Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 936)

plakát

Polda - Konec (2024) (epizoda) 

"Its a long road ....." zakončit Matáskovo působení hudbou z Ramba  nemohlo být nostalgičtější. Fajn seroš,  Barcelona v roli Miami sice tak tak, ale bude se mi po tomhle seriálu stýskat ... než něco vymyslí do sedmé řady a první díl se bude jmenovat Velký začátek.

plakát

Polda - Sex, drogy, rock´n´roll (2024) (epizoda) 

Samozřejmě jsem nečekal, že někdo zazpívá Jsi čech, čech, Čech nebo Prasátko nemá hlad chce jenom podrbat, ale tady u toho dílu funguje nostalgie a vypadá to, jako by tenhle díl byl šitý na míru kytaristovi Matáskovi. Ani nevím co tam vyšetřovali za vraždu, ale funguje to výborně...

plakát

Šógun - Podvolen cizí pěsti (2024) (epizoda) 

Asi jsem čekal něco jiného - bitky, karate, válečnou vřavu, ale ten dialog čtyř lidí u saké mezi čtyřma stěnama, který zabral skoro celý díl,  byl brilantní a předčil i to akční.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Nejznámější český kriminalista vs jeden z nejhorších vrahů naší historie - určitě nejlepší Voyo seriál, který se realistickým stylem blíží Případům 1. oddělení (2014) a zároveň je oživován prolínáním časových rovin s různými případy (dokonce slavný mord kuchařinky z Pitavala) plus hovory alá Mlčení jehňátek s Kotkem (který si pro sebe ukradl poslední díl), takže ikdyž nějaký ten díl se celý odehrává ve výslechové místnosti není to statické a grandiozním plusem je brutální mrazivá atmosféra. Lněnička a Uhlík s rolemi, kterými vystoupili z anonymního davu povědomých tváří, ale mně nejvíc sedla role Neužila (ikdyž ta linka s manželkou s rakovinou byla úplně zbytečná a rušivá jako nejslabší článek). Dobrá práce a poslední role Dana Heribana.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Chyba systému (2024) (epizoda) 

Výlet na Slovensko, hláška se stopařkama, scéna před dveřma bytu v paneláku, Mišíkovo milostné trio - malé rozšafné zvolnění před finále. Tenhle seriál funguje skvěle.

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Ukrajina a Zelenskyj dva roky každý den v televizi sice erodují vnímání války na Ukrajině, jako něco co běžné diváky buď  unavuje nebo přímo otravuje, ale tenhle dokument je jako budíček o čem to přesně je. Brutální syrové zdokumentování 20 dnů Mariupolu, kdysi výstavní město u moře, které zničili Rusáci a to zbabělým zákeřným způsobem bombardování civilních cílů v čele se slavnou porodnicí. Nic pro slabé povahy, vidět ty mrtvé děti a celé to neštěstí a to jen kvůli tomu, že Putin v nějakých svých fantasmagoriích si vytyčil dobytí cizího státu, aby se vyrovnal nějakým carům. Rusáky považuju za degenerovaný národ, je jim jedno, že nemají kanalizaci, nebo že jim zemi rozkrádá ta kleptokracie a zavírají je za to, že vysloví slovo válka, hlavně že je uspokojuje ten pocit silného Ruska, ikdyž při tom vražděj, ubližujou a ničej, protože nic jinýho neuměj.