří krev v žilách bylo ve filmu vícero a jsou to přesně ty detaily, které mě dokáží vytočit. A to pominu tu skutečnost, že jich bylo v tom domě asi 8 a přestože šel do sklepa často jenom jeden zloduch tak tuhle šanci nikdo nevyužil. Mno jak to asi mohlo jinak dopadnout než totálním zbytečným krveprolitím a natahováním jistého konce asi o hodinu. Mno nevím jestli to bylo víc napínavé než otravné a protože je celý film navíc vystavěn značně nelogicky, asi jako skoro každý nový horor, na víc jak průměr jít nemůžu. Mimochodem nebyl bych tak tvrdý a hodnotil bych třemi hvězdami, ale ten závěr to poslal do kytek.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Začněme asi celkovým hodnocením kde by film dostal asi tři a půl hvězdy, prostě někde mezi třemi a čtyřmi. Každopádně samotný film mi přišel takový nemastný neslaný. Příběh a rozuzlení s virem bylo vyloženě divné. Kde se najednou vzala asi miliarda opic bylo taky poněkud zvláštní. A v neposlední řadě snad ještě to, že ačkoli znám universum, respektive filmy, planety opic jenom povrchově, protože jsem viděl jenom pár dílů ale ne všechny, tak mi tenhle film přinesl víc otázek než odpovědí.

plakát

Apollo 18 (2011) 

Zajímavá a originální variace podobných hororů. Mno nemůžu říct, že bych nebyl napjatý přesto, že mi byl konec hned jasný.

plakát

Kyle XY (2006) (seriál) 

Upřímně řečeno už si snad ani nepamatuji o čem tenhle seriál byl. Jednu věc vím ale jistě a to že jsem ho dokoukal aniž bych se nějak výrazně nudil. Jinak řečeno známka průměru.

plakát

Stolen (2009) 

Není to tak originální jak by se mohlo na první pohled zdát. Hlavní problém však vidím v tom, že tenhle film neudrží moc pozornost diváka. Je zde spousta hluchých míst a vyřešení případu prakticky pomocí štěstí tomu tak moc nepřidává.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Nechci říct, že by to byla nuda, to vůbec ne, ale pocit jakési prázdnosti jsem měl po celý film. Chyběla mi tam silná djová linka a nějaký větší prostor pro postavy. Absolutně jsem třeba nepochopil jaký měli motiv bohové, nebo co bylo vlastně jejich účelem. Jinak po vizuální stránce hodně vydařené, bohužel vizuál film nedělá.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

Nechuťárna maximálního kalibru kdy byly momenty, že jsem musel o 5 vteřin přeskočit scénu. První díl tohoto hodně ujetého hororu byl opravdu zábavný a řekl bych, že občas i vtipný, druhý prostě sází na nechutnosti. Hlavní hrdina je opravdu super a garantuji, že byste ho na první pohled odhadli za vyšinutého jedince. Bohužel film až moc sází jenom na něj a na jeho oběti naopak vůbec. Z toho důvodu je vám prakticky jedno zda všichni poumírají protože stejně nevíte komu máte fandit. Největším klišé je potom přežití těhule kde si asi už i režisér řekl, že by to bylo přeci jenom moc. Jako nechutnost vynikající, jako odpočinkový film naprosto nevhodné.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Čekal jsem trochu víc dobrodružnou akci a místo toho jsem dostal vyčpělou konverzační scifi s akčními prvky. Příběh mě dvakrát nepřesvědčil a natočeno to je klasickým líným hollywoodským způsobem. Mimochodem nevím kdo psal scénář, ale komické prvky v tomhle filmu absolutně nefungují a spíše otravují. Herci jako takoví ujdou nicméně mi přijde, že je Fordovi věnováno až moc prostoru a krade tím čas ostatním postavám.