Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Dechberoucí záležitost. Tohle je umění! Ať už v momentě, kdy hraje pronikavá muzika a Hugh Jackman střídá jednu emocionální scénu za druhou, či je naprosté ticho a Tommy šeptá Izzy, že všechno bude v pořádku, je to dokonalá podívaná, u které si divák při druhém zhlédnutí odnese mnohem lepší zážitek než při prvním. A i při tom třetím zhlédnutí film stále dokáže ohromit. Tohle už zřejmě zůstane srdcovkou.

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Podle mého názoru se jedná o velice zdařilé pokračování. Ať už se sice film ze strany scénáře a celkového vyprávění příběhu moc nepovedl, stále to byla úžasná podívaná a já jsem si ji užil do plna. To je více méně taky důvod, proč jsem tento film hodnotil pouze, jako akční dvou-hodinový nářez prošpikovaný vizuálními efekty, kde se jen dá. Digital Domain odvedl vskutku luxusní práci a vytvořil nádherný digitální svět, čemuž také odpovídá rozpočet, kterým se rozhodně nešetřilo. Já jsem s tímto snímkem spokojen. Dostalo se mi, po čem jsem toužil, i když nepopírám, že to mohlo dopadnout mnohem lépe. Velkou pochvalu musí taktéž sklidit skupina Daft Punk. Poslouchat jejich muziku ve spojení s filmem byl orgasmus pro uši.

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

Je pozoruhodné, jak se vlastně Snyder a Nolan s tímto remakem poprali. Určitě nebylo jednoduché přijít s moderním Supermanem, dát mu nový účes, nový oblek a novou minulost, kterého by diváci akceptovali. Byl to jistý risk. Přijít s úplně novým příběhem a složit úplně nový soundtrack, který je mimochodem bombastický. Jsem rád, že si uvědomili, že bylo načase upustit od starých předloh. Vždyť tady jde veškerá hlubokomyslnost stranou. U Supermana se na tohle nehraje. Je to nejmocnější superhrdina a já očekával „vymazlený“ audiovizuál, a jako třešničku na dortu jsem dostal povedeně odvyprávěný příběh, kde jsem ocenil především flashbacky do Clarkova děství. Muž z oceli je čistě akční sci-fi a proto jej zaslouženě hodnotím plným počtem. Začíná nová éra vyprávění Supermanova příběhu.