Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 936)

plakát

Tina Turner (1993) 

Život jedné pěvecké hvězdy v přesvědčivém balení, které ale trpí dobovými nedostatky, kdy ta devadesátkovost a nažehlená televiznost z toho srší. Natočit to dneska bude to o třídu dokonalejší.

plakát

Pelé: Zrození legendy (2016) 

Takové mdlé, nezáživné, ale asi je to tím, že nevěřím, že se dá věrohodně natočit životopis jakéhokoliv profesionálního fotbalisty. Mladý Pelé a jeho cesta na vrchol přesto nebyl špatný námět, ale zasloužilo by si to něco lepšího.

plakát

V ráji (2023) 

Německé sc-fi, které svým budgetem je dosažitelné i v našich podmínkách, s další variací boje jedince proti systému/korporaci ve vizuálně autentické budoucnosti s námětem obchodování s lidským věkem, Škoda že koukat většinu filmu na sympatického hlavního hrdinu aka slepec z Rande naslepo (2017) jak utíká se starou bábou není moc sexy podívaná. Něco to mělo, ale výsledek sotva průměr.

plakát

Vědma (2023) (seriál) 

Tak i ve střední Evropě si všimli, že existuje něco jako populární žánr fantasy a klobouk dolů, že Voyo se pokusilo o žánrový seriál se zajímavým obsazením, velmi profi muzikou, ale tím to dobré bohužel končí, jinak tam není nic - scénář moc nedrží pohromadě ( možná 4. a 5. díl něco málo ), všichni se tam tváří děsně vážně jak při léčbě rakoviny a já vůbec nepochopil co vidím, proč a jak některé postavy jednají, proč se tam honí po lese, když minutu předtím byli spolu v místnosti apod. Režiséra Kronera považuju za budoucnost našeho filmu ( jeho Love (2011) je podle mě nejlepší slovenský film za posledních třicet let a na jeho MIKI (2024) a pokračování Lóve 2 (2024) se moc těším ) a jsem rád, že tady se něco naučil a vyzkoušel, ale výsledek je slušně řečeno ochotnicky působící nic moc. Tři hvězdy dám jen proto, že se to líbí mojí drahé polovičce a že mne tvůrci nakazili svým nadšením, když jsem viděl film o filmu jak je to baví a co do toho dávají za energii a nadšení.

plakát

Děti pod zámkem (2019) 

Francouzský dokument o americkém přístupu k americkým mladistvím kriminálníkům a v Texasu, kde můžou do lochu desetileté děcka, tak i k dětem. Paradoxní je, že tady mistrujou Amíky Francouzi se svými armádami arabských delikventů nicméně některý věci zajímavý, pro mne nejvíc vopruz ti šerifové ve škole. To je nácvik na kriminál nebo co?

plakát

V pravé poledne (1952) 

Základními stavebními  kameny žánru western jsou tři  filmy Velká země (1958),  Sedm statečných (1960) a tento a tento je paradoxně u nás nejméně známý a dle mne je nejslabší,  ale i tak musím uznat,  že na dobu vzniku to mělo několik filmových postupů,  které  předběhly dobu.  Taky mám pocit,  že u nás pomalu mizí to okouzlení country,  kovboji a indiány včetně Vinnetoua (1963) a s tím tyhle filmy jdou do zapomnění.

plakát

Zlatá labuť (2023) (seriál) 

Je sice sympatické, že Nova vsadila na dobový seriál alá byl jednou jeden obchodní dům a díky partě, která stála za seriálem První republika (2014), se vlastně natočilo tak nějak jakési pokračování. Akorát je problém že nenavázali na S01, která měla dynamiku. nápad s krimi linkou a zasazení do nějaké historické doby, ale spíš na S03, která byla nudná, utahaná, pozérsky nepříjemná a už to nepředstíralo, že to je jen telenovela. To samé platí o tomto díle s Dancingerovou jako zlodějkou prodavačkou. Způsobem vyprávění nuda, důraz na prvky červené knihovny, které přebijí i ten solidní potenciál. Herecky tomu bezkonkurenčně kraluje Ryška ryšavá, jako chladnokrevná podnikatelka, ikdyž ta lesbická linka je takový laciný plácnutí rozčeřit hladinu vody v hlavním vysílacím čase. PS: Slovenský klon Dunaj je sice lacinější, ale aspoň si na nic nehraje

plakát

Tora! Tora! Tora! (1970) 

Filmová rekonstrukce napadení USA Japonskem v Pearl Harberu, která je samozřejmě v mnoha ohledech jako 50 let stará podívaná zastaralá, ale já musím smeknout před technickou stránkou věci - žádné digitální efekty, ale když bitva tak skutečná bitva.

plakát

Hyacint (2021) 

Polské dobové krimi, která má fajn atmosféru, vizuál, nápaditý námět, ale dost dloho nezáživné. Nepřekvapilo mne, že v tomto polském filmu tak jako v jiných polských filmech je víc sexu, než v českých za celý rok, ale tahle nálož homosexuálního rajtování bylo i na mne silná káva.