Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 478)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Z milosti hvězdička pro Sandlera a pro pavoučka. Jinak je to pro mě čistý odpad. Nejnudnější ze všech vesmírných artových kravin. Nevím, na co si to hraje, ale dobrý film to není. A když to někdo srovnáná s tak skvělým dílem, jakým je Interstellar, tak se musím smát jako u těch starých dobrých komedií se Sandlerem. Vůbec nechápu, o čem jsou ty komentáře, co to chválí. Asi jsem usínal u zcela jiného velkofilmu. A už vůbec nechápu, jak se může vyplatit Netflixu udělat touto sračkou ze Sandlera nejlépe placeného herce roku. Výhodou filmu je, že dostal českou vlajku a česká jména postav do Hollywoodu, bohužel horší je to s názvem, kdy nás ty americké svině prostě z názvu vymazali a udělali z toho jen tuctového Spacemana.

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Dojemná dědkovina. Stojí to hlavně na dvojce zkušených herců a Nicholson prostě válí jako vždycky.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Divný film, který neví, co má být. Je to trochu pohádka, trochu blbý horor, trochu survivor blbost a trochu amatérská béčková kokotina. Především je to ale feministická netflixovská multikulti sračka. Škoda, že tvůrci tak trochu zapomněli na nějaký ten děj. Navíc to má tak pomalý rozjezd, že než se to rozjede, tak už to pomalu končí, a celé to drží nad vodou jen milá tvář toho Milého Hnědého Bobku. Velké zklamání pro fantasy fanouška. Hvězdička navíc za alespoň perfektní fantasy prostředí, kostýmy a draka, sic je ten drak poněkud psodrakem.

plakát

Ateliér smrti (2023) 

Lepší, než jak tvrdí mýty. Je to pěkná satira na celý ten trapný svět kolem umění. Kdo rozhoduje o tom, co je umění a kdo určuje cenu? Blbci.

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Prušinovský bez Kolečka na jedničku. Hned jde vidět, že když člověka vrzající kolečko nebrzdí, tak trakař jede o sto šest. Ten seriál je úplně jiná liga. Zcela se vymiká běžné české produkci. Z ČT si to dělá strašnou prdel a zároveň to je jakási pocta ČT, takže je to až moc korektní, navzdory vší té nekorektnosti. Geniálně vyvážené. Opravdu velmi mile zahrané a napsané. S chutí a srdcem, to jde vidět i na hercích. Ty postavy si zamilujete. Ani jeden standardně blbý Pražák. Je to prdel a především je to neskutečná pocta Brnu.

plakát

Miluji tě modře (2017) 

Denisa Nesvačilová. Jediný důvod, proč se na tu českou kravinu dívat. Snaha o romantickou komedii skončila u standardního českého looku televizní produkce na úrovni skoro těch nejdementnějších telenovel. Jen místy to připomíná film.

plakát

Jedině Tereza (2021) 

Nečekaně dobrá česká romantika. Je to milé a svou romantičností si to podává i hollywoodské předlohy. Postava Matouše Rumla je perfektní a dodává tomu tu správnou hollywoodskou parodičnost gekovského nadšení. Emma Smetana je sexy a jako sexy mrcha je prostě uvěřitelná. Hlavní hrdina je spíš nezajímavý. Kdybychom do ústřední dvojice obsadily nějaké sympatické hollywoodské hvězdy, jistě by ten film nepůsobil až tak trapně. Každopádně ho diváci shazují spíše neprávem. Myslím, že v české konkurenci více než obstojí.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

Perfektní dědkovský film. Bohužel jako zlodějský už tak perfektní nebyl. Sledujete to a říkáte si, jak to můžou tak při té loupeži prasit. Pak jen nechápete, jak utekli policii. A nakonec jste příjemně překvapeni, jak dokonale si naplánovali alibi. Myslím, že ve skutečném životě by vás chytli hned a možná ještě i zastřelili, takže jako návod pro lidi to moc vhodné není. Divák z toho má škodlivý pocit, že vykrást banku je vlastně strašně jednoduché. Ale jinak zábava.

plakát

Kumštýři: Ostruhy nekonečna (2021) 

Robert Mikluš a jeho proslov o divadelnictví v době Covidu neměl chybu. Celé je to taková dobrá parodie na divadelníky. Kozub a Čuba se rozjeli. Kdyby se to víc vypilovalo a rozvedlo, mohl z toho být skvělý celovečerák. Takto je to jen taková roztahaná skečová divadelní sranda.

plakát

Buď chlap! (2023) 

Podivný miš maš průměrně blbého českého filmu a dobrodružného strhujícího filmu. Mohla to být paráda: sympatický hrdina Prachař, skvělý Sokol, překrásná příroda, divá zvěř, Terezka jako ozdoba a překrásná scéna s medvědem a pokora k přírodě. Bohužel do toho nějaký český chudák musel vmíchat nesympatickou matku s autistickým chlapečkem a podobně trapné artové snahy či telenovelácké pindy nespokojené ženské. Kdyby to bylo víc napínové a víc vtipné, mohla to být pecka. Zůstala jen romantika a sem tam pěkná scéna především díky přírodě.

Ovládací panel
1 bod