Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (3)

Město a město

Město a město (2018) (seriál)

Jazyky, které v seriálu zazní, vytvořil lingvista Alison Long. Ve městě Besźel obyvatelé mluví jazykem Besz, ve městě Ul Qoma je používán jazyk Illitan. Pro potřeby TV adaptace byla pro Besz uplatněna angličtina zapisovaná s občasnými odchylkami, např. některými znaky z cyrilice a slovanskou diakritkou. Illianština je mixem upravených slovanských jazyků psaných gruzínským písmem Mkhedruli.

Krazy Kat

Krazy Kat (1963) (seriál)

Většina z 50 epizod z let 1962 až 1964, jejichž autorem je Gene Deitch v produkci King Feature, bylo natočeno v Praze. Menší část byla potom vyrobena v Sydney.

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Časopis Playboy se filmem nechal inspirovat k pořízení eroticky laděných fotografií s názvem "Game On! Playboy's Sexy Tribute to the Neon-Lit TRON Revival". Olivia Wilde (Quorra) s Beau Garrett (Gem) a světelné motorky připadaly redaktorům amerického Playboye natolik sexy, že vybrali modelky co nejpodobnější oběma herečkám (Irina Voronina, Sackya Porto) a pro focení použili repliky motorek z filmu. Namísto upnutých obleků mají modelky na svém těle malby provedené luminiscenčními barvami. Autorem fotografií je Jared Ryder.

Reklama