Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Pořady (10)

DVTV

DVTV (2014)

Kvalitní formát, výborní redaktoři, dobře volená témata i zajímaví hosté. Obsahově, řemeslně i technologicky momentálně špička v ČR.

Pekelné hotely Gordona Ramsayho

Pekelné hotely Gordona Ramsayho (2012)

Tohle se mi líbí možná ještě víc, než Kitchen Nightmares (US i GB). Možná je to tím, že je to zase něco nového a atmosférou je to tak někde mezi USA přístupem (emoce, manipulace s divákem, opakovačky) a Británií (humor, odstup), ale je to z podstaty mnohem komplexnější. A tak uvidíme Gordona, jak testuje nejen hotelovou sprchu a postel, ale samozřejmě i restauraci a celkový servis a pekelný hotel prošmejdí doslova od sklepa po půdu. A že jsou hoteliéři někdy stejní tvrdohlavci, jako majitelé restaurací, je možné se přesvědčit snad v každém dílu. Škoda, že vzniklo zatím pár dílů, těším se na pokračování.

Ano, šéfe s Gordonem Ramseym

Ano, šéfe s Gordonem Ramseym (2004)

Gordon Ramsay je šéfkuchař, odborník na gastrobyznys, egocentrický showman, záchranář restaurací vedených někdy naprosto šílenými majiteli. Jeho psychologické metody jsou od empatického zacházení po brutální vulgární manipulaci. Je vidět vyšší rozpočet. Produkční tým často nákladně předělá a dovybaví celou restauraci. Je to něco za něco. Majitelé restaurací musí snést Gordonovu šikanu před kamerami.

Mikýřova úžasná pouť internetem

Mikýřova úžasná pouť internetem (2020)

Jistá nadhodnocenost tohoto pořadu přirozeně vyplývá z neutěšené situace v mediálním světě a akutnímu nedostatku satirických pořadů. Na internetu, samozřejmě. V tradičnějších médiích by něco takového neprošlo. "Dělat humor" je zjevně jiná liga, než např. natáčet videa o top 10 čehokoliv, rozbíjet kladivem iPhony, či komentovat něčí faily (ne že by se posledního uvedeného autor MÚPI také neúčastnil). Mikyska je jednookým králem mezi slepými. Z vizuálního hlediska bylo několik prvních epizod grafickými orgiemi na pomezí geniality a trashe. Postupně ale ubrali. Zjevně to byl neudržitelný koncept. Většině vizuálních fórků neporozumíte, pokud vám není méně než 15. Na pořadu mě v zásadě mrzí snad jen určitá toxicita (pracovně tomu říkám "stříkačství"), která připomíná rozsévání mýdlové pěny na rockovém koncertě Rammsteinů. Všichni jsme po shlédnutí tak trochu potřísnění. Nuže, uvidíme, jak dlouho to klukům vydží. Dávám Odběr a Like. _____________ P.S.: POMO, už něco prsimtě udělej z tim vyhldvacim algorythmem. Dyž npiču "Mikýř" (na místo "Mikýřova"), ňic mi to nenájdě. Mi, jazikový degeni a vhledavaci lenochodi ptřebujme vyhledavni 2.0., ne 0.0.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009)

Oprásknutý pořad Gordona Ramsayho: Hell's Kitchen. Ale dobře oprásknutý. V počátcích byla nápodoba dost okatá (vč. vybraných nadávek, kterými se rozhodně nešetří) a produkce vedle Ramsayho projektů ubohá. Postupně si ale Polreich našel vlastní cestu. Řada lidí Polreichův styl nemusí (ale dá se "zvyknout"). Pořad však sehrál významnou osvětovou úlohu a za to mu náleží dík.

Klíče od pevnosti Boyard

Klíče od pevnosti Boyard (1990)

V porovnání s dnešními soutěžemi absolutní špička. Dramaturgie byla vymyšlená dobře. Ta adrelinová houpačka na lanech nad nádvořím, na které se účastník musel zhoupnout pro klíč... kolikrát jsem si říkal, jestli bych měl odvahu si pro klíč skočit také..:-) Nejvíc mě ale stejně bavil Otec Fura. - I když některá jeho "moudra na dnešní den" ve stylu "Kolik třešní tolik višní" nechápu dodnes :-) Jediný zjevný nedostatek byl nereálně odečítaný čas. Což na uvěřitelnosti dost ubíralo. Přitom to mohli ve střižně zakamuflovat lépe... Tolik vyzdvihované dívčí souboje v blátě mě tehdy ještě nebraly, byl jsem základkový zastydlín, budu si to muset pustit ještě jednou:-) Po jistém x.tém díle prošla dramaturgie výraznější inovací, která podle mého dojmu soutěži moc neprospěla, ale i tak si pořad zachoval velmi dobrou úroveň v průběhu další série.

Hry bez hranic

Hry bez hranic (1965)

Jedna z mála soutěží, kde si dospělí hrají jako děti a diváci v křeslech to akceptují a předou jako kočky. Entuziasmus Adamcové působil příjemně - vypadalo to, že má soutěž a lidi kolem ráda... Zjevně jí formát soutěže sedl. Když byla hostitelskou zemí H.B.H. ČR, dost jsem to prožíval a přišlo mi škoda, že naši tvůrci nevyvinuli takovou kreativitu, jako některé jiné země. Alespoň jsem měl ten pocit. Ale možná svou roli sehrál i rozpočet, který byl asi menší, než měly bohatší země. Docela mě mrzelo, když toto roztomilé bláznivé klání skončilo a H.B.H. přestali vysílat.