Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Buď chlap! (2023) 

Podivný miš maš průměrně blbého českého filmu a dobrodružného strhujícího filmu. Mohla to být paráda: sympatický hrdina Prachař, skvělý Sokol, překrásná příroda, divá zvěř, Terezka jako ozdoba a překrásná scéna s medvědem a pokora k přírodě. Bohužel do toho nějaký český chudák musel vmíchat nesympatickou matku s autistickým chlapečkem a podobně trapné artové snahy či telenovelácké pindy nespokojené ženské. Kdyby to bylo víc napínové a víc vtipné, mohla to být pecka. Zůstala jen romantika a sem tam pěkná scéna především díky přírodě.

plakát

Život je život (2015) 

Na český film je to povedené. Bohužel český divák není připraven na něco tak odlišného. Pokus o ujetý humor tak úplně nevyšel. Scény Vetchého jako hrdiny mohly být tím nejlepším na filmu, prostě crazy komedie jak sviňa, ale bohužel to je tak blbě natočené, že to spadá spíš do trapnosti. Ale i tak jsem se pobavil. Hlavně první scéna na Mácháči s první bondovskou představou, to je prostě nářez. Navíc se zde sešly jedny z nejhezčích hereček u nás, Sára a Tereza.

plakát

Titans (2018) (seriál) 

Doufal jsem v pořádnou fantasy plnou magie a efektů, něco ve stylu Avengers. Bohužel jsem dostal jen jakousi divnou nudnou sračku, která neví, čím chce být. Celé je to blboučké jako teenagerské komiksové cajdáky, ale zároveň se to snaží být temnější než Batman začíná. Děj je trapný, jako by to psali idioti nebo třeba sami herci, zda-li to vůbec psali a spíš jen tak blbě neimprovizovali. Namísto fantasy akce plné nadpřirozených hrdinů dostanete jakousi divnou kriminálku plnou podivínů, jejichž schopnosti jsou filmařsky těžce nevyužité. Kdyby tam nebyla ta mladá kočka, co hraje Raven a ještě větší blonďatá kočka, co hraje Dove, tak se není na co dívat. A jako zajímavost je tu snad nejodpornější multikulti casting všech dob. V komiksem jakási zrzatá prsatá kočička Starfire se světlou pletí (logické, když zrzatá, že?) - zde v seriálu hnusná černoška tmavá jako noc, aby se neřeklo, odbarvená na červeno. Kdybych byl fanoušek původních komiksů, asi bych na ty hollywoodské pablby spáchal atentát.

plakát

Jú jú hakušo (2023) (seriál) 

Byl jsem zvědav na japonskou fantasy. Nějak jsem to prozíval, takže mi to asi nic moc nedalo, jako fantasy fanouškovi. Co se týče efektní akce a matrixovsky dobře stylizovaných zpomalených výskoků a jiných blbinek, je to na jedničku. Ovšem ten děj tak nějak plyne od mlátičky k mlátičce a nic moc se tam neděje. Postavy jsou nesympatičtí namachrovaní japonští dementi, což celkovému prožitku asi taky moc nepřidá. Leda bych to pojal jako komedii a prostě se těm Japoncům vysmál. Ovšem na to tam není vůbec žádný humor. A smát se smutné filmařině... to si radši pustím Godzillu.

plakát

Malá velká liga (2023) (seriál) 

Na blboučký český seriál je to vtipné a milé a v rámce české produkce asi něco lepšího budeme hledat těžko. Proto je divné to nízké hodnocení. Marek Němec v roli typicky blbého fotbalisty, i když s dobrým srdcem, dává jeden brániční gól za druhým. Až na ty nadávky je to v podstatě taková dětská verze jiného českého seriálu s jistým fotbalovým hrdinou jménem Lavi.

plakát

Záchranáři (2006) 

Všem záchranářům. Budiž, jako reklama a ukázka práce takových záchranářů je to zajímavé. Ovšem jako film je to o ničem a jímá mě neblahý pocit, že jsem většinu scén už viděl v jiných filmech.

plakát

Tully (2018) 

Ujetá unavená matka a její vysněná chůva v podání okouzlující Mackenzie Davis. Těžko uvěřit, že tahle chůva je ta samá, co dělala chůvu v posledním Terminátorovi, kde vypadala tak odpudivě, že mi zhnusila završení celé slavné série.

plakát

Everest (2015) 

Takový dokument pojatý filmařsky. Až se jednomu zachce vyrazit na Everest, nebo spíš nikdy takovou blbost nedělat. Asi to není jako vyběhnout na Říp, o čemž pojednává tento podrobně nafilmovaný případ. Nic extra asi nelze čekat z takového reálného námětu a radši se vždycky podívám na starý dobrý Vertical limit. Na Everestu mě nasral hlavně hlavní hrdina a jeho naprostá neschopnost zachránit si život. Prostě se seberu a slezu dolů, když jsem profík... anebo chcípnu.

plakát

Procházka v oblacích (1995) 

Taková mexická romance z pěkného vinařského prostředí, z níž si nejvíce zapamatujete, jak je pěkné, když víno šlapou ženy, namísto použití lisů. Hygienickou stránku ponechme stranou. Kdyby tam nehrál Keanu, tak je to asi z poloviny tak dobré. A ta jeho Mechikánka byla taky docela dobrá, tedy pěkná. Samozřejmě vám v paměti uvízne taky čestná role mistra Quinna.

plakát

Volným pádem (2021) 

Na to, že to měl vymýšlet Kozub, mi to přišlo málo ujeté a málo vtipné. Dokonce i ta jeho rolička léčitele je spíše trapná než vtipná. Jinak je to drsná tragikomedie, až je vám toho Ferra líto, jaký je to marný týpek. Raději bych od této skupinky magorů viděl něco šíleného a brutálně zábavného, než tyto artové snahy o něco vážného.