Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (5)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Legenda, která ve své době neměla obdoby. A i v současnosti zůstává vrcholem filmografie všech zúčastněných, nehledě na to, Zemeckis v posledních letech nepředvádí zrovna vrcholné režisérské výkony.

Hodiny

Hodiny (2002)

Emocionální propletenec lidských osudů, které do sebe tak zapadají, až z toho mrazí. Tyhle ženy žijí v jiném času i prostoru, přesto každá prožívá svoji verzi paní Dallowayové - nenápadně se rozvíjející osobní krizi, na kterou okolí reaguje postojem "co ty asi tak můžeš mít za problémy?". Zvláštní hvězdička patří Julianne Moore za roli Laury Brownové, a to nejen za hodněkrát propíranou scénu v hotelovém pokoji, ale i za závěrený dialog s Meryl Streep. "Co znamená něčeho litovat, když nemáte na vybranou?"

Ženy na pokraji nervového zhroucení

Ženy na pokraji nervového zhroucení (1988)

Každému tahle šílená almodóvarovka nesedne, a není divu. Specifický humor, až surrealistická hra s kamerou a moje oblíbenkyně Carmen Maura dělají z Žen na pokraji nervového zhroucení spíš ujetou parodii, ale u mě film zabodoval na plné čáře.

Eva tropí hlouposti

Eva tropí hlouposti (1939)

Jednoooou, dvakráááát... I třikrát se na rozpustilou Gollovou a šarmantního Nového můžete podívat a nudit se určitě nebudete. Každá z postav je tak roztomile švihlá, že filmu ani nelze zazlívat jednoduchost typickou pro předválečné filmy.