Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (351)

plakát

Kukuřičné děti (1984) 

Povídka mě nijak neoslovila, takže jsem věděl, že snímek to bude mít velice těžké aby mě přesvědčil což se samozřejmě nestalo. Jedná se podprůměrný horor, který mě nezaujal snad ničím. Nepřesvědčivé efekty, atmosféra a dětský casting. 2 hvězdy za pár momentům kde jsem se opravdu lekl + za Lindu Hamilton, ještě, že ten rok dostala roli v prvním Terminátorovi a na tento výtvor nemusím vzpomínat, jedním slovem zklamání.

plakát

The Stand (2020) (seriál) 

Nabízí se srovnání s verzí z roku 1994. Začnu klady, oproti původní verzi je největší rozdíl v rozpočtu a současná verze v určitých pasážích vypadá opravdu velkolepě. Divák už není tolik masírován tématem náboženství. Až na poslední díl téměř věrná kopie knižní předlohy. Nesmím zapomenout na závěrečné titulky po každém dílu, skvělý výběr hudby. Největší zápory vidím na castingu, je mi jasné, že Josh Boone byl tlačen současnou  kulturní situací v Americe ovšem celkový kontrast herců opravdu působí jako pěst na oko a vůbec nefunguje, je to i ten jediný důvod proč nedám plné hodnocení. Je škoda, že aspoň polovina seriálu se neodehrávala v rostoucí epidemii (je to ta nejzajímavější část knihy) ale téměř celý seriál jsme v Boulderu, která je naopak tou nejnudnější. I přes to všechno jsem spokojený a byl bych rád aby se pokračovalo v Kingových dílech s podobným rozpočtem a věřím, že to opět jednou budu moc dát plné hodnocení.

plakát

Svědectví (1994) (seriál) 

Pokud vezmeme v úvahu rozpočet snímku tak můžu říct, že za mě velice povedená adaptace Kinga, jehož kniha má přes 1000 stran a váží přes 2kg. Věřím, že ten kdo není obeznámen s knihou tak musí být v určitých pasážích lehce zmaten ale 4 epizody (i když čítají 90min) opravdu nestačí aby zfilmovaly celý obsah knihy. Těžko se mi hledají negativa protože režisér Mick Garris se opravdu drží předlohy co to jde a to já velice cením. Plné hodnocení nedám pouze z důvodu, že na filmu je opravdu vidět televizní produkce a nízký rozpočet, což se dá jen těžko někomu vyčítat.

plakát

Ponorka (1981) 

Bez znalosti knižní předlohy je ta stopáž opravdu hrozivá. Nejspíš jsem masochista jelikož jsem shlédnul Special Edition, která činí 293min!! To byla velká chyba protože jsou zde momenty, které jsou vynikající, například střety s britskou flotilou, ponořování ponorky do hloubky na hranici únosnosti a celkově stísněná atmosféra uvnitř plavidla je opravdu dobře natočená. Možná kdybych si pustil klasickou verzi bylo by to lepší hodnocení, uznávám nejspíš jsem udělal chybu.

plakát

Parazit (2019) 

Nic podobného jsem v poslední době neviděl tak už pouze za originalitu si snímek zaslouží vysoké hodnocení. Drama, komedie a thriller, kdo by řekl, že to bude skvěle fungovat dohromady v jednom snímku ale je tomu tak. Když nebudu počítat Squid Game, jedná se o první film z korejské produkce, který jsem viděl a jsem naprosto spokojený. Existují filmy, ve kterých jen těžko poznáte kam se bude děj ubírat, Parazit je jedním z nich.

plakát

Dobré ráno, Vietname (1987) 

Robin  si ukradl celý film pro sebe a jeho neskutečný talent zde dostává zasloužený prostor po celý čas. Bohužel film jako takový nefunguje i když nám nabízí zcela odlišný pohled z války ve Vietnamu, chyběla mi jakákoliv zápletka a ani děj se nikam neposouval. Jediné co opravdu stojí za připomenutí je hraní a improvizace Williamse, čest jeho památce.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Scorseseho filmy poznáte hned, mají tak specifický styl vyprávění, který mě zatraceně baví. Můžeme sledovat vzestup a pád akcionáře a makléře Jordana Belforta v podání bezchybného DiCapria (výkon na oscara) podle skutečné události. Film se dá shrnout do tří slov - Prachy, drogy a šlapky. Zní to sice jednoduše ale je to zatraceně dobrá podívaná. Velké plus dávám za menší roli McConaugheyho, ten byl boží.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Výborná severská kriminálka, která měla svá hluchá místa ale v celkovém dojmu převládají pozitiva. Po konci druhé série jsem byl zklamaný z odchodu postavy detektiva Martina, nahradil ho ale Henrik, ke kterému sem si okamžitě našel vztah a za mě se jedná o nejlepší postavu celého seriálu. Výborné ukončení 4.série i důstojný odchod postavy Sagy Norén nakonec stačil k tomu abych ty **** nakonec přeci jen dal. Po filmu "Hon" má druhá zkušenost se seveřany a musí se nechat, že drama zatraceně umí.

plakát

Ben Hur (1959) 

Velkolepý snímek, který posbíral 11 oscarů a já můžu s klidem napsat, že zaslouženě. Ben Hur nabízí zajímavý kontrast napříč jednotlivými scénami, kdy například námořní bitva vám již dnes přijde úsměvná na druhou stranu již tolik omílaný monumentální závod koňských spřežení je jednou z nejlepších scén kinematografie, neskutečný. Sice jsem ateista ale nejlepší a nejsilnější scény jsou právě ty s Kristem. Povinnost pro každého filmového fanouška.

plakát

Joker (2019) 

Za posledních x let si nepamatuji, aby mě některý snímek uchvátil natolik jako právě Joker. Joaquin Phoenix (který se mimochodem objeví v každé scéně) je prostě neuvěřitelný, ta jeho řeč těla, smích, běh, tahle postava má prostě všechno. Ano Heath Ledger je nepřekonatelný ale výkon Phoenixe je ten nejlepší za poslední roky, oscar byl zde povinností. Film jako takový je brilantní psychologické drama, které diváka ze začátku táhne soucítit s hlavní postavou ale v průběhu jeho přeměny už se pocity diváků rozchází a věřím, že každý si zde najde něco trochu jiného. Víc takových filmů!