Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (351)

plakát

Děs v prádelně (1995) 

Povídka "šroťák" od Stephena Kinga mě  nijak zvlášť neoslovila, za to film, který je natočen na motivy zmíněné povídky mě vyloženě sral. Od režiséra Toba Hoopera jsem viděl pouze 2 snímky, Texaský masakr z roku 1974 a Prokletí salemu takže jsem se celkem tešil. Může mi tedy někdo vysvětlit kde se stala chyba? Děsivé herecké obsazení v čele s Robertem Englundem. Jediné za co dám hvězdu je hlavní záporák v podobě mandlu, ten se opravdu povedl.

plakát

Noční směna (1990) 

Jedna z těch slabších povídek mistra hororou Stephena Kinga. Od snímku sem mnoho nečekal a proto nejsem nijak zklamán. Postupem sledování si nešlo nevšimnout jak jednotlivý herci přehrávají což mě iritovalo po celou dobu. Podrůměrný horor.

plakát

Pevnost Apačů v Bronxu (1981) 

Dokonale vykreslená atmosféra New Yorku na přelomu 70 a 80 let. Film nemá nikterak zásadní příběh, za to má vynikajícího herce v hlavní roli. Filmů kde hraje Paul Newman jsem zatím moc neviděl ale zatím se mi ve všech zatraceně líbil. Pan herec.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Band of Brothers je zcela jednoznačně nejlepší seriál z období WW2. Samotné hodnocení by si zasloužil předposlední díl resp. objevení koncentračních táborů. Tam jsem měl přinejmenším stejné pocity jako u Schindlerova seznamu, neskutečná filmařina. Co mi ale vadilo, byl naprostý zmatek v postavách a jménech, i po skončení seriálu dokážu vyjmenovat 3 hrdiny, za to hvězda dolů.

plakát

Zodiac (2007) 

David Fincher je opravdu vynikajicí režisér, který si mě opět získal každou scénou a skvělým vyprávěním příběhu. U většiny filmu kritizuji zbytečnou délku ale zde byla na místě. Vynikají Jake Gyllenhaal, jeho návštěva u Ricka Marshalla v Kalifornii je tak našlapaná scéna, kterou dokáže natočit snad jen Fincher. Po snímku Sedm jeho nejlepší film.

plakát

Upír Nosferatu (1922) 

Shlédnuto z povinnosti a lásky k filmu. Nutno uznat že na 100 let starý film má svoji atmosféru a vzhled hraběte ve mě budí nervozitu dodnes.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Opravdu nemůžu najít nic co bych zde vytknul. Režie, napětí, akce, výprava a hlavně chemie mezi dvojicí DiCaprio - Hounsou, to všechno jsou důvody proč dávám plné hodnocení. Leova třetí nominace na oscara a chvíli si na sošku ještě počká ale to nic nemění na tom že Blood Diamond se řadí mezi jedny z nejlepších filmů ve, kterém se tento sympaťák objevil.

plakát

Bounty (1984) 

Třetí zfilmovaný příběh o osudu posádky lodi Bounty už toho nemá moc co nabídnout snad jen více nahoty. Stále se ale jedná o kvalitní dobrodružný film s výborným Gibsonem a Hopkinsem, pozadu nezůstal ani Liam Neeson. Po shlédnutí všech tří natočených filmů o této slavné vzpouře opravdu nemůžu vybrat ten nejlepší, všechny mají něco do sebe. No řekněte sami není to krásná představa, vzbouřit se tyranii vzít ženy odjet na neobjevený ostrov a tam založit vlastní kolonii, která přežívá dodnes, super.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Hodnotím zatím bez znalosti knižní předlohy. Spielberg potvrzuje pozici jednoho z nejúspěšnějších režiséru všech dob. Skvělá akční jízda plná odkazů a easter eggů, které se objevují téměř v každé scéně. Výběr herců za mě dost nezajímavý a musím uznat, že film je prošpikovaný všelijakými klišé, ovšem je nutné si přiznat, že podobný snímek jen tak nenajdete.

plakát

Vzpoura na Bounty (1962) 

Když bych srovnával s původním snímkem tak dojdu k závěru, že se od sebe téměř neliší. Opět skvělá výprava doplněná o dobrý výběr herců v čele se špičkovým Marlonem Brando. Budu se opakovat, než Bounty dorazí na Tahiti, děj se malinko vleče, poté už vás ale čeká dobrodružná jízda, která ani po 60 letech rozhodně nenudí. Škoda výběru hlavního záporáka, Charles Laughton byl pro mě daleko věrohodnější.