Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

GENIALITA ve všech formách přenesená do seriálu. Absolutně nejlepší satira všech dob. Kdo to nevidí, je "zasraná buzna". Zábavnějšího a dokonalejšího seriálu prostě není, což je samo o sobě dost zajímavé vzhledem k nedokonalosti odfláklé animace. Ovšem i ta prostota animace je svým způsobem geniální a zdánlivá sprostota některých hlášek zrovnatak. Vulgarismy leckterého pseudointelektuála můžou odradit a to je právě ta chyba. Chyba nikoli v seriálu (ten je jak už jsem zmínil dokonalý) ale v lidech. South Park oplývá takovou dávkou inteligentního i ujetého humoru, že strčí do kapsy všechno. Bůh stvořil humor a pak stvořil South Park, aby humor zhmotnil. Scénáristická invence a genialita je všudypřítomná a většinu zápletek či hlášek můžou Parkerovi a Stoneovi závidět i špičkoví hollywoodští scénaristé. Dokonale promyšlená satira, která se naváží do všeho a do každého, kdo si to zaslouží, ba i do těch, kdo si to nezaslouží. Jako kritika dnešní společnosti, kapitalismu či americké popkultury a konzumentské nenažranosti je to prostě dokonalé a naprosto bezkonkurenční. Jenom omezený nechápavý konzument či "zasraná buzna" v tom může vidět hloupý seriál. Ti nechápavější tak dávají přednost starým dobrým Simpsonům a těm zlehýnka omezenějším a jednodušším stačí ke štěstí Ordinace v růžové zahradě. No a právě ti tady prasí hodnocení bezkonkurenčně nejlepšího seriálu. Zajímalo by mě, jestli dostala tahle obsáhlá skupina diváků, co plní koláče sledovanosti TV NOVA do prdele anální sondu. Takové sondy by byla jednoduchá metoda, jak ovládat společnost. Jeden nikdy neví. Až na Vánoce vykadíte pana Hankeyho, tak se ho radši zeptejte, jestli cestou nepotkal nějakou sondu.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Howard: „Hej, víte, co by bylo skvělé? Kdybysme sem přivedli nějaké holky a zahráli si s nima Svlékací šachy s průchodem laserovou sítí.” Leonard: „Věř mi, Howarde, že žádnou holku, která by byla ochotná tohle hrát, bys nahou vidět nechtěl.”

Spartakus

Spartakus (2010)

Prej moc krvavé? No ba. Prej se tam moc šuká? No ba. Prej je to dobré? No baže. Možná zbytečně okatě přeplněné krví, sexem a záběry na svalnaté homosexuály. Právě buzeranti budou tento seriál zbožňovat, protože záběrů na osvalené mužské modely tu je víc než dost. To ale nic nemění na tom, že postavy jsou pěkně vykreslené (myslím scénaristicky, ne našminkované), děj je plný intrik a graduje až do krvavého finále a bojové scény jsou natočené tak efektně, že si budete přímo přát, aby se tam řezali, kuchali a porcovali co hrdlo ráčí. Povinnost pro každého, kdo chce vidět jaké má Xena kozy, případně pro kohokoli, kdo chce vidět jakékoliv kozy.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Velice inteligentní a podceňovaný seriál. Humor někdy připomíná filmy Kevina Smithe a jsou tu i jeho herci. Tvrdit, že je to stupidní a pořád o tom samém je prostě stupidní. Karma se musí spravit, jestli chcete žít nějak obstojně. Málokdo to chápe a tento seriál to chápe více než dobře. Je to vlastně taková ujetá pocta východnímu duchovně založenému myšlení. Ten kdo viděl více epizod a hlavní postavy mu nepřirostly k srdci, ten podle mě nemá srdce na správném místě.