Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 478)

plakát

Dunkerk (2017) 

Spíše epický dokument než špičkový velkofilm. Nolan zklamal. Nic extra mezi válečnými filmy a rozhodně ne žádný Spielbergův Ryan. Depresivní hudba na mně působila rušivě a raději bych Zimmera nechal dělat starou dobrou orchestrální práci. Ty tóny zněly jako z blbého hororu v těch laciných okamžicích, kdy se něco stupňuje a vy víte, že na vás každou chvíli bafne nějaký bubák nebo se případně stane něco ukrutně nešťastného. Tady se bohužel nic nestupňovalo a celé to působilo jako laciná televizní produkce. Je to prázdné a chybí tomu postavy a klasická filmařská práce s emocemi a dějem. Ten film ve vás nic nezanechá. Snad jen zajímavost, jak moc dal Hitler Britům na prdel.

plakát

Ranhojič (2013) 

Na německý film nečekaně dobré. Dokonce velmi dobré na Němce. Od německého filmu jsem nic nečekal, ale dostal jsem příjemně natočené historické okénko do špitálních lapálií. A už jsem zmínil, že je zvláštní, že se na to dá dívat a je to od Němců a není to Vinnetou? Tak je to kupodivu tak. Sice je trochu ujeté, že tam všichni a všude uměli anglicky, ale tak pořád lepší než kdyby nám filmaři tvrdili, že všichni a všude uměli německy. A já budu zlý a s klidným svědomím budu konstatovat, že v 11. století byla celé Evropě nějaká trapná a ubohá angličtina úplně u prdele, takže by se měl nějaký pak íngliš spisovatel z hnUSA probrat a nevypisovat do světa podobné pohádky.

plakát

Láska po anglicku (2014) 

Vybírat si mezi sestrami Salmou a Albou, to je prostě romantika, po které sní snad každý muž. A komu jinému bychom věřili tolik šarmu, že na to má, než starému dobrému Bondovi. Jako komedie slabé, ale jako přeslazená romance je to příjemné. Hlavně herecky to stojí za to. Sympaťák Pierce rozhodně nepatří do starého železa.

plakát

Car a Matilda (2017) 

Michalina Olszańska je úžasná, ale ten nudný car jaksi nevyniknul vedle jejího šarmu. Pouze tatíček starý car zvedající půlku vagónu neměl chybu. Jako historická romance velmi pěkné, ale body dávám spíš za tu herečku a její popr... popruhy na balerínách???

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Tři herci úplně stačí, když jsou dobří. Mary je skvělá a celý film jí musíte fandit. Námět je velice originální a bavilo mě, jak bylo nejednoznačné, zda je Goodman zabijácký magor či nikoliv. Scéna s výstřelem byla mrazivě šokující. Sci-fi závěr příjemně potěší snad každého sci-fi nadšence. Takhle svižně a funkčne skákat v jednom filmu mezi žánry, to je umění - funguje to tu na každý způsob. Závěr perfektní.

plakát

Tenet (2020) 

Na jednu stranu další vynikající Nolan, ale na stranu druhou předimenzovaná nelogická béčková kokotina. Moc se to k sobě nehodí, ale funguje to. Asi tak, jako když nový film s Chuckem Norrisem točí Steven Spielberg. Ono to chození pozpátku, ač vyznívá jakkoliv logicky, je přiznejme si naprosto nelogické. Otázky typu: jak by asi řídil to auto nebo jak by asi skutečně fungovalo takové mluvení pozpátku, aby si rozuměli... to jsou jen jedny z mála, které vás zákonitě musejí napadnout, i když nejste zrovna teoretický fyzik nebo jiný magor. Průběh takových bouraček a nedejbože explozí v autě je pak ještě více na hlavu. A co teprve takové chytání kulek do pistole? Navíc kulek vystřelených do zdi zcela jinou pistolí ve zcela jiné době. U tohoto filmu skutečně raději nepřemýšlejte, nebo vás začne bolet hlava - ostatně i ta paní u těch kulek říkala, že o tom nemáme přemýšlet, protože to tak prostě je a takový je asi celý film. Nakonec mě hlava stejně bolela z té odporné elektronické hudby znějící jako efektní hukot z trailerů, který má znít úderně, ale do hudby má daleko. Navíc tady ty pazvuky znějí asi schválně, jako by někdo tahal transformera za koule, a ještě pozpátku samozřejmě. Těžce nehudební depresivní psychopatický doprovod, jaký rozhodně nepotřebuji ve velkofilmu slyšet - lépe řečeno nepotřebuji ho slyšet nikde. Vypnu-li mozek, ignoruji-li ty pazvuky a nesympatického černocha dosazeného v rámci protláčení afroameričanů do každé role, i kdyby třeba neuměli ani hrát, tak mi pořád zbyde příjemná podívaná s několika kulantně vymyšlenými scénami (jako ta paní na lodi nebo souboj sám se svým druhým starším či mladším já). Bohužel za takovou kokotinu skutečně nemohu dát za pět ani Nolanovi a na ty průměrné tři hvězdičky jsem se tou akcí až moc dobře bavil.

plakát

Zůstaň nablízku (2017) 

Film, co nemůže nikoho urazit. I takový Rain Man může být v sexy verzi. Star Trek zápletka nemá chybu. Škoda jen, že toho ve filmu nebylo víc ze Star Treku. Sice nejsem fanda, ale pobavil bych se nad větším množstvým nerdovských odkazů a scén.

plakát

Mezi dimenzemi (2019) 

Laciné béčko, které nemůže nepotěšit žádného milovníka zajímavých sci-fi námětů. Herci samozřejmě strašní a pořád si tam někdo dává do držky jako ve standardní čínské béčkové mlátičce. Ale ta sci-fi složka fakt stojí za to a dala by se přirovnat k nějakému seriálu jako Hvězdná brána nebo k nějakému podobně levnému provedení. Nejlepší jsou poslední vteřiny, protože ta poslední scéna je nečekaně dokonale hororová a zanechá ve vás pocit nicotnosti. Jo, ta naše dimenze je prostě titěrná a nic nechápeme.

plakát

Yesterday (2019) 

Lily James je rozkošná. Indický Lenon už trochu méně. Pro fanoušky Beatles téměř povinnost. Příjemné písničky sice ve zpraseném podání, ale přesto potěší. Fantasy motiv nemá chybu a námětově je to tedy velmi vydařené.

plakát

Královská aféra (2012) 

Příjemnná historická podívaná, která mohla být dokonalá, nebýt to tak ženské a nemít to tak pomalu vlekoucí tempo. Přesto to nenudí a jako pohled do dánského dvora konce 18. století je to velmi zajímavé. Navíc to hodně řekne o politice celkově a především o tom, jak snadné je manipulovat tupá stáda lidských ovcí. Především finále je velmi dojemné a děsivé, když si uvědomíme, jak mohou být občané hloupí a jak mohou mnohdy protestovat i proti sobě. Alicia Vikander je rozkošná.

Ovládací panel
1 bod