Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 937)

plakát

Pětiboj (1994) 

Prapodivný mix sportovního a akčního filmu s Dolphem Lundgrenem. Jako kuriozita zábavné, jinak směšné béčko.

plakát

Polda - Absurdní divadlo (2021) (epizoda) 

Minule se hroutil život Břízovi, dneska jeho dceři... tož čekám něco zábavnějšího jako oddechovku.

plakát

Případ Roubal - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Vypadá to, že Tv Nova prvním dílem seriálu o jednom z největších vrahů naší moderní historie ukazuje, že taky chce hrát první ligu quality tv v seriálech. Herecky a obsazením výborné, režisérsky na jistotu dle mne nejlepší režisérky tv projektů současnosti Kopáčové ( Metanol, Ochránce ) , ale překvapivě to prvním dílem vypadalo víc jako soudnička se skvělým Čenským, než mrazivý krimi thriller. Začátek tedy slibný, mohl by to být nejlepší seriál Tv Nova. PS: Říct Havlové, že pachatelé přijeli na místo činu Havlovou limuzínou, to musel Švehlík nacvičit asi desetkrát, ne?

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Štěpán Kozub a Jakub Štáfek jako dva odkecaní jůtubeři, kteří se pokusí o poslední akci na téma krvavá nevěsta u devíti křížů. Jako jakýsi parodický náhled do světa yutuberů originální, ale nezábavné. Prvních osmdesát minut naprosto o ničem a to tak, že jsem asi třikrát zvažoval, zda to dokoukám. Nicméně ten závěr byl lahůdkový, životní role o sto kilo lehčího Magnuska, který si pouští Nedvědy ve svém karavanu s režijní jistotou Andy Fehua, u kterého ta láska k hororův prosvítá i do filmových postupů u každé páté scény.

plakát

Osada (2021) (seriál) 

Geniální námět chatařské osady Záhoří a jejích obyvatel, dobře obsazené, zahrané ( geniální Holub, zábavný Majer, autentická Plodková ) a dokonce někdy i s vynikající atmosférou, ale co naplat, je to prostě jen zase pásmo plků vydávaných za cool vztahové názory, což je takový rukopis pana Kolečka. Chvíli to může být zábavné, ale třináct hodin je prostě moc nestravitelná vata, ikdyž mne to jako celek i bavilo, ale nic extra z toho nevylezlo. Seriál Čt na jedno použití.

plakát

Osada - Epizoda 13 (2021) (epizoda) 

Tak nakonec takový malý táborákový coming out. Docválalo to do konce a ani to nebolelo.

plakát

Navždy a daleko (1992) 

Tom Cruise a Nicole Kidman v dobovém filmu z devatenáctého století, kdy on přijde o půdu díky jejímu otci a pak z Irska utečou do Ameriky, kde se rozdávají pozemky zadara... na mnoha místech to inteligencí připomíná hlouposti od Rosamundy Pilcher a jako romantická záležitost je to naivní daleko víc než bych u filmu s hodnocením nad sedmdesát procent  čekal. V devadesátkách asi mohlo uspět i tohle, ale jinak se tohle zapsalo do historie jako film, kde se potkaly dvě hvězdy a vytvořily jedno z top manželství v Hollywoodu. Jedna hvězda za ten dojemnej cajdák Book of Days od Enyy.

plakát

Polda - Jedna stopa (2021) (epizoda) 

Jakoby scénář k vraždě sukničkáře ze skůtr klubu psal sám Matásek propagátor Vespy a mně se to "motorkářský" prostředí zdálo i atraktivní, ale jak říká kolega Honajz i mne začíná vadit ta ubrečenost, melancholie a zmar v krizi pokomatického věku hlavního hrdiny. Tři hvězdy tentokrát o prsa ... doslova o prsa Denisy Nesvačilové.

plakát

Signum laudis (1980) 

První světová válka v syrovém, nepříjemném, ale přesvědčivém československém filmu se skvělým Vlado Mullerem, kterému ta role sedne víc než ten úchylnej lesník.