Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (239)

plakát

Roger Waters: The Wall (2014) 

Pro fanouška PF povinnost. Pěkné připomenutí jeho turné. Efektně nasnímaný záznam audiovizuální onanie, při kterém se pravidelně dostavovala zimomriavka v zádech. Road Trip část mě bavila - hezká kamera, pěkné přechody do koncertní části. Ale ty vynucené komentáře a slzičky si mohl Roger odpustit...a ten překlad taky neberu...90%

plakát

Doktorka z Dixie (2011) (seriál) 

Takový holčičí seriál. Nebýt vtipné postavy Zoe ztvárněné Rachel Bilson, tak ze mě Hart of Dixie udělá buzíka...protože nevím co je horší, jestli poslouchat přiblblé romantické tlachání za doprovodu sladkých tónů ubrečených popových interpretů, či sledovat žabomyší války jižanských vidláku (a hlavně vidlaček). Opět se tvůrci nevyhnuli té omáčky plné patosu a klišé. 50%.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Zdání může klamat, ale první sérii Games of Thrones bych osobně neškatulkoval do skupiny fantasy. Ono se to doopravdy blížilo spíše seriálům typu Řím. Samá politika, dialogy anebo různé pohledy na dokonale vymodelované linie lehčích holek. Seriálu se však nedá upřít to, že se příběh s ničím nesere. Prostě to tak dopadne a je jedno, jestli je nemorální zabít tu nejhlavnější postavu (anebo zviřátko) či prosadit toho největšího hajzlíka do popředí. Herecké výkony mi však přijdou dost nevyrovnané. Nejlépe zahranou postavou je bezesporu Tyrion "the Imp" Lannister v podání Petera Dinklage. Největším problémem tohoto díla je ale prozatimní neukončenost série. Nevím jak to bylo v knížkách, ale finální epizoda prostě skončila, aniž by se jakákoliv příběhová linie uzavřela, něco vyřešilo. Asi proto dávám "jen" 4 hvězdy. Je však třeba přiznat, že se HBO opět vyšvihla, když přišla se seriálem, který opět dokázal to, že televizní tvorba není zas tak k smíchu. 85%. EDIT: Ke konci 2. série musím zvýšit na plný počet.

plakát

Melancholie (2011) 

Prosím koláč plný deprese - Dobrá, jedna Melancholia už se nese!!...Pro mě velmi emotivní film, nad kterým často přemýšlím...nemohu se vyhnout srovnání s Mallickovo Stromem Života...obě dvě díla v sobě mají hluboká sdělení, které si jeden divák může vyložit jinak, než divák co sedí vedle něho...je to prostě klubko plné emocí, strachu a neuvěřitelně krásných obrázků...a ta hudba!! 80%.

plakát

Nová holka (2011) (seriál) 

Zooey je tak sladká, že jsem si musel pustit několikrát úvodní znělku...no ale ten zbytek za moc nestojí. 50%.

plakát

Obří sopka (2011) (TV film) 

No...to byl kvalitní zážitek. Bohužel ke konci už jsem střízlivěl a začal vnímat. Naštěstí jsem neutrpěl žádnou újmu. Přežil jsem. 15%.

plakát

Strom života (2011) 

Óda na krásu...nic víc. Pravda, například Zázračná Planeta je tomu lepším příkladem. Ale v té nehrajou Vltavu. Mráz po zádech mi z toho šel...ale co si budu nalhávat, občas jsem se nechytal. Filozofováním o lidském zrození, žívotě i smrti mi byla blíže von Trierova Melancholie. Bůhví ale jak to Malick zamýšlel. 75%.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Vizuál úžasný, ale co naplat. Bez toho je to jen příběh vhodný tak akorát do porna. Nevím proč me zrovna porno napadlo, ale asi to bude těma všudypřítomnýma podvazkama. P.S. jak naznačil Isherwood - podobnost (i vizuál) s hrou Painkiller nepřehlédnutelná. 50%.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Plešatej Collin Farrell. To mi stačilo. Zasmál jsem se. Úkol splněn. 80%.

plakát

Terra Nova (2011) (seriál) 

... aneb sbírka správných morálních hodnot po americku...dobře že to skončilo. 35%.