Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Peter Jackson

Muž, který dokázal oživit Středozem pro mě zůstane už navždy tím nejlepším režisérem. Je to génius, který ve filmografii nemá žádnou blbost. Jeho první splattery jsou kultovní šplíchance krve, na které se dá dívat pořád dokola. Jeho King Kong je pro mě tím nejlepším King Kongem a Pán prstenů je pro mě Pánem všech filmů.

Trey Parker

On a jeho parťák Matt Stone jsou pro mě největší mozky v komediálním průmyslu. South Park a Team Amerika jsou díla hodná odbivu. A komu se to nelíbí kvůli vulgaritě, ať jde do prdele. Inteligentní humor nemusí být jen ten co není vulgární. Vulgarita se nerovná neinteligence. Kdo nepřizná, že seriál South Park je geniální záležitost, ať si jde vypíchat oči Panem Větvičkou a rozmaže si po xichtě Pana Hankeyho.

Steven Spielberg

Pan režisér. Mašina na filmové trháky. Nejsem člověk, který by hltal Schindlerův seznam, Říši slunce nebo Amistad. To jsou pro mě jen dobré filmy se skvěle vypravěčskou režií. Já jako fanoušek sci-fi žeru Jurské parky, Válku světů, Minority report, Blízká setkání třetího druhu a hlavně nesmrtelného Indiho. To jsou pro mě skvělé filmy, kvůli kterým Stevena miluju. Chyť mě, když to dokážeš a Terminál ukázali, že pan umí bravurně i komedie. Což ovšem podle mě ukázal již mnohem dříve v bláznivé taškařici 1941, kterou taktéž miluju.

James Cameron

Titanic mě nudil, než se začal konečně potápět. Ovšem jeho mistrovské sci-fi filmy, to je jiné kafé. A samozřejmě Arnieho Pravdivé lži.

Clint Eastwood

Velký herec a velkolepý režisér. Točí prosté příběhy o prostých lidech a nepotřebuje k tomu žádné filmové efekty. Podezírám ho, že se záměrně vyhýbá trikovým velkofilmům a drží se zarytě jen svých malých velkých dramat. Když mu to jde, tak proč ne. Na ty velkofilmy tu mamé jiné mistry.

Christopher Nolan

Neustále čekám, kdy tento pán natočí nějaký film, který nebude v něčem originální a nadmíru zajímavý. Zatím mu to vychází a jeho filmy jsou špičkové. Má ale výhodu, že jich nenatočil tak moc, takže neměl moc šancí si to pokazit. Každopádně věřím, že mu to půjde i nadále a jednou se stane jedním z největších režisérů.

Robert Rodriguez

Jeho tvorba je pastva pro oči až na ty sračky, co točí pro děti.

Roland Emmerich

Já mu ty jeho spektákly prostě žeru. Hvězdná brána, Den nezávislosti, Godzilla, Patriot a 2012. To jsou filmy, na které chodím do kina a které chci vidět. Těchto pět filmů patří mezi moje nejoblíbenější filmy vůbec a ani jeho další filmy mi nevadí tak jako jiným lidem. Je to prostě spektakulární tvůrce kinohitů a na nic jiného si nehraje. Tak ho beru a tak se mi líbí. Mám ho rád o něco víc než podobného megalomana, Michaela Baye.