Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (100)

plakát

Světová invaze (2011) 

Akční scény docela ušly, ale ty dialogy!: hromada amerických patetických keců, těžko se to poslouchalo. Nejlepší části filmu byly, když se nemluvilo.

plakát

Dlouhá zeď: Zrození Číny (2021) (TV film) 

Krásný dokument o úžasné stavbě čínských dynastií. Ta zeď se budovala více než tisíc let v různých etapách čínských říší. A nejen proti Mongolům, ale proti všem nájezdníkům, kteří na bohatou Čínu útočili už od starověku. Jeden recenzent tu tvrdí, že při stavbě zdi zemřelo víc lidí, než by zemřelo při nájezdech Mongolů - to je myslím chybná domněnka. Jen při potlačování povstání v Afghánistánu zabili Mongolové okolo jednoho milionu lidí. V lidnaté Číně by při nájezdech Mongolů zemřelo pravděpodobně víc lidí než tomu bylo v Afghanistánu. Takže ta zeď měla svůj smysl. Číňané to věděli.

plakát

Old Shatterhand (1964) 

V tomto filmu Old Shatterhand pokazí snad vše, na co sáhne. Neumí se strefit při přestřelce, ztrácí důležité důkazy, koho má ochránit, tak neochrání, koho má osvobodit, tak neosvobodí a naopak je sám zajat - vlastně vůbec nevím, proč se film jmenuje po něm. Karel May určitě nebyl předlohou, nic v jeho dílech nepřipomíná tuhle pomotanou slátaninu. Pokud filmu dávám průměrné hodnocení, tak jen z části z nostalgie, z části pro krásnou přírodu nebo pro některé sekvence filmu (koupelová scéna nahé Palome - byť za Daliah Lavi zaskočila modelka, taneční večer osadníků, či závěrečný akčnější boj o pevnost - byť byl v podstatě nesmyslný a zbytečný). 60%

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Docela hezky obnažen odporný parazitický kapitalistický systém. Smutné je, že se k ještě horšímu krachu pomalu blížíme. A stále se tančí na Titanicu ...

plakát

Crash (2004) 

Přeceňovaný film. Já ho oceňuji spíše v tom smyslu, že mi opět ukázal, jak špatná je to země a jak špatní lidé jsou v USA. A také, jak nesmyslný je multikulturalismus a k čemu nakonec vede. Což nás nejspíše čeká, pokud to půjde směrem, kterým to u nás jde.

plakát

Americký sniper (2014) 

"Amerika je nejlepší země světa a já musím jet do Iráku, abych tuto zemi chránil." Jinými slovy: Jsem americkou propagandou typický zpitomělý americký občan a s nadšením pojedu zabíjet do cizích zemí, abych ochránil naše zájmy a zisky. Už jen pro tohle vyznění, pro tuhle oslavu dvousetletého amerického drancování celého světa, nemohu film hodnotit kladně. Chris Kyle mohl být dobrý farmář a dobrý manžel i otec - ale patřičně zpracován americkou výchovou se stal špičkovým ostřelovačem, který zabil desítky lidí v cizích zemích světa. A tak se stal užitečným slouhou skutečné říše zla. Země, která pro své zájmy pozabíjela miliony lidí jiných národů. Škoda, že můj oblíbený herec a režisér Eastwood se k režírování takového filmu propůjčil.

plakát

Žut (1964) 

Tohle je asi nejpitomější zpracování mayovky, včetně výkonu Lex Barkera. Knižní série Ve stínu padišáha je výborná, ale tohle filmové zpracování posledního dílu je opravdu stupidní. Hloupé dialogy, nesmyslné a nelogické chování většiny postav, Kara ben Nemsího nevyjímaje. Snad světlou výjimkou je samotný Žut, který aspoň trochu vypadá uvěřitelně. Jedna hvězda za exteriéry a jedna navíc z nostalgie.

plakát

Německá armáda (2001) 

Překvapivě docela dobře zpracovaný dokument o německé armádě v době II. s.v. Kvalitu trochu snižuje obvyklé anglosaské zveličování významu západní fronty před východní frontou. Snímek ale poskytuje dobrý přehled o neuvěřitelné vojenské mašinérii německé říše v období války a o úspěších i neúspěších německé armády a jejích velitelů. 80%

plakát

Osm dní, které utvořily Řím (2017) (seriál) odpad!

Hodně zkreslený pohled na římské dějiny, plno chyb a demagogických blbostí. Tenhle typ dokumentárního zpracování (překroucení) historie nesnáším a budu vždy zatracovat.

plakát

Jezero vs. Anakonda (2015) odpad!

Neskutečně stupidní scénář, dialogy, otřesné výkony herců. Ztráta času.