Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 937)

plakát

Street Fighter: Legenda z Hong Kongu (2009) 

Relativně prvoligově obsazený akčňák pod známou značkou videohry, kterou ve filmu proslavil Van Damme, nicméně výsledkem je v podstatě hloupé béčko, kde jsem moc neuvěřil v kung fu schopnosti slečny Kreuk, ale uvěřil jsem, že do slečny Bloodgoodové se zamiloval celý štáb při první klapce.

plakát

Otevřená (2016) 

Srbská artová záležitost, která mi nedávala moc smysl, ale musím hvězdičkama ocenit, že se mi po velmi dlouhé době líbila ta vymazlená černobílá kamera.

plakát

Kosmický hřích (2021) 

Bruce Willis v jedné z posledních rolí, málomluvné postavy - že by už byla jasná ta jeho diagnóza při obsazování? Docela smutný pohled na jednoho z titánů filmového žánru akční film, ale možná to nebylo chorobou nebo věkem, ale tím, že tohle laciný hloupý sci-fi béčko s námětem zombíků je úděsně hloupý. Já myslel, že na tento tip filmů má monopol Seagal ... PS: Tenhle film jsem nevyhledal kvůli Bruceovi, ale proto, že jsem chtěl vidět v čem hrála argentinská kráska, která se vyhýbá telenovelám Eva De Dominici a hle ona zombice

plakát

Sangre blanca (2018) 

Eva De Dominici jako pašerácká mula, jejímuž přiteli praskne balíček kokainu a zemře v hotelovém pokoji. A ona v zoufalství zavolá svému otci, kterého roky neviděla, aby ji s ním pomohl a aby předešla trablům se svými šéfy. Jednoduché, zajímavé argentinské krimi-drama, filmovým stylem někam na festivaly.

plakát

Cidade Baixa (2005) 

Alice Braga jako prostitutka, která rozklíží dlouholeté přátelství dvou kámošů z nichž jeden je mladý Wagner Moura. Syrové drama se sociálním feelingem, který sází sice na brazilské poměry odvážně a otevřeně nejen sex, drugs and rockendroll, ale ve výsledku to působí spíš pozérsky. Nicméně brazilské reálie, atmosféra chudinských čtvrtí a životní styl působí věrohodně a autenticky.

plakát

Amazon Hot Box (2018) 

Brutální béčko z vězeňské věznice uprostřed divočiny. Laciný horor, s naprosto mizernými hereckými výkony, které jsou tak špatné až jsou to zábavnější, co tohle neoriginální dílo nabízí. Jedna z věcí pro sběratele kuriozit, zejména pro ty náročnější.

plakát

Modrý ostrov (1982) 

Italský remake Modré laguny (1980), který nevypadá jako remake, ale laciná parodie. Jedna hvězda za rychlost s jakou italští tvůrci dokáží kopírovat originál.

plakát

Šťastný nový rok 2: Dobro došli (2021) 

Pokračování slovensko-české komedie se přesunulo do Chorvatska, aby nový rok oslavilo svatbou uprostřed léta. Začnu pozitivy: 1) bohaté sympatické obsazení ( dokonce nakonec i Vašut ) 2) lokace - reklama na Chorvatsko 3) luxusní auta, bejváky, dokonce jachta - produkční maximum ( díky product placementu ) témeř na úrovni polských bijáků. No a pak je tu ta čistě filmová část - naprosto o ničem. Něco tak nevtipného, iritujícího, trapného, snaha o umělé ždímání citů na suché podlaze. Opravdu špatný neadekvátní k vynaloženým prostředkům a potenciálu. PS: Druhou hvězdu dávám za ten finální tanec alá Milionář z chatrče - to byl první a poslední moment, který mne upřímně pobavil.

plakát

La vida precoz y breve de Sabina Rivas (2012) 

Středoameričané, kteří se snaží dostat přes Mexiko do Spojených států, aby snili svůj sen. Taková syrovější a drsnější varianta Sin nombre (2009) , dokonce i ty pouliční gangy tady jsou tady drsnější.