Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Ospalá díra (1999) 

Nejedná se o frigidní porno, jak by se mohlo podle názvu zdát. Naopak je to velmi rajcovní Burtonovina, která se vám zažere pod kůži a nepustí. Rozhodně jeden z jeho lepších kousků.

plakát

Podnikavá Joy (2015) 

Jennifer Lawrence je kočka a sjela to na výbornou. Film je to o ničem, ale dobře ukazuje, jaké svině se pohybují mezi podnikateli a jak drsné je dostat se mezi ty prosperující hajzlíky, kteří jsou schopní jít přes mrtvoly. Ať žije kapitalismus.

plakát

London (2005) 

Jessica Biel je jediným důvodem, proč se na film dívat. Jako drama o nervově labilních pošucích je to dobré. Vytvořit zápletku na tom, že se spolu baví lidi na hajzlíku a čekají, jestli se seberou a půjdou chlastat mezi ostatní účastníky večírku, to je fakt síla. Prostě čistě dialogový film se šňupáním kokainu. Sprostý a divný jako nezávislá americká tvorba.

plakát

Neobyčejný Odd Thomas (2013) 

Sommers není žádné béčko a béčko není ani tento film. Co na tom, že nešel do kin. Kinofilmy přece nemůžeme brát jako záruku kvality. Neobyčejný Odd Thomas je zábavná mysteriózní kriminálka o jednom neskutečném sympaťákovi, který náhodou vidí mrtvé lidi. Jeho holka je navíc velmi přitažlivá kočička a celý film ti dva zamilovaní šupáci nezavřou hubu, což může někoho místy nudit, ale ty dialogy vůbec nejsou špatné. Navíc je tam našlapané zvratové finále s pořádně hustým heavy endem.

plakát

Mutant (1995) 

Klasika, která mezi béčky vystupuje jako kvalitní snímek a může se pochlubit slušným obsazením. Obzvláště poprsí Natashy Henstridge pokaždé potěší. Giger mohl dostat více prostoru pro svoji tvorbu, protože Sil je prostě perfektně vymodelovaná a gigerovský vlak v jejím snu je opravdu působivý. Škoda, mohlo to mít celkově na víc. Z nostalgie za čtyři.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Wirkola není Jackson a další Braindead se stále nekoná. Přesto je to mnohem lepší než jednička a mně nezbývá, než tomu dát o hvězdičku víc, ačkoli mám trochu výčitky, že film na ty 4 nedosahuje. Ale co... Byla to řádná prdel, místy sice až nechutně brutální (při zabíjení civilistů - fuj). Některé scény jako vyproštení auta pomocí zombíka pod kolem vejdou do dějin. Zoobie tým neměl chybu. "Nechť tě provází síla." Romantický závěr filmu pak celou tu skvělou kokotinu pozdvihuje na kokotinu naprostou.

plakát

Sága: Prokletí stínů (2013) 

Dvě hvězdičky z milosti za žánr, kostými a sexy výběr hereček. Taky bojové scény nebyly úplně nejhorší. A vůbec to bylo celé mnohem lepší než ty běžné céčkové srance, které těží z popularity fantasy. Dokonce tam byla docela dobrá hudba a dialogy nebyly na úrovni zvláštní školy, i když k tomu měly místy dost blízko. Přesto je to stále jenom blbá kravina s nezajímavým příběhem a mizernými herci - až na jednoho fajnového skřeta.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Průser. Že by první film Star Wars, který ode mě nedostane za pět bodů? Nějak nám to upatlali z rozporuplného a málo dochuceného těsta. Nějak jsem se místy kdesi uprostřed filmu skoro až nudil (u Star Wars??? a kurva, zrada). Daisy Ridley je prostě skvělá a bez ní by to bylo všechno ještě horší. Ten slizký jakože záporák byl dokonce o dost snesitelnější a charismatičtější než minule. Film je v mnohém lepší než předchozí Síla se probouzí, ale taky má neskutečně mnoho hlušiny. Celá linie v kasínu je zbytečná, stejně jako postava podivné nesympatické hobití vietnamky. Stále tu chybí pořádný záporák. Černoušek je stále stejně otravný a stále naprosto zbytečný, sloužící jen pro splnění afroamerické kvóty. Zápletka je na Star Wars nějak chábá a rebelů je nějak málo, stejně jako lodí. Celé je to prostě nějak mimo. Jenže je tam Luke a celá jeho linie s mladou džedájkou je famózní. Bitva na ledové planetě je krásným odkazem na Imperium vrací úder, přičemž červenající sůl je opravdu efektní způsob, jak se vám mají scény zažrat pod kůži. Jsou tu i geniálně silné Star Wars momenty, jako nějaké dobře prostřihané scény před explozí a bitva džedájky a záporáka proti červeným strážím. A jednoznačně nejlepší scéna oplývají kouzlem Star Wars, u které vás mrazí v zádech a tetelíte se blahem. Ano, mám na mysli tu, jak se Luke sám postaví celé armádě jako nějaký bůh. Těžko říct, nakolik to u Disneyho posrali, ale film je to vskutku rozporuplný. Tak božský a zároveň tak na hovno. Ale hovno, za pět a basta - pořád je to sakra Star Wars!

plakát

22 Jump Street (2014) 

Kvalita a zábavnost moc neklesla. Možná je dvojka ještě lepší. Každopádně nenabízí nic navíc a v podstatě kopíruje jedničku, jen se tu střední vymění za vysokou. Šáhning Ťunťa je překvapivě snesitelný a o dost zábavnější než v jedničce. Jenže je tu to nesnesitelné vztahové kamarádské přihřáté cosi, co to celé kazí. Poťápaná záporačka, co chce ošukat Jonaha Hilla uprostřed bitky, to jen tak někdo nevymyslí - opravdu komedie k popukání.

plakát

Jump street 21 (2012) 

Nečekaně dobrá prdel. Jen škoda, že tam nebylo víc scén s nadrženou chemikářkou a že Johnny Depp dostal tak proklatě málo prostoru. Jonah Hill je stále skvělý looser, jen ten slizák Šáhning Ťunťa je až moc hóšovský a málo vtipný - kdokoliv by byl lepší.